شناسهٔ خبر: 23102732 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اجلاس ملی حقوق شهروندی؛

وزیر آموزش و پرورش: دایر کردن کلاس درس برای همگان در سراسر کشور از افتخارات دولت تدبیر و امید است

تهران - ایرنا - وزیر آموزش و پرورش احترام به حقوق شهروندی در بخش آموزش را از حقوق بنیادین انسان دانست و گفت: آموزش و پرورش به خود می بالد که در سراسر کشور حتی برای یک دانش آموز هم کلاس درس راه اندازی کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید محمد بطحایی روز سه شنبه در نخستین اجلاس ملی گزارش پیشرفت و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی در سالن اجلاس سران افزود: وزارت آموزش و پرورش یکی از بزرگترین وزارتخانه های دولت محسوب می شود که با همه مردم و شهروندان سروکار داشته و امروز بیش از 13 میلیون دانش آموز جوان و نوجوان را تحت آموزش و پرورش دارد.
وی گفت: معتقدیم حق آموزش از حقوق بنیادین مردم و شهروندان بوده و بی توجهی به آموزش در واقع بی احترامی به کرامت و شان انسان است.
وزیر آموزش و پرورش برقراری و دایر شدن کلاس های درس در تمامی مناطق مختلف کشور به ویژه در مناطق محروم و حتی با حضور یک دانش آموز را از اقدانات مهم این وزارتخانه در دولت دکتر روحانی عنوان کرد.
وی گفت: البته ممکن است در برخی مواقع به دلیل مشکلات بودجه و دیگر موانع آنچنان که باید نتوانسته ایم ایده آلها را تامین کنیم ولی تلاش خواهیم کرد در ادامه کار دولت و این وزارتخانه عدالت تحصیلی و آموزشی را برای تحقق حقوق شهروندی ایجاد و فراهم کنیم.
وزیر آموزش و پرورش به اقداماتی که در راستای تحقق منشور حقوق شهروندی تاکنون صورت گرفته اشاره کرد و از تهیه دروس مرتبط با حقوق شهروندی در پایه‌های متوسطه اول و دوم خبر داد و گفت: در این زمینه اقدامات موثری در جهت آموزش نیز صورت گرفته است.
بطحایی همچنین با بیان اینکه این وزارتخانه از نظر اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و ... با مردم در ارتباط است گفت: آموزش و پرورش با وجود تنگناهای موجود تمام تلاش خود را برای تسهیل تحصیل همگان بکار خواهد بست.
عضو کابینه دولت دوازدهم به دیگر اقدامات این وزارتخانه اشاره و گشودن درهای مدارس به سوی غیرایرانیان و تحصیل حدود 500 هزار نفر کودک غیرایرانی زیر چتر آموزش و پرورش را از دیگر دستاوردهای این وزارتخانه عنوان کرد.
بطحایی همچنین از اقدامات موثر وزارت آموزش و پرورش در حوزه منشور حقوق شهروندی، به تهیه دروس مرتبط با حقوق شهروندی با عناوینی مانند من حق دارم، حقوق شهروندی و ... در پایه‌های هفتم، هشتم، نهم و دهم متوسطه اول اشاره کرد و گفت: جذب هشت هزار مدرس خانواده در سطح کشور، آموزش معلمان منتخب در کارگاه‌های آموزشی، نظارت و ارزیابی حضور مشاور در محاکم قضایی قبل از صدور حکم برای جوانان و نوجوانان، استفاده صحیح از فضای مجازی و آشنایی با منشور حقوق شهروندی برای سطوح متوسطه دور دوم، ارتقاء و گسترش فعالیت‌های آموزشی در کانون‌های اصلاح و تربیت زندان‌ها از دیگر اقدامات این وزارتخانه بوده است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: طرح آموزش به دختران کم‌توان ذهنی و بازمانده از تحصیل و همچنین افزایش پوشش تحصیلی و جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل، ارائه کمک هزینه برای تهیه مواردی مانند سمعک و ... برای دانش‌آموزان نیازمند و سامانه یکپارچه مدارس و مراکز غیردولتی و اخذ مجوز تاسیس برای آنها از سایر اقدامات وزارت آموزش و پرورش بوده است.
