شناسهٔ خبر: 49548858 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

رئیس دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی:

خراسان رضوی نیازمند پایداری و توسعه حوزه برق و گاز است

رئیس دبیرخانه شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: پایداری و توسعه حوزه برق و گاز از نیاز‌های جدی خراسان رضوی به لحاظ توسعه صنایع و فعالیت کنونی به شمار می‌آید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علی اکبر لبافی رئیس دبیرخانه شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در جلسه آنلاین این شورا با بیان اینکه خراسان رضوی استانی رو به توسعه فولادی و معدنی است،گفت: طبیعتا این استان نیازمند پایداری و توسعه حوزه برق و گاز است. این دو انرژی از نیاز‌های جدی خراسان رضوی به لحاظ توسعه صنایع و فعالیت کنونی به شمار می‌آید. مشکلاتی که امسال به وجود آمده بسیاری از صنایع را دچار معضلاتی جدی در حوزه برق نموده، امروز برخی واحد‌ها با حداقل‌ها فعالیت می‌کنند.

او افزود: خراسان رضوی در حوزه فولادی و معدنی و سیمانی کارخانجات بزرگ با گردش نقدینگی چند هزار میلیارد تومانی دارد که بخش عمده‌ای از مالیات استان را پرداخت می‌کند؛ اما مدتی است که این واحد‌ها با حداقل ظرفیت کار می‌کند و با میزان انرژی اختصاص یافته به آن، تنها می‌توان سیستم روشنایی کارخانه را فعال نمود.

رئیس دبیرخانه شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی ادامه داد: در نیمه دوم سال نیز با توجه به اینکه با کمبود برق و گاز مواجه خواهیم شد، مشکلاتی جدی برای این صنایع و بنگاه‌های اقتصادی به وجود خواهد آمد.

بیشتر بخوانید


او تصریح کرد: پیشنهاداتی برای رفع این مشکلات به مجلس ارائه شده که بخشی از آن هم از سوی اتاق بازرگانی مطرح شده و بخش خصوصی معتقد است که دولت‌ها باید زیرساخت‌ها را برای فعالیت بخش خصوصی فراهم کنند تا این بخش نسبت به سرمایه گذاری لازم اقدام کند. از طرفی، در قانون بهبود محیط کسب و کار نیز از قطع نشدن انرژی واحد‌های صنعتی اشاره شده و طبق این قانون، در شرایط اضطرار، قطعی با مجوز شورای تامین و تنها برای یک روز می‌تواند اتفاق بیافتد و پس از آن نیز با تصمیم شورای تامین خواهد بود.

تراز منفی ۱۵ هزار مگاواتی تولید و مصرف برق کشور

در ادامه مهدی علومی، معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای خراسان با بیان اینکه پیش بینی‌های کوتاه و بلندمدتی از وضعیت انرژی کشور انجام گرفته است، گفت: طبق برآورد‌های صورت گرفته، کشورمان در سال ۱۴۲۰ به ۸ خوا ساعت انرژی الکتریکی نیاز دارد و این در حالی است که تعهد وزارت نفت برای تامین سوخت نیروگاه‌ها در آن سال ۲۷۸.۶ میلیون مترمکعب است. اگر انرژی برق سالانه حاصل از این مقدار سوخت را محاسبه کنیم، ۳۹۶ تراوات ساعت خواهد بود و این یعنی بیش از ۵۰ درصد نیاز کشور به برق از طریق این سوخت تامین نخواهد شد و تراز انرژی الکتریکی با سوخت گاز و مایع در آن سال، منفی ۴۴۹ تراوات ساعت خواهد بود.

او افزود: درباره تراز بار الکتریکی امسال نیز، در مهر و آبان ۱۳۹۹ برنامه ریزی‌هایی صورت گرفت و پیش بینی‌های بار الکتریکی و سوخت را در نظر گرفتیم. همچنین، وضعیت بارندگی‌ها و آب پشت سد‌ها نیز در محاسبات ذکر شد. هر چند در آن زمان، پیش بینی‌ها از وضعیت بارندگی و سال آبی خوب بود؛ اما در همان نیمه دوم پارسال برای مدتی گاز نیروگاه‌ها قطع گردید و مجبور شدیم بخشی از آب پشت سد‌ها را برای تولید برق استفاده نماییم. همچنین از سوخت مایع برای تولید برق استفاده شد.

معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای خراسان ادامه داد: در تابستان امسال نیز از ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه برق‌آبی، مقدار کمی وارد مدار بود. از طرفی، نیروگاه‌ها در زمستان به طور کامل با سوخت مایع کار کرده بودند و دچار استهلاک شده بودند. با احتساب دو هزار مگاوات ذخیره مورد نیاز برای نیروگاه ها، هم اکنون ۱۵ هزار مگاوات تراز منفی تولید و مصرف برق داریم.

علوی با بیان اینکه احداث نیروگاه برای جبران این کسری تا سال آینده، تا حدودی غیرممکن است، بیان کرد: از طرفی، پیش بینی می‌شود که سال آبی چندان خوبی نداشته باشیم و حتی اگر وضعیت متوسطی داشته باشیم، باز هم ۵ هزار مگاوات کمبود برق خواهیم داشت.

احتمال تداوم خاموشی‌ها در نیمه دوم سال

او تصریح کرد: مشکلات گازی در نیمه دوم سال، مشکل در تامین سوخت مایع، کاهش قابل توجه حجم آب پشت سد‌ها و... مشکلات پیش روی ما در پاییز و زمستان ۱۴۰۰ خواهد بود. امیدواریم در دو سه ماه آینده بارندگی خوبی داشته باشیم تا بتوانیم از آب پشت سد‌ها بر‌ای تامین برق استفاده کنیم؛ در غیر این صورت، در زمستان نیز با تداوم خاموشی‌ها مواجه خواهیم بود.

معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای خراسان با بیان اینکه در شرایط موجود برای بحث تامین نیاز موجود آینده روشنی نمی‌بینیم و باید چاره‌ای برای عبور از این وضعیت بیاندیشیم، در توضیح وضعیت انرژی‌های تجدیدپذیر کشور تاکید کرد: طبق آمار خردادماه امسال، انرژی بادی ۳۰۸.۷ مگاوات معادل ۳۵ درصد از انرژی تجدیدپذیر کشور را تامین می‌کند. انرژی خورشیدی ۴۳۳.۱ مگاوات، معادل ۴۹ درصد و انرژی برق آبی نیروگاه‌های کوچک ۱۰۴.۷ مگاوات معادل ۱۲ درصد از انرژی تجدیدپذیر کشور را فراهم می‌سازد و مابقی مربوط به انرژی حاصل از بازیافت تلفات حرارتی، زیست توده و توربین انبساطی است.

علوی اظهار کرد: ۵ درصد نیروگاه‌های تجدیدپذیر ما خورشیدی هستند؛ این نیروگاه‌ها به سرعت نصب می‌شوند و هزینه تعمیر و نگهداری زیادی ندارند و در شرایط موجود، نیروگاه‌های خورشیدی بهترین راه حل به شمار می‌آیند. از طرفی، در خراسان از نظر تابش خورشید و... وضعیت خوبی داریم و می‌توان از این موقعیت استفاده کرد. ما به دنبال این هستیم که ببینیم چطور می‌توان مشکل صنایع را با این نیروگاه‌های خورشیدی مرتفع کرد.

او در توضیح اهداف طرح تامین انرژی افزود: تامین برق مشترکین صنعتی، تجاری، کشاورزی و خانگی در ایام پیک تابستان و کمبود گاز زمستان و جلوگیری از ضرر و زیان اقتصادی به این بخش ها، جلوگیری از آلودگی هوا به خصوص در کلان شهر‌ها و در نتیجه کاهش هزینه‌های مربوط به آن، کاهش مصرف گاز در فصل زمستان و در نتیجه جلوگیری از قطع گاز خانگی و صنعتی، کاهش مصرف سوخت مایع در تابستان و زمستان و افزایش درآمد‌های کشور ناشی از صادرات این فراورده، خودکفایی در تولید تجهیزات مربوط به نیروگاه‌های خورشیدی شامل پنل و اینورتر و استفاده از انرژی خورشیدی به عنوان یکی از مولفه‌های توسعه پایدار از جمله این اهداف است.

