شناسهٔ خبر: 5294488 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خرداد | لینک خبر

دفاع اوباما از توافق هسته‌ای و ناخرسندی از نتانیاهو: پای آبرویم در میان است/اعراب از توافق هسته‌ای نفع می‌برند

صاحب‌خبر -

خرداد: باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در گفتگویی مفصل با نشریه آمریکایی آتلانتیک از توافق هسته‌ای با ایران دفاع کرده و گفته که در مورد این توافق پای آبرویش در میان است.

 

به گزارش خرداد، اوباما گفته است: "اگر خدا بخواهد ۲۰ سال دیگر هنوز زنده‌ خواهم بود و اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد این موضوع به اسم من تمام می‌شود." رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به حیثیتی بودن این توافق برای خودش گفته است که "علاوه بر منافع امنیت ملی‌ آمریکا من به دلایل شخصی علاقه دارم که راه این اقدام را ببندم."

 

 

مجری از اوباما می‌پرسد آیا عربستان به شما قول داده که سراغ برنامه هسته‌ای نرود؟ رئیس‌جمهوری آمریکا می‌گوید: "هیچ نشانه‌ای از این که عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس قصد دارند دنبال برنامه هسته‌ای بروند، وجود ندارد." اوباما گفته است که اگر توافق هسته‌ای با ایران، به همین صورتی که اعلام شده، انجام شود، عربستان و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از آن نفع می‌برند.


اوباما در دفاع از توافق احتمالی با ایران، به این نگرانی‌ها پاسخ داد و گفت اگر عربستان سعودی هم بخواهد به سوی برنامه هسته‌ای برود این موضوع باعث تنش در روابط واشنگتن و ریاض خواهد شد.

 

رئیس جمهوری آمریکا افزود در پرتو توافق احتمالی با ایران، میزان حفاظتی که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس دریافت می‌کنند بسیار بیشتر از حالتی خواهد بود که خود این کشورها بخواهند به زرادخانه اتمی دست یابند.


رئیس جمهوری آمریکا گفته است حسن روحانی رئیس جمهوری ایران به مردم‌ خود وعده داده‌ که اقتصاد کشور را بهبود ببخشد و انتظارات مردم بسیار زیاد است: "شما بعد از امضای توافق شاهد واکنش مردم ایران در خیابان‌های تهران بودید. انتظار آنها این است که وضعیت اقتصادی به طور قابل ملاحظه‌ای بهبود پیدا کند. طبقه نخبه جامعه ایران هم هستند که منتظرند کار اقتصادی‌شان را شروع کنند و از زیر فشار بیرون بیایند."

 


رئیس جمهوری آمریکا گفته من به کشورهای عربی هم گفته‌ام در این مورد موضوع به روشنی دو دو تا چهار تا نیست و نمی‌توان با این دقت گفت منابع مالی که پس از رفع تحریم‌ها آزاد می‌شوند امنیت آنها را به خطر می‌اندازد.اوباما گفته است که شخصا برای دفاع از امنیت اسرائیل احساس مسئولیت می‌کند اما از اینکه برخی رهبران اسرائیل او را به سبب انتقاداتش از سیاست‌های بنیامین نتانیاهو "ضدیهود" توصیف می‌کنند ناخرسند است.

 

به گزارش شبکه خبری بی بی سی، همچنین اوباما درباره پیشروی‌های داعش در عراق  و سوریه می‌گوید که آنچه در رمادی اتفاق افتاده نه یک شکست که یک عقب‌نشینی تاکتیکی است. رئیس جمهوری آمریکا می‌گوید: "من فکر نمی‌کنم که ما باخته‌‌ایم. من اخیرا با فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) صحبت کرده‌ام و شکی نیست که این یک عقب‌نشینی تاکتیکی بوده است." آقای اوباما با اشاره به ضعف نیروهای امنیتی عراق در استان انبار می‌گوید که با این حال تعداد نیروهای داعش که به رمادی آمده‌اند نسبت به آنهایی که وارد موصل شدند بسیار کم است. به گفته اوباما، "آموزش و تقویت نیروهای عراقی در استان انبار با سرعت لازم انجام نشده است."

 

اوباما گفته است یکی از از منابع نگرانی ایالات متحده، استان‌های سنی‌نشین عراق هستند. رئیس جمهوری آمریکا می‌گوید ما فقط هشت ماه درگیر نبرد با داعش بوده‌ایم در حالی که پیش‌بینی می‌کردیم این کارزاری چندین‌ساله باشد.