با تصويب قانون مقابله با تقلب؛
افزايش 30 درصدي تأييد پاياننامهها و رسالههاي ثبت شده
رئيس پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات از افزايش 30 درصدي تاييد پاياننامهها و رسالههاي ثبت شده در ايرانداک پس از تصويب قانون پيشگيري و مقابله با تقلب خبر داد.
به گزارش خبرگزاري مهر، سيروس عليدوستي در ميزگرد علمي «بررسي حقوقي قانون پيشگيري و مقابله با تقلب در تهيه آثار علمي: فرصتها و چالشها» با بيان افزايش 30 درصدي تأييد پاياننامهها و رسالههاي ثبت شده در ايرانداک پس از تصويب قانون پيشگيري و مقابله با تقلب گفت: تا وقتي همه مدارک در يک جا جمع نشوند، همانندجويي اثربخش نخواهد بود.
وي با بيان اينکه مسئله بدرفتاري راهحل پيچيده ميخواهد و بايد برنامه ملي براي بدرفتاري علمي داشته باشيم، اين معضل را به کوه يخ تشبيه کرد و گفت: بخش بزرگي از اين مسئله ناپيدا است و اگر برخوردهاي جدي صورت گيرد و افراد خطاکار گرفتار توبيخ و تنبيه شوند از آن اجتناب ميکنند اما اين اتفاق تاکنون به اندازه کافي روي نداده است.
رئيس ايرانداک خاطرنشان کرد: سامانه «همانندجو» پيش از تصويب اين قانون در ايرانداک راهاندازي شد و بارها همانندي پاياننامهها گزارش شد.
وي تصريح کرد: آييننامه ثبت پاياننامه در ايرانداک در سال 1395 توسط وزير عتف وقت ابلاغ شد اما برخي از دانشگاههاي بزرگ از آن پيروي نکردند و اين نقطه ضعف دروني باعث شد يک نهاد بيروني قانون بگذارد.
عليدوستي با تاکيد بر اشاعه پاياننامهها و رسالهها گفت: در حال حاضر نزديک به 200 هزار پاياننامه و رساله در سامانه «گنج» وجود دارد که تماممتن بيش از 97 هزار پاياننامه از اين تعداد در دسترس همگان است. هر روز آنچه در سامانه ثبت بارگذاري ميشود، در ساعت 24 همان روز در پايگاه گنج نمايش داده ميشود.
وي افزود: هنوز آييننامه اجرايي قانون جديد ابلاغ نشده تا بتوانيم اثرگذاري را مشخص کنيم. اما همکاري دانشگاهها در تأييد مدارک بارگذاري شده نزديک 30 درصد افزايش داشته است.
رئيس پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات تاکيد کرد: تا همه پاياننامهها يک جا جمع نشود، سامانهها هم اثربخشي کامل ندارند و همانندجويي نميتواند همه هماننديها را بيابد و گزارش کند.
در اين نشست، صفر بيگزاده، استاديار ايرانداک نيز گفت: در قانون پيشگيري از تقلب که به تازگي به تصويب رسيده، از ايرانداک نام برده شده و ما ميخواهيم با همفکري به اجراي بهتر قانون کمک کنيم.
وي افزود: قوانين براي رفع نياز ايجاد ميشوند و نياز ما مقابله با تقلب در آثار علمي بوده است. بر همين اساس بايد بررسي شود اين تا چه ميزان توانسته آثار علمي را پشتيباني کند و کمکهاي ايرانداک به اجراي آن چه بوده است.ميزگرد علمي «بررسي حقوقي قانون پيشگيري و مقابله با تقلب در تهيه آثار علمي: فرصتها و چالشها» همزمان با هفته پژوهش با حضور سيروس عليدوستي، رئيس ايرانداک، غلامرضا ذاکر صالحي، دانشيار موسسه پژوهش و برنامهريزي آموزشعالي، محمد عبدالصالح شاهنوشفروشاني، سرپرست پژوهشکده حقوق خصوصي پژوهشگاه قوهقضاييه، رحيم پيلوار، عضو هيات علمي پرديس فارابي دانشگاه تهران و مديرکل دفتر برنامهريزي، هماهنگي و حمايت از حقوق مالکيت صنعتي، دانش سنتي و منابع ژنتيک وزارت دادگستري و مديريت پنل دکتر صفر بيگزاده، استاديار ايرانداک برگزار شد.