احداث نیروگاه خورشیدی فاقد توجیه اقتصادی است

معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای خراسان ادامه داد: با توجه به مشکلاتی که در تامین سوخت مایع برای نیروگاه‌ها داریم و همچنین آلایندگی ناشی از آن، باید به سمت احداث نیروگاه خورشیدی گام برداریم. اما نکته این است که در کشور ما این موضوع فاقد توجیه اقتصادی می‌باشد. نرخ‌های خرید برق باید تغییر کند تا توجیه به وجود آید و به دلایل مختلف تاکنون این نرخ‌ها اصلاح نشده است. نرخ هر کیلووات ساعت انرژی خورشیدی که دولت از نیروگاه‌های بزرگ خریداری می‌کند، ۸۹۱ تومان است؛ از سوی دیگر، برق با نرخ ۷۰ تا ۸۰ تومان به طور میانگین به صنایع و بخش خانگی فروخته می‌شود. این یعنی تراز درآمد‌ها و هزینه‌های دولت در این زمینه همین حالا هم منفی است و به همین دلیل با اضافه شدن نرخ خرید از نیروگاه خورشیدی چندان موافقت نمی‌شود.

علوی بیان کرد: تا زمانی که تعرفه برق این گونه باشد، هیچ صنعتی حاضر به همکاری در زمینه احداث نیروگاه خورشیدی نیست. طبق محاسبات ما، درآمد سالانه نیروگاه با ارقام خرید کنونی، ۹ تا ۹.۵ میلیارد تومان و بازگشت سرمایه ۱۰ ساله و نرخ بازدهی ۳ درصد است. این یکی از عواملی به شمار می‌آید که کسی حاضر نیست در زمینه انرژی‌های خورشیدی سرمایه گذاری کند.

او در توضیح پیشنهاد تامین برق صنایع مستقر در شهرک‌های صنعتی و صنایع دارای فیدر اختصاصی نیز تصریح کرد: پیشنهاد نخست، احداث نیروگاه خورشیدی توسط مشترک حداقل به میزان ۵۰ درصد حداکثر بار مصرفی، پیشنهاد دوم، احداث نیروگاه خورشیدی توسط سرمایه گذار و خرید گواهی مشارکت توسط مشترکین حداقل به میزان ۵۰ درصد حداکثر بار مصرفی و پیشنهاد سوم، مدیریت مصرف به میزان ۵۰ درصد حداکثر بار و قطع مشترک در صورت عدم رعایت سقف ۵۰ درصد است.

سه سناریو برای احداث نیروگاه خورشیدی در محل صنایع

معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای خراسان در توضیح سناریو‌های مربوط به طرح احداث نیروگاه خورشیدی در محل صنایع نیز تاکید کرد: رویکرد اول این است که عدم النفع ناشی از خاموشی صنایع در محاسبات لحاظ نشده است و تنها درآمد صنایع، فروش انرژی در قالب قرارداد خرید تضمینی خواهد بود. سناریوی دوم، به حالتی می‌پردازد که عدم النفع ناشی از خاموشی در محاسبات لحاظ شود. در این حالت با فرض خاموشی در سه ماه گرم سال و دو ماه زمستان، محاسبات انجام می‌گیرد. طبیعتاً با توجه به تفاوت ماهیت صنایع، ضرر ایجاد شده ناشی از خاموشی اعمال شده نیز بسیار متفاوت خواهد بود و لذا احداث نیروگاه برای صنایع زمانی قابل توجیه خواهد بود که ضرر خاموشی آن‌ها از یک مبلغ مشخص به ازای هر کیلووات ساعت خاموشی بیشتر باشد. در سناریوی سوم، فرض می‌شود که ۷۰ درصد مبلغ سرمایه‌گذاری اولیه از طریق تسهیلاتی با نرخ بهره واقعی ۳ درصد و بازپرداخت ۵ ساله تامین گردد.

علومی اظهار کرد: در سناریوی اول فرض بر این است که اصلا خاموشی نداریم و صنعتی می‌خواهد نیروگاه خورشیدی احداث و برق تولید کند و بفروشد. در چنین وضعیتی، اگر نیروگاه زیر ۲۰ کیلووات باشد، بازگشت سرمایه ۵.۵ سال و نرخ بازدهی واقعی ۱۲ درصد است که عدد خوب و قابل توجهی است. اما در سناریوی دوم، بازگشت سرمایه برای همین مقدار انرژی، ۴.۵ ساله و نرخ بازدهی واقعی ۱۵ درصد است؛ در این حالت، زیان ناشی از یک کیلووات ساعت خاموشی ۲۱۷۳ ریال است. در سناریوی سوم نیز، بازگشت سرمایه ۵.۵ سال و نرخ بازدهی داخلی دارایی ۲۴.۷ درصد است.

