به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، یکی از دغدغههای ایجادشده با ورود فناوریهای نوین و نوظهور، تدوین استانداردهایی است که در تولید محصول و ارائه خدمات کاربردی هستند. در واقع این استانداردسازی بهنوعی یک زیرساخت مؤثر و راهبردی در توسعه فناوریهای نوین محسوب میشود. استانداردسازی بهترین و کاراترین پشتیبان برای توسعه بازار و تجارت در بازار است و میتواند صادرات محصولات را نیز گسترش دهد.
فناوری نانو ازجمله فناوریهایی بوده که برای بقا در بازار داخلی و بینالمللی نیازمند تدوین و تألیف استانداردهای مختلف است. بر همین اساس ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در تلاش بوده تا با استفاده از ظرفیت دانشمندان و نخبگان این حوزه بتواند در تدوین استانداردهای جهانی ایفای نقش کند.
بر اساس گزارشهای موجود تاکنون مجموعاً ۱۰۳ استاندارد بینالمللی در کمیته فنی فناوری نانو ایزو منتشر و از این تعداد حدود ۱۰ استاندارد با مسئولیت ایران تدوینشده، چهار استاندارد در حوزه سلامت و ایمنی، دو استاندارد در حوزه تعریف و اصطلاحات، دو استاندارد در حوزه ویژگیهای مواد و دو استاندارد در حوزه کارایی محصولات تدوین و تألیف شده و اکنون نیز چهار استاندارد بینالمللی دیگر در حوزه فناوری نانو با مسئولیت ایران در حال تدوین است.
در کمیته فنی استانداردهای فناوری نانو سازمان ایزو، ۳۷ کشور بهعنوان عضو اصلی و ۱۸ کشور بهعنوان عضو ناظر حضور دارند.
انتهای پیام/
نظر شما