شناسهٔ خبر: 33816124 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

استاندار کردستان: لهجه‌های متنوع نشان غنای زبان کردی است

استاندار کردستان گفت: لهجه‌های متنوع نشان غنای زبان کردی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، بهمن مرادنیا در افتتاحیه کنگره بین‌المللی مشاهیر کرد که هم‌اکنون در تالار مولوی دانشگاه کردستان در حال برگزاری است، اظهار داشت: خدمت همه ملت شریف ایران و مردم شریف کردستان مهمانان گرانقدر هنرمندان بلند پایه و همه مهمانان خارجی و داخلی خوش آمد می‌گویم.

وی تصریح کرد: با احترام کامل به عنوان خدمت‌گذار مردم کردستان به همه مهمانان خوش‌آمد می‌گویم کنگره مشاهیر کرد می‌کوشد تا هنر، فرهنگ و تاریخ گرانسنگ این دیار به منثصه ظهور برسد.

وی افزود:‌ تا کردستان عزیز این قطعه بهشت ایران زمین بهتر از همیشه و ماندگارتر از قبل به سراسر جهان معرفی شود.

وی اضافه کرد: اگر امروز در این مراسم وزین به زبان فارسی صحبت می‌کنم می‌دانم در تمام شبکه‌های ملی و احتمالا فراملی به صورت زنده پخش می‌شود در این جمع مهمانان بزرگواری هستند که زبان مادری آنها کردی با لهجه‌های مختلف است و این نشان از غنای فرهنگ و زبان کردی است که افتخار کامل در کنگره هنرمندان و نام‌آورانی هستیم که بزرگترین هدف زندگیشان خدمت به ایران و ایرانیان و کشور عزیزمان است.

وی خاطرنشان کرد: ممکن است که در گذشته به شیوه مطلوب و مناسب نتوانسته باشیم مردم کرد را به جهان معرفی کنیم، اما یکی از  اهداف عالیه این گنگره معرفی و شناساندن مردم کرد است.

وی اذعان داشت: کردها به راحتی می‌توانند درک و احساس خود را از دنیای پیرامون و حقیقت‌های هستی بیان کنند و در این میان هنرمندان این احساسات لطیف را با خلق آثاری بی‌نظیر و ماندگار کردند.

وی عنوان کرد: در کنگره مشاهیر کرد، مفاخر علوم انسانی، زبان و ادبیات، هنر و علوم پایه و مهندسی، علوم کشاورزی، علوم پزشکی و غیره مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

وی خاطرنشان کرد: این کنگره به منظور بها دادن بیشتر به مشاهیری است که در قید حیات هستندو می‌کوشد تا نامشان پرآوزه‌تر بماند.

وی افزود: کردستان سرزمینی است کهن و به درازای تاریخ مشاهیر و مفاخر فراوانی را به جامعه بشری معرفی کرده که در برخی برهه‌های زمان این مشاهیر مغفور و مظلوم واقع شده‌اند.

وی عنوان کرد: از انجا که کردستان به عنوان استانی فرهنگی معرفی شده است هنرمندان این احساسات لطیف و درک ظریف را با خلق آثار خود ماندگار کرده‌اند و قطعا چنین اقداماتی می‌تواند در معرفی این شاخص بیشترین تاثیرات را داشته باشد.

وی تصریح کرد:‌ زبان‌شناسان می‌گویند که زبان کردی که از زبان‌های هندی و ایرانی است غرابت دادر این زبان زبان رسمی است و این انتظار را از مسوولان داریم.

وی اظهار کرد: در برگزاری این کنگره قطعا کمبود و کاستی‌هایی وجود دارد به ویژه در بحث امکانات که امیدواریم به بزرگی خود بر ما ببخشاید.

وی در پایان افزود: امیدواریم این کنگره زمینه اتحاد ملی صلح و دوستی و محبت و عشق را به همه ما هدیه بدهد.

انتهای پیام/2330/71

نظر شما