او افزود: برای جلوگیری از قطع برق صنایع نیازمند زیرساخت‌هایی هستیم. از طرفی، در حال اخذ تاییدیه از توانیر هستیم تا برق صنایعی که روی یک فیدر با هم مشارکت دارند، تامین شود؛ برق این واحد‌ها نباید قطع گردد. همچنین برای صنایعی که تمایل به احداث نیروگاه خورشیدی دارند، باید تسهیلاتی پیش بینی شود و به دنبال تحقق این موضوع هم هستیم.

معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای خراسان ادامه داد: این طرحی کوتاه مدت است تا ظرف یکی دو سال آینده بتوانیم مشکل برخی از صنایع را حل کنیم؛ اما به نظر می‌رسد باید در نهایت به سمت واقعی شدن نرخ برق برویم؛ در این صورت بسیاری از مشکلات ما مرتفع خواهد شد؛ وگرنه صنعت برق دوام نخواهد آورد.

قطعی برق از فیدر به سمت کارخانه و بنگاه اقتصادی سوق داده شود

در ادامه محمدعلی چمنیان، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی مشهد گفت: به عنوان یک تولیدکننده در حوزه برق، تمامی نکات مطرح شده از سوی معاون شرکت توزیع برق استان را تایید می‌کنم. ما نیازمند این هستیم که از سیستمی بهره‌مند شویم که بر اثر کاهش آب، گاز و سوخت دچار مشکل نشود؛ اما باید چالش‌های پیش رو را در نظر گرفت. این موضوع مدتی است که در دستور کار انجمن مدیران و کارگروه انرژی انجمن قرار دارد.

او افزود: ما در انجمن مدیران تلاش کردیم با بازیگران مختلف این حوزه صحبت کنیم. انتظار ما این است که قطعی برق از فیدر به سمت کارخانه و بنگاه اقتصادی آورده شود؛ در گذشته هم برق و گاز مشترک برای واحد‌های مسکونی مشکل‌زا بود؛ در حوزه صنایع هم برای مدیریت بهتر مصرف باید این اقدام از سوی شرکت‌های توزیع صورت پذیرد. از طرفی، در حوزه برق خورشیدی، برخی مشکلات فنی وجود دارد. تزریق برق خورشیدی برای کارخانه‌ها باید روی ۴۰۰ ولت باشد، اما هم اکنون برای کارخانه‌ها روی ۲۰ ولت است.

عضو هیئت رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان ادامه داد: سیستم تامین انرژی کشور به دلایل مختلف حاکمیتی دچار مشکل شده است. عدم برنامه ریزی درازمدت، ضعف پیش بینی چنین روز‌هایی و مشکل در اقتصاد انرژی و... از جمله دلایل بروز چالش‌های کنونی است. وزارت نفت و وزارت نیرو مسئول ایجاد فرصت‌های برابر برای همه هستند تا تولیدکنندگان بتوانند فعالیت داشته باشند و اگر نمی‌توانند این فرصت‌ها را ایجاد کنند، نباید تمام بار قطعی‌ها را به دوش صنایع بگذارند.

وزارتخانه‌های نیرو و نفت در تامین سرمایه برای احداث نیروگاه‌ها کمک کنند

چمنیان بر لزوم تامین سرمایه از طریق وزارت نیرو و کاهش هزینه‌های وزارت خانه برای احداث نیروگاه خورشیدی تاکید و اظهار کرد: از طریق وزارت نفت و کاهش هزینه‌های سوخت و ایجاد زیرساخت‌هایی برای نفت و گاز و از طریق کاهش هزینه‌های برق رسانی شهرک‌های صنعتی نیز می‌توان سرمایه مورد نیاز احداث این نیروگاه‌ها برای حمایت از صنایع را فراهم کرد.

رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی مشهد تاکید کرد: یکی از درخواست‌های ما این است که قطع برق بر خود صنعت صورت گیرد و نه فیدر؛ تا صنعتی که تکلیف خود را انجام داده از قطعی برق در سال‌های آینده مستثنی شود. پیشنهاد سوم نیز این است که به شرکت‌های دانش بنیان فراخوان بدهیم و در زمینه ساخت تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی ورود کنند تا از واردات در این حوزه جلوگیری شود.

او تصریح کرد: پیشنهاد چهارم، برطرف کردن مشکلات فنی در زمینه توزیع این نیرو‌های خورشیدی و پیشنهاد پنجم، درباره نرخ خرید برق است که بعد از ۲۰۰ کیلووات دچار افت می‌شود. می‌توانیم از طریق شورای گفتگو پیشنهاد دهیم برای کارخانه‌ها سقف ۲۰۰ کیلووات در خرید برق حذف شود و ۵۰۰ کیلووات با نرخ پایه ۲۰۰ کیلووات درنظر گرفته شود.

