شناسهٔ خبر: 66300325 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

آشنایی با عوارض خطرناک کاشت مو که به شما نمی‌گویند

کاشت مو یکی از پرطرفدارترین و البته ایمن‌ترین تکنیک‌های زیبایی است که به عوارض بسیار کم معروف است. تکنیک‌های مختلف کاشت مو نیز همراه با علم پزشکی پیشرفت کرده‌اند و میزان تهاجم و عوارض کاشت مو را کاهش داده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا به نقل از ایران بیوتی، کاشت مو آنطور که برخی افراد فکر می‌کنند بدون عارضه هم نیست و در هر صورت ممکن است عوارضی به دنبال داشته باشد. علاوه بر این برخی عوامل بر عوارض کاشت مو تاثیرگذار بوده و می‌توانند آن را کاهش دهند. در ادامه با عوارض کاشت مو و روش‌های پیشگیری از آن بیشتر آشنا می‌شویم.

منظور از عوارض کاشت مو چیست؟

کاشت مو یک عمل زیبایی جدید است که روز به روز پیشرفته‌تر شده و تکنیک‌های جدیدی برای آن ابداع می‌شود. روش‌های جدیدتر کاشت مو معمولا کم تهاجمی و کم عارضه‌تر هستند و منجر به دریافت نتایج مطلوب‌تری می‌شوند. با این حال در هر صورت عوارض کاشت مو اجتناب ناپذیر است و ممکن است بسته به عوامل مختلف به صورت خفیف یا شدید بروز پیدا کند. منظور از عوارض کاشت مو هر گونه مشکل در حین یا بعد از عمل است که می‌تواند خود فرد یا پزشک را به چالش بکشد.

از آنجایی که برای کاشت مو لازم است موهای طبیعی خود فرد از یک ناحیه برداشت شده و به وسیله شکاف‌هایی در نواحی کم پشت کاشته شود، در هر صورت عوارضی را مشاهده خواهیم کرد. در اغلب موارد عوارض کاشت مو قابل کنترل بوده و به راحتی کنترل می‌شود. اما در برخی شرایط ممکن است مشکلات آزار دهنده‌ای را برای فرد ایجاد کند. درصورتی که به یک پزشک متخصص و مجرب در این زمینه مراجعه کنید، اطمینان پیدا می‌کنید که از عوارض خطرناک کاشت مو پیشگیری کرده و صرفا یک سری عوارض طبیعی کاشت مو را تجربه می‌کنید.

عوارض طبیعی کاشت مو چیست؟

کاشت مو هر مقدار که با تخصص و تجربه پزشک همراه شود به هر حال یک سری عوارض طبیعی بر اساس شرایط فرد به دنبال خواهد داشت. شما ممکن است تنها برخی از این عوارض را تجربه کنید که معمولا در مدت زمان کوتاهی بهبود می‌یابد. از مهم‌ترین عوارض طبیعی کاشت مو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد

داشتن درد جزئی حتی بعد از پیشرفته‌ترین تکنیک‌های کاشت مو نیز محتمل است. به هر حال برداشت و پیوند فولیکول‌ها باعث ایجاد آسیب‌های ریزی می‌شود که درد را به همراه دارد. معمولا به دلیل بی حسی شما هیچ دردی را حین عمل احساس نمی‌کنید و صرفا بعد از عمل ممکن است کمی درد داشته باشید. در صورت لزوم می‌توانید از پزشک بخواهید با تجویز مسکن این درد را کنترل کند.

تورم و قرمزی

یکی دیگر از عوارض شایع کاشت مو تورم و قرمزی پوست در ناحیه گیرنده و اهداکننده است. این تورم ناشی از تداخلات حین عمل بوده و معمولا خود به خود برطرف می‌شود. استفاده از کمپرس سرد و اجتناب از خم کردن سر می‌تواند به بهبود سریع‌تر این عارضه شود. گاهی ممکن است قرمزی همراه با کبودی باشد که به کمپرس سرد احتیاج دارد.

خارش

معمولا عارضه خارش در ناحیه گیرنده متداول است و ناشی از خشک شدن پوست و ایجاد دلمه در موهاست. شستشو موها در ناحیه گیرنده به کمک سرم شستشو می‌تواند از خارش بکاهد. مهم‌ترین نکته برای مقابله با این عارضه این است که از خاراندن نواحی گیرنده خودداری کرده و در صورت لزوم از داروهای ضد حساسیت مثل ستریزین استفاده کنید. گاهی ممکن است خارش همراه با پوسته پوسته شدن ناحیه گیرنده باشد که بهتر است صرفا از مرطوب کننده استفاده کرده و از هر گونه تماس مستقیم با پوست خودداری کنید.

سکسکه

اگرچه این عارضه متداول نیست اما در معدود افرادی ممکن است بین 2 تا 3 روز طول بکشد. علت اصلی این عارضه هنوز نامشخص است اما احتمالا با تحریک اعصاب پوست سر مرتبط است.

عفونت

عفونت یک عارضه نادر اما  محتمل کاشت مو است که در صورت عدم رعایت تکنیک استریل یا مراقبت‌های بعد از عمل در افراد مستعد اتفاق می‌افتد. عفونت در ناحیه برداشت گرافت‌ها بیشتر در روش‌های تهاجمی کاشت مو متداول است. در تکنیک‌های کم تهاجمی، احتمال عفونت فولیکول‌ها یا فولیکولیت وجود دارد که به راحتی درمان شده و جای نگرانی ندارد.

عوارض روش‌های جراحی

معمولا روش‌های جراحی که معروف‌ترین آن کاشت مو به روش FUT است می‌تواند عوارض بیشتری داشته باشد. این تکنیک با ایجاد برش در پوست انجام می‌شود و به همین دلیل شدت درد و خونریزی افزایش می‌یابد. همچنین در برخی افراد باقی ماندن جای زخم یا اسکار در ناحیه برداشت آثار ناطلوبی بر نتیجه نهایی دارد و باید ترمیم شود. در صورت اختلال در خونرسانی، احتمال نکروز شدن ناحیه جراحی وجود دارد. با این حال برداشت یکباره فولیکول‌ها منجر به کاهش آسیب به آنها می‌شود.

عوارض ناحیه گیرنده

بیشتر عوارض کاشت مو مربوط به ناحیه اهدا کننده است اما در برخی موارد ممکن است ناحیه گیرنده نیز با مشکل مواجه شود. عوارضی مثل فولیکولیت، رشد نامناسب گرافت‌ها، ایجاد خط رویش نامناسب، جوش زدن و التهاب را در ناحیه گیرنده مشاهده کنیم. در اوایل کاشت مو ممکن است سرعت رشد فولیکول‌های کاشته شده بیشتر یا کمتر از حد انتظار باشد؛ اما با گذشت  زمان معمولا فولیکول‌ها سازگاری بیشتری پیدا می‌کنند. عدم تقارن در ناحیه گیرنده معمولا ناشی از اشتباه پزشکی است و شما با مراجعه به کلینیک معتبر چنین اشتباهاتی پیشگیری می‌کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی

نظر شما