بطحایی تدوین منابع درسی حقوق شهروندی و تدریس این دروس، برنامه ریزی آموزش حقوق و تکالیف، جذب و نگهداشت هشت هزار نفر برای آموزش خانواده، انتشار کتابهای با موضوع حقوق شهروندی را از دیگر اقدامات و برنامه های این وزارتخانه در راستای حمایت از حقوق شهروندی در دولت دکتر روحانی عنوان کرد.
عضو کابینه دولت دوازدهم همچنین، آموزش مشاوران، مدیران و معلمان را در قالب کارگاه‌های آموزشی، تشکیل کمیته اهل سنت، تلاش برای آموزش زبان و گویش‌های محلی، تهیه و تدوین 55 عنوان کتاب حقوق شهروندی، طرح آموزش مهارت‌های زندگی به دانش‌آموزان کم‌توان ذهنی، طرح بسته‌های بهداشتی و آموزشی برای دختران دانش‌آموز، جذب کودکان بازمانده از تحصیل که به مدرسه نیامده بودند و ارائه بودجه به کودکان کم‌توان و بهزیستی را از دیگر اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دولت تدبیر و امید عنوان کرد.
بطحایی تاکید کرد: با توجه به تاکید دولت و شخص رئیس جمهوری، موضوع توجه به حقوق شهروندی در این وزارتخانه با اهتمام و توجه ویژه ای پیگیری و دنبال خواهد شد.
نخستین«اجلاس ملی گزارش پیشرفت ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی» صبح سه شنبه همزمان با سالروز رونمایی منشور حقوق شهروندی با حضور رئیس جمهوری، در محل سالن اجلاس کشورهای اسلامی آغاز شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ٢٩ آذرماه ١٣٩٥، منشور 120 ماده ای حقوق شهروندی در همایش «قانون اساسی و حقوق ملت» رونمایی شد.
منشور حقوق شهروندی سرلوحه سیاست داخلی دولت دوازدهم است و رئیس‌جمهوری هم خود را مکلف کرده است که هر ساله گزارش پیشرفت‌ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی را به ملت ارائه دهد و در صورت نیاز، منشور را روزآمد کند.
تصویب منشور حقوق شهروندی در دولت و ابلاغ آن از سوی رئیس جمهوری به دستگاه های اجرایی، نخستین گام ها در مسیر عملیاتی شدن این سند بود و اکنون پس از گذشت یک سال، در این اجلاس قرار است 10 دستگاه ملی و وزارتخانه منتخب، اقدامات خود را در زمینه اجرای منشور حقوق شهروندی، موانع اجرا و پیشنهادهایی برای بهتر شدن وضعیت حقوق شهروندان، در محضر رئیس جمهوری و اقشار مختلف مردم گزارش دهند.
براساس این گزارش، سازمان امور اداری و استخدامی، سازمان حفاظت از محیط زیست، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به همراه وزارتخانه های آموزش و پرورش، اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار است هر یک عملکرد یک سال اخیر خود را در زمینه اجرای منشور حقوق شهروندی تشریح کنند.
گزارش مبسوط و جزئیات اجرای منشور حقوق شهروندی توسط این دستگاه ها به رئیس جمهوری تقدیم شده است و در این اجلاس یک روزه، دستگاه ها عملکرد خود را در زمینه اجرای حقوق شهروندی با مصادیق عینی و ملموس برای مردم توضیح می دهند.
پس از تقدیم گزارش دستگاه های منتخب از عملکرد خود در زمینه اجرای منشور حقوق شهروندی، رئیس جمهوری به موجب بند 5 سازوکار اجرا و نظارت بر منشور، گزارش پیشرفت ها و راهکارهای رفع موانع در زمینه تحقق منشور حقوق شهروندی را به مردم ارائه می کند.
حقوقدانان، پژوهشگران، استادان دانشگاه و سازمان های مردم نهاد هم به عنوان بازوی اجرایی دولت، داور و ذینفع در این اجلاس حضور دارند.
فراهنگ ** 1355 ** خبرنگار: علی اکبر قزوینیان * انتشار: امید غیاثوند

انتهای پیام /*