 نیروگاه‌های تولید برق باید در درون خود صنایع ایجاد شود

امیرمهدی مرادی، دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان نیز در همین رابطه گفت: بهترین وضعیت این است که نیروگاه‌های تولید برق در درون خود صنایع ایجاد شود؛ چون جایی است که می‌توان در آن بهتر تهاتر کرد. برقی که صنعت تولید می‌کند و به دولت تحویل می‌دهد، باید با بدهی اش بابت برق تهاتر شود. این امر موجب کاهش دغدغه تولیدکننده می‌شود.

او افزود: اینکه محل استقرار نیروگاه خورشیدی با محل مصرف انرژی حاصل از آن نزدیک باشد، بسیار مهم است. از طرفی اینکه دولت فقط ۵۰ درصد برق صنایع را تولید کند و این موضوع را اعلام نماید، به نظر می‌رسد دارای مشکلی قانونی است.

دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان ادامه داد: انجمن مدیران به عنوان تشکلی موثر از بدنه بخش خصوصی آمادگی دارد تا اجرای پروژه احداث نیروگاه در شهرک‌های صنعتی را برعهده گیرد.

قیمت گذاری انرژی براساس عرضه و تقاضا باشد

سیدمهدی مدنی بجستانی، عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران و شعبه خراسان نیز در بخشی از نشست گفت: راه حل‌های خوبی درباره تامین انرژی مطرح شد؛ ما هم سال هاست که از انرژی تجدیدپذیر می‌گوییم. زمانی این تفکر بود که ما گاز داریم و چرا باید سرمایه مان را به انرژی تجدیدپذیر ببریم؛ اما امروز که دچار بحران شدیم به این نتیجه رسیدیم که برویم به این سمت و سو.

او افزود: وظیفه اصلی دولت در این میان، بحث رگولاتوری است. در آلمان هم برخی صنایع امسال به خاطر قطع برق تعطیل شدند، اما چون از قبل پیش بینی‌های خوبی صورت گرفته بود، مشکل خاصی به وجود نیامد. نکته اینکه اساس قیمت گذاری برق باید شناور باشد. اینکه شوک‌های مقطعی به بخش خصوصی وارد شود، مشکل به دنبال دارد.


خرید ۱۰ هزار مگاوات برق از محل تجدیدپذیر، نیازمند اعتباری ۸۰ هزار میلیارد تومانی است

محسن شادمان، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد نیز گفت: اگر اقتصاد انرژی اصلاح نشود و بخواهیم ۱۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر را با نرخ‌های کنونی خریداری کنیم، سالانه حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان، معادل دو برابر بودجه کنونی وزارت نیرو باید هزینه شود؛ این در حالی است که وزارت نیرو هم اکنون نیز دچار مشکل است. نکته دیگر اینکه، با توجه به شرایط بحرانی آبی در سال آینده، راه حل‌ها برای تامین انرژی برق باید به سمت جامعتر شدن برود. کل مصرف صنایع حدود ۴ هزار مگاوات است و لازم است در این وضعیت، میزان مصرف برق خانگی هم در برنامه ریزی‌ها مدنظر قرار گیرد. همچنین، نیروگاه‌های در دست احداث که در مجموع حدود ۴-۵ هزار مگاوات را شامل میشود، باید هر چه سریعتر به بهره برداری برسد تا بخشی از خاموشی سال بعد از این طریق جبران گردد.

او افزود: راه حل باید از تمرکز به صنایع تا حدودی جدا شود و به بخش خانگی هم تا حدودی فشار وارد شود و حتی بخشی از برق تولیدی تجدیدپذیر به سمت بخش خانگی وارد شود؛ زیرا در قبال هزینه‌ای که در ساختمان سازی می‌شود، هزینه احداث نیروگاه خورشیدی در ساختمان چندان زیاد نیست؛ اما اگر قرار است در این زمینه اقدام شود، باید برنامه ریزی گردد و کار تبلیغاتی صورت گیرد.

خطر دو نرخی شدن تولید!

قاسم کیومرثی، رئیس اداره صنایع فلزی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در بخشی از این نشست گفت: ورود صنایع به حوزه انرژی تجدیدپذیر برای تامین برق مورد نیاز خود، موجب دونرخی شدن تولید می‌شود و روی قیمت تمام شده محصول صنایعی که خود برق را تولید می‌کنند، تاثیر می‌گذارد.

