شناسهٔ خبر: 61569162 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

لرزش انگشت شست نشانه چیست؟

کمبود منیزیم می‌تواند منجر به سفتی و انقباض عضلات شود که به آن کمبود منیزیم می‌گویند. لرزش انگشت شست ممکن است نشان دهنده یک کمبود منیزیم باشد.

صاحب‌خبر -
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: به گفته دانشمندان لرزش انگشت شست ممکن است نشان دهنده یک مشکل در سلامتی از جمله کمبود منیزیم باشد.
 
اره انقباض غیر ارادی انگشت شست به حرکت غیر ارادی و اسپاستیک انگشت شست شما اشاره دارد که به نظر می‌رسد به خودی خود حرکت می‌کند، به گونه‌ای که می‌تواند یک لرزش خفیف، حرکت سریع یا نوسان باشد.
 
انقباض انگشت شست نشان‌دهنده برخی مشکلات سلامتی است که در این گزارش با آن‌ها آشنا می‌شویم.
 
۱. سطوح پایین منیزیم
 
آیا می‌دانستید که بدن ما خود منیزیم تولید نمی‌کند؟ بله، بنابراین مصرف غذاهای غنی از منیزیم ضروری است. علاوه بر این، کمبود منیزیم می‌تواند منجر به سفتی و انقباض عضلات شود که به آن کمبود منیزیم می‌گویند.
 
در حالی که بدن شما خود منیزیم تولید نمی‌کند، کمبود آن می‌تواند مانع جذب سایر مواد مغذی شود. پزشکان مصرف بیشتر اسفناج، موز، غلات کامل و عدس را به عنوان منابع خوب منیزیم توصیه می‌کنند.
 
۲. استرس
 
تنش می‌تواند در بسیاری از موارد منجر به خستگی عضلانی شود که یک علامت بالقوه استرس و اضطراب است.
 
۳. اختلال الگوی خواب
 
اگر مشکل خواب دارید، انتقال دهنده‌های عصبی در مغز شما تجمع می‌یابند که اغلب باعث می‌شود عضلات منقبض شوند یا به طور غیر ارادی تکان بخورند.
 
۴. دارو
 
با گذشت زمان، برخی از داروها نیز ممکن است باعث انقباض عضلات و انگشت شست شوند. استروئیدها و مکمل‌هایی مانند داروهای ضد صرع از جمله این داروها هستند.
 
۵. خستگی یا استفاده بیش از حد از عضلات
 
حرکات مداوم یا تکراری که منجر به فعالیت بیش از حد عضلات مانند انجام بازی‌های ویدیویی و تایپ می‌شوند، می‌توانند عضلات انگشت شست را تحت فشار قرار داده و منجر به انقباض شوند.

علل جدی انقباض غیر ارادی انگشت شست

در این جا برخی از موارد جدی‌تر انقباض غیر ارادی انگشت شست آورده شده است.
 
۱. تومورهای مغزی
 
تومورهای مغزی بسته به محل بحرانی خود می‌توانند به صورت حرکات غیر ارادی انگشت شست نشان داده شوند.
 
۲. لرزش اساسی خوش خیم که به عنوان لرزش خانوادگی نیز شناخته می‌شود
 
این‌ها حرکات غیر ارادی هستند که انگشتان هر دو دست را درگیر می‌کنند. لرزش در حین حرکات بیشتر محسوس می‌شود، فعال و متوقف می‌شود و با افزایش سن و در موقعیت‌های استرس زا بدتر می‌شود. شدت و فرکانس در طول زمان و با افزایش سن افزایش می‌یابد. معمولا ارثی است. این بیماری هم مردان و هم زنان را مبتلا می‌کند، اما در مردان بارزتر است.
 
۳. بیماری پارکینسون
 
بیماری پارکینسون یک اختلال پیش‌رونده است که سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و خود را به صورت لرزش و سایر علائم به صورت سفتی و کندی حرکت نشان می‌دهد. همچنین می‌تواند با تغییرات خلقی، مشکل در غذا خوردن، خستگی، یبوست، اختلالات حافظه، هذیان و توهم همراه باشد. پارکینسون در مردان شایع‌تر و علت آن ناشناخته است.