معاون تحقيقات دانشگاه اعلام کرد؛
ارتقاي رتبه دانشگاه علوم پزشکي ايران در حوزه پژوهشي
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران از ارتقاي رتبه اين دانشگاه در حوزه پژوهشي خبر داد و گفت: رتبه علمي دانشگاه از هفتم به پنجم ارتقاء يافته است.
به گزارش خبرنگار ايسنا، دکتر ملکمطيعي در مراسم جشن هفته پژوهش که در دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار شد، اظهار کرد: افتخار مهمي است براي ما که از رتبه هفتم در حوزه پژوهش به رتبه 5 ارتقاء يافتهايم و اين نتيجه زحمات پژوهشگران و اساتيدي است که در اين دانشگاه فعاليت ميکنند.وي با اشاره به اينکه در حال حاضر براي توليد مقاله به ازاي هر عضو هيات علمي، دانشگاه دوم هستيم و بعد از دانشگاه علوم پزشکي تهران قرار گرفتهايم و در زمينه داشتن نيروي پژوهشي، دانشگاه اول در کشور هستيم.معاون تحقيقات دانشگاه علوم پزشکي ايران در ادامه با بيان اينکه اين دانشگاه در حوزه اخلاق در پژوهش رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است، گفت: اما برخي از شاخصهاي ديگر موجب شده است که در رتبه پنجم از نظر توليد علم قرار بگيريم.
وي با تاکيد بر لزوم برنامهريزي و تعهد اعضاي هيات علمي و دانشجويان براي کسب رتبه بالاتر از نظر علم در کشور، افزود: بايد برنامههايي را در شوراهاي پژوهشي داشته باشيم تا رقباي خود را شناسايي کنيم و فرصتها، ضعفها و مشکلات را پيدا کرده و نتيجه نهايي را به دست آوريم.
ملکمطيعي تاکيد کرد: بدنه پژوهشي دانشگاه بايد مکررا با هم گفتوگو و مذاکره داشته باشد و در راستاي دستيابي به دانشگاههاي نسل سوم تلاش کند.وي با اشاره به لزوم جامعهنگر شدن پژوهشها در کشور تصريح کرد: حتي در علوم پايه نيز ميتوان فعاليتهايي را انجام داد و در اختيار حوزه بالين قرار داد.وي با تاکيد بر اينکه ارتقاي رشد دانشگاه با انجام فعاليتهاي پژوهشي در راستاي برطرف کردن نيازهاي مردم و جامعه حاصل خواهد شد، گفت: تنها از اين طريق ميتوان مرزهاي دانش را در نورديد و به دانشگاههاي نسل سوم دست پيدا کرد.
معاون تحقيقات دانشگاه علوم پزشکي ايران اظهار کرد: اميدواريم تلاش در راستاي پيشرفت در حوزههاي پژوهشي به چند نفر در دانشگاه محدود نشود و اين تلاشها به بدنه دانشگاه نيز تسري يابد.
برگزاري جشنواره ورزشي در دانشگاه علوم پزشکي تهران
دانشگاه علوم پزشکي تهران با هدف افزايش فعاليت جسمي و ايجاد شور و نشاط در بين دانشجويان، جشنواره ورزشي برگزار ميکند.
به گزارش خبرگزاري مهر، مديريت تربيت بدني دانشگاه علوم پزشکي تهران اين جشنواره ورزشي دانشجويي به تفکيک ويژه دانشجويان دختر و پسر در سطح دانشگاه در 6 رشته ورزشي قهرماني واليبال 4 نفره، بسکتبال 3 نفره، شنا، تيراندازي، تنيس روي ميز و شطرنج و 7 رشته ورزشي همگاني فوتبال روميزي، دارت، ليوان چيني، داژبال، طناب زني، فريزبي و طناب کشي ويژه دانشجويان پسر، برگزار ميشود.مهلت ثبتنام جهت اعلام آمادگي دانشجويان ورزشکار براي حضور در اين جشنواره ورزشي تا 29 آذر ماه 96 تعيين شده است و مسابقات از تاريخ 2 دي ماه در بخش پسران و 9 دي ماه 96 در بخش دختران آغاز و به دنبال آن برنامه برگزاري مسابقات اعلام ميشود.
∎