او افزود: نگرانی ما بابت توسعه صنعتی استان در شرایط برقی کنونی و زیرساخت‌های موجود باید جدی گرفته شود. برای ما شفاف نیست که چه آینده‌ای برای سرمایه گذاری‌هایی که انجام می‌شود وجود دارد؛ باید شفافیتی از سوی حاکمیت صورت گیرد و مصوبه‌ای ملی صادر شود و سیاست گذاری با چشم انداز مشخصی به بخش صنعت اعلام گردد. بخشی از صنایع به خاطر اینکه تجربه‌ای در تولید انرژی تجدیدپذیر ندارند، به سمت خرید دیزل ژنراتور رفته اند که با توجه مشکل تامین سوخت، این واحد‌ها باز هم دچار مشکل می‌شوند.

نادری، کارشناس جهاد کشاورزی استان نیز در همین رابطه بیان کرد: انتظار ما این است که در بحث پمپ‌های چاه‌های کشاورزی غیرمجاز قطع برق صورت گیرد؛ زیرا کشاورزانی که چاه مجاز دارند، سرمایه گذاری زیادی برای پمپ و چاه و... انجام داده اند. تاکید ما بر این است که مدیریت بر چاه‌ها صورت گیرد.

محمدی، کارشناس استانداری نیز ابراز کرد: لازم است بر تامین ۲۰ درصد انرژی مورد نیاز دستگاه‌های اجرایی از طریق انرژی تجدیدپذیر تاکید شود و موضوع رمز ارز‌ها و استخراج آن‌ها و تاثیر آن بر کمبود برق در آینده نیز مدنظر قرار گیرد و مدیریت شود. همچنین به فرهنگ سازی برای مصرف بهینه برق باید توجه شود.

فریدون کافی، مدیرعامل اتحادیه کارخانجات خوراک دام خراسان رضوی هم در بخشی از این نشست درباره مشکلات برقی بخش کشاورزی گفت: هیچگونه همکاری در راستای ذخیره سازی گازوییل برای فیدر‌ها با مرغداری‌ها و دامداری‌ها نمی‌شود؛ لذا در نیمه دوم سال دچار کاهش چشمگیر جوجه ریزی خواهیم شد. این عدم همکاری در تامین گازوییل درحالی است که هنوز وارد فصل سرد نشده ایم.

وی افزود: با توجه به قطعی‌های برق تا به امروز در تولید مرغ گوشتی و تخم گذار دچار کاهش شده ایم و اگر این موضوع حل نشود، در تامین گوشت سفید دچار مشکل خواهیم شد. دولت نباید پای خود را در زمینه تولید برق کنار بکشد. امروز در کارخانجات خوراک دام ۸ نیروگاه داریم، اما با توجه به اقتصاد انرژی انگیزه‌ای برای سرمایه گذاری در این زمینه وجود ندارد.

شرایط برای احداث نیروگاه و خرید برق باید فراهم شود

رئیس دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان نیز در پایان گفت: اگر صنایع ۵۰ درصد نیاز برقی خود را از طریق انرژی تجدیدپذیر فراهم کنند، مشکل تا حد زیادی مرتفع خواهد شد؛ اما نکته این است که شرایط برای احداث نیروگاه و خرید برق باید فراهم گردد و تمامی جوانب این امر بررسی و پیش بینی‌های لازم صورت پذیرد.

او در جمع بندی مباحث مطروحه در این نشست بیان کرد: جمع بندی آنچه مطرح شد را به شورای گفتگو ارائه خواهیم کرد. انجمن مدیران هم برای موضوع احداث نیروگاه در شهرک‌های صنعتی اعلام آمادگی کرده تا با مجموعه شرکت‌ها و کارخانه‌های خوراک دام موضوع ساماندهی برق را بررسی و پیگیری نماید. درباره تعرفه‌ها و نقش هر یک از بخش‌ها در مصرف برق نیز باید بررسی‌های لازم انجام و راهکار‌هایی پیشنهاد دهیم.

لبافی تاکید کرد: نکته دیگری که باید بدان توجه کرد این است که استان خراسان رضوی مازاد تولید برق وجود دارد و میتوان بخشی از فشار بر استان در این زمینه را برطرف کرد و لازم است استان ما در این زمینه به صورت ویژه تری دیده شود.

 

انتهای پیام//ف.ح

نظر شما