شناسهٔ خبر: 58711703 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: پارس نیوز | لینک خبر

طرز تهیه خورش فسنجان مجلسی با مرغ و طعمی بی نظیر

خورش فسنجون با مرغ از محبوب‌ترین و متفاوت‌ترین غذاهای ایران است که اصالتا یک غذای گیلانی محسوب می‌شود. خورش فسنجون با مرغ از دل‌انگیزترین مواد اولیه بهره می‌برد‌ و به‌ همین خاطر طعم آن به هیچ غذای دیگری شباهت ندارد. طبخ یک فسنجون مجلسی با مرغ جاافتاده می‌تواند نشان‌دهنده مهارت یک فرد در آشپزی ایرانی باشد.

صاحب‌خبر -

خورش فسنجان با مرغ یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی می باشد. خورش فسنجان با مرغ طرفداران زیادی دارد. خورش فسنجان با مرغ با روش های متنوعی تهیه می شود.

خورش فسنجان با مرغ

برای تهیه خورش فسنجان خوشمزه با مرغ ابتدا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و پیاز را به همراه کمی روغن به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم.

پس از اینکه پیاز سبک شد، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا عطر ادویه ها خارج شود. در ادامه تکه های گوشت مرغ را به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی سرخ می کنیم.

نکته: به سلیقه خود می توانیم گوشت مرغ را به صورت تکه های کوچک مانند گوشت خورشتی هم استفاده کنیم.

خورش فسنجان با مرغ

پس از اینکه تمام قسمت های گوشت مرغ سرخ شدند، ۳ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آب شروع به جوشیدن کند. حالا کف های سفید رنگ روی سطح آب را می گیریم و دور می ریزیم.

نکته: گرفتن کف های خارج شده از گوشت مرغ باعث می شود در پایان فسنجون خوشمزه تر و خوش عطرتری داشته باشیم.

در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم گوشت مرغ به مدت ۳۰ دقیقه نیم پز شود. در حین پخت گوشت مرغ، یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن به آن اضافه می کنیم.

حالا گردوی چرخ شده را به قابلمه اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا رنگ آن کمی تیره شود. در ادامه یک پیمانه آب سرد روی گردو می ریزیم و اجازه می دهیم با حرارت ملایم بپزد و به خوبی روغن بیندازد.

خورش فسنجان با مرغ

در این مرحله پس از اینکه گردو کمی روغن پس داد، رب گوجه فرنگی را به همراه رب انار به قابلمه حاوی گردو اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم. در صورت تمایل می توانیم رب گوجه فرنگی را قبل از اضافه کردن سرخ کنیم. همچنین اگر علاقه دارید میتوانید مقاله طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی و سنتی غلیظ در منزل را مشاهده نمایید.

بعد از گذشت ۳۰ دقیقه از اضافه کردن رب ها، گوشت مرغ نیم پز شده را به قابلمه اضافه می کنیم، سپس ۲ لیوان آب سرد به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش به مدت ۳۰ دقیقه دیگر با حرارت ملایم بپزد.

پس از ۳۰ دقیقه که خورش تقریبا آماده شد، طعم آنرا می چشیم و مقداری نمک اضافه می کنیم. در صورتی که بخواهیم طعم خورش خیلی ترش نباشد، شکر را نیز اضافه می کنیم و اجازه می دهیم چند جوش با خورش بزند.

خورش فسنجان با مرغ

این خورش هم مانند دیگر غذاهای سنتی ایرانی هر چقدر با حرارت ملایم تر و زمان طولانی تر بپزد خوشمزه تر خواهد شد. در نهایت خورش را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم و به همراه برنج یا کته سرو می کنیم.

همه ما بارها در خانه، مهمانی‌ها و رستوران‌ها خورش فسنجان خورده‌ایم اما تنها مزه تعداد کمی از این دفعات به‌ یادمان مانده است. چرا خلق یک طعم بی‌نظیر از فسنجون مجلسی با مرغ این‌قدر مشکل است؟ این غذا مواد اولیه کمی دارد و هنگامی که به طرز تهیه خورش فسنجان با مرغ مجلسی نگاه می‌کنیم، در نگاه اول دستور پخت چندان مشکلی به‌نظر نمی‌رسد. لذا این جاست که تفاوت مهارت آشپز، بیشتر از هر غذایی خود را نشان می‌دهد: خلق یک شاهکار با مواد اولیه محدود!رمز و راز مادربزرگ‌های شمالی در پخت خورش فسنجان با مرغ، نسل‌به‌نسل بین خانواده‌های گیلانی منتقل شده است. حالا ما قصد داریم هر چیزی که از این نقل‌های محرمانه به بیرون درز کرده است با شما در میان بگذاریم.

خورش فسنجان با مرغ