این غذا هم برای سرو در مهمانیها مناسب است و هم آنقدر ساده هست که بتوانید آن را برای یک شب جمعه خوب و خوش در کنار خانواده تهیه کنید. این مرغ پر شده از برنج از آن غذاهایی است که اگر مانده شود باز هم همان اندازه خوشمزه است. بنابراین، مرغ باقیمانده را میتوانید در یخچال قرار دهید و روز دیگری گرم و نوش جان کنید.
مواد لازم
برنج خام ۱ پیمانه
آب ۱ و ۳/۴ پیمانه
نمک و فلفل به مقدار کافی
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری + کمی بیشتر
کره ۲ قاشق غذاخوری
هویج رنده شده ۲ عدد
پیاز ۱ عدد
پنیر چدار رنده شده ۱۰۰ گرم
ران مرغ بدون استخوان ۶-۸ عدد
گل کلم ۱ دسته

طرز تهیه:
اول از همه برنج را بپزید و آماده کنید. ۱ و ۳/۴ پیمانه آب را داخل قابلمه متوسط بریزید و بگذارید روی شعله جوش بیاید. سپس نصف قاشق چایخوری نمک و ۱ پیمانه برنج شسته شده داخل آن بریزید. شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. بگذارید حدود ۱۵ دقیقه روی همان شعله ملایم بماند تا آب جذب برنج شود. سپس قابلمه را از روی گاز بردارید و با درب بسته کنار بگذارید.
همزمان که برنج در حال پخت است، تابه بزرگی را روی شعله بگذارید تا داغ شود. ۲ قاشق کره و دو قاشق روغن زیتون داخل آن بریزید. سپس هویج رنده شده و پیاز خرد شده را به همراه نصف قاشق چایخوری نمک اضافه کنید. حدود ۱۰ دقیقه تفت بدهید تا نرم و طلایی رنگ شوند.
پنیر رنده شده را با برنج داغ مخلوط کنید. سپس هویج و پیاز سرخ شده را هم اضافه کنید و مخلوط نمایید. این مواد را تا زمان آماده شدن مرغ کنار بگذارید.
پوست ران مرغ بدون استخوان را جدا کنید. رانها را بین دو لایه پلاستیکی روی تخته گوشت قرار دهید و با بیفتکزن یا گوشتکوب بکوبید تا تا جای ممکن نازک شوند اما پاره نشوند.
لایه پلاستیک روی مرغها را بردارید. دو طرف آنها کمی نمک و فلفل بپاشید. روی هر کدام توپی از مخلوط برنج بگذارید. مرغ را دور برنج بپیچید و هر کدام را با دو خلال دندان محکم کنید. نیازی نیست برنج کامل پوشانده شود.
گل کلم را تکهتکه کنید و روی سینی فر قرار دهید. روی آن روغن زیتون، نمک و فلفل بپاشید و آنها را زیر و رو کنید. سپس گل کلمها را دور تا دور سینی بچینید و وسط را برای مرغ خالی کنید. رانهای مرغ را وسط سینی بچینید.
کمی روغن زیتون روی آنها بریزید و به مدت ۴۵ دقیقه در طبقه وسط فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد بپزید.
نکته:
همزمان که برنج در حال پخت است، تابه بزرگی را روی شعله بگذارید تا داغ شود. ۲ قاشق کره و دو قاشق روغن زیتون داخل آن بریزید. سپس هویج رنده شده و پیاز خرد شده را به همراه نصف قاشق چایخوری نمک اضافه کنید. حدود ۱۰ دقیقه تفت بدهید تا نرم و طلایی رنگ شوند.
پنیر رنده شده را با برنج داغ مخلوط کنید. سپس هویج و پیاز سرخ شده را هم اضافه کنید و مخلوط نمایید. این مواد را تا زمان آماده شدن مرغ کنار بگذارید.
پوست ران مرغ بدون استخوان را جدا کنید. رانها را بین دو لایه پلاستیکی روی تخته گوشت قرار دهید و با بیفتکزن یا گوشتکوب بکوبید تا تا جای ممکن نازک شوند اما پاره نشوند.
لایه پلاستیک روی مرغها را بردارید. دو طرف آنها کمی نمک و فلفل بپاشید. روی هر کدام توپی از مخلوط برنج بگذارید. مرغ را دور برنج بپیچید و هر کدام را با دو خلال دندان محکم کنید. نیازی نیست برنج کامل پوشانده شود.
گل کلم را تکهتکه کنید و روی سینی فر قرار دهید. روی آن روغن زیتون، نمک و فلفل بپاشید و آنها را زیر و رو کنید. سپس گل کلمها را دور تا دور سینی بچینید و وسط را برای مرغ خالی کنید. رانهای مرغ را وسط سینی بچینید.
کمی روغن زیتون روی آنها بریزید و به مدت ۴۵ دقیقه در طبقه وسط فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد بپزید.
نکته:
برای تهیه سریعتر مرغ پر شده از برنج، میتوانید همه مراحل قبل از پخت در فر را از قبل انجام دهید، سپس هر کدام از مرغها را در پلاستیک جداگانه بپیچید و آنها را در فریزر نگهداری کنید. اگر مرغ را در حالت یخزده در فر قرار دادید زمان پخت را کمی بیشتر کنید.