شناسهٔ خبر: 22916775 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: خرداد | لینک خبر

فارین پالیسی: بدعهدی آمریکا با فلسطینی ها/ فلسطینیان دیگر واشنگتن را میانجی قابل قبولی نمی دانند

صاحب‌خبر -
خرداد: تارنمای فارین پالیسی در گزارشی با عنوان 'دولت ترامپ در برنامه ریزی خود در باره بیت المقدس، ضربه بزرگی به سران فلسطینی زد'، نوشت: برای فلسطینی ها دیگر هیچ دلیلی وجود ندارد که آمریکا را به عنوان میانجی مناسبی برای حل این مساله بپذیرند.

به گزارش خردا به نقل از ایرنا، 'دیوید کنر' ویراستار بخش خاورمیانه نشریه فارین پالیسی مقیم بیروت، در تفسیری افزود: دیپلمات های فلسطینی هفته گذشته به شدت خوشبین بودند که دونالد ترامپ (رئیس جمهوری آمریکا)، خواهد توانست گام مهمی در مسیر دستیابی به راه حلی صلح آمیز برای مناقشه اسرائیل و فلسطین بردارد.
به گفته یکی از مقامات ارشد فلسطینی، خوش بینی این مقامات در نتیجه نشستی از پیش تعیین نشده در تاریخ 30 نوامبر (9 آذر ماه) به وجود آمد که با حضور 'جرد کوشنر' داماد و مشاور ارشد ترامپ، 'جیسون گرین بلات' نماینده ویژه ترامپ در مذاکرات بین المللی و 'دینا پاول' مشاور معاون امنیت ملی کاخ سفید و سه مقام ارشد اطلاعاتی و دیپلماتیک فلسطینی برگزار شد. طرف های آمریکایی در این نشست هرگز به هیات فلسطینی مطلبی در مورد شناسایی پایتختی بیت المقدس و انتقال سفارتخانه آمریکا به این شهر مقدس، نگفته بودند. 
به نوشته فارین پالیسی، در این نشست که توسط یک مقام رسمی شورای امنیت ملی آمریکا، یک دیپلمات سابق این کشور و یکی از مقامات ارشد فلسطینی تایید شده بود، اعلام شد که طرح اعلام بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، شکست خورده است و زمانی که هیات فلسطینی از طرف های آمریکایی در مورد اینکه آیا ترامپ طرح انتقال سفارتخانه آمریکا را به این شهر امضا خواهد کرد یا نه، پرسش کردند، اطلاعاتی دریافت نکردند. این جلسه در عوض بر روی طرح صلح (سازش) میان فلسطینیان و اسرائیل متمرکز شد که حالا دیگر شکست خورده به شمار می آید. 
این نشریه آمریکایی افزود: به دنبال اعلام ترامپ در خصوص طرح انتقال سفارتخانه ایالات متحده به بیت المقدس، اعتراض ها در سراسر جهان عرب آغاز شد و صدها نفر در این تظاهرات زخمی شدند و حداقل یک نفر در اعتراض های کرانه باختری و نوار غزه کشته شد. 
'صائب عریقات' دیپلمات ارشد فلسطینی و دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین، نیز در این مورد اعلام کرد: 'راه حل دوجانبه به پایان رسیده و زمان مبارزه برای کشوری با حقوق برابر برای همه کسانی که در فلسطین تاریخی زندگی می کنند، آغاز شده است.'
یک مقام فلسطینی نیز در این خصوص به 'فارین پالیسی' گفت: «این مساله تنها در مورد بیت المقدس نیست، بلکه در مورد واشنگتن است. واشنگتن به عنوان میانجی به طور قطع آسیب دیده و باعث انزوای خود از یک توافق جهانی و حقوق بین المللی شده است.»
این تارنما نوشت که چهارده کشور از 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد، به جز ایالات متحده در نشست اضطراری روز جمعه این نهاد، مخالف شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی بودند.
'مایکل آنتون' سخنگوی شورای امنیت، به فارین پالیسی گفت: ایالات متحده در مورد شناسایی پایتختی بیت المقدس در طول سال با فلسطینی ها و دیگر سران عرب مذاکره کرده بود، اما 'محمود عباس' رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، از تصمیم نهایی ترامپ که در پنجم دسامبر (14 آذر ماه) اعلام شد، بی خبر بود. 
در گذشته نیز همه چیز در مورد مداخله ترامپ در روند صلح، خوش بینانه نبود، زیرا او در فوریه گذشته نیز با اعلام این مطلب که برای هر دو راه حل یک جانبه و دو جانبه (برای حل مسئله فلسطین) آماده است، شوک بزرگی به دیپلمات ها وارد کرد.
ترامپ با این وجود به مقامات ارشد فلسطینی امید می داد که مذاکرات صلح را دنبال خواهد کرد. همانطور که یکی از مقامات کاخ سفید نیز اعلام کرد: ترامپ در تماسی تلفنی ماه مارس از محمود عباس پرسیده بود که آیا وی را به عنوان یک میانجی منصف می شناسد یا خیر؟ آنها گفتگوهای خود را در روز سوم ماه می ادامه دادند؛ هنگامی که ترامپ در ملاقات با عباس در واشنگتن، در مورد توافق صلح اعلام کرد که 'ما این کار را خواهیم کرد.'
این موضوع در جلسه 23 ماه مه بیت لحم نیز ادامه پیدا کرد که مقامات فلسطینی اعلام کردند که ترامپ به آنها گفته است تیم مذاکره خود را برای مذاکرات روند صلح آماده کنند. فلسطینیان این کار را کردند و منتظر دعوت آمریکایی ها ماندند. جلسه بعدی در ماه سپتامبر در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد که ترامپ به عباس گفت که 'همه قلب و روح خود را برای به دست آوردن این معاهده صلح به کار گرفته است.'
نیویورک تایمز در ماه نوامبر نوشت: دولت ترامپ برای ایجاد یک معاهده صلح در خاورمیانه طرح مشخصی را آغاز کرده است و آنها به مرحله جدیدی از اجرای برنامه خود رسیده اند. 
با این حال، اعلام ترامپ برای انتقال سفارتخانه آمریکا به بیت المقدس، همه امیدها را نقش بر آب کرد. 'آرون دیوید میلر' معاون اندیشکده 'ویلسون' در این خصوص گفت: راهبرد ترامپ می تواند به صورت بالقوه به نفع اسرائیل باشد، هرچند بعید می داند این راهبرد در آینده کارآیی داشته باشد. 
خوش بینانه ترین تفسیر این موقعیت اینست که دیپلمات های آمریکایی ممکن است با خود فکر کنند اگر ما در حال حاضر تلاش فراوانی بکار ببریم، در آینده در موقعیت بسیار خوبی با نتانیاهو (نخست وزیر رژیم صهیونیستی) قرار خواهیم گرفت. اما برای فلسطینی ها دیگر هیچ دلیلی وجود ندارد که واشنگتن را به عنوان میانجی مناسب برای حل این مساله بپذیرند. همانطور که محمود عباس هم پس از شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت (رژیم صهیونیستی) توسط ترامپ گفت: 'این اقدامات مردود و تاسف بار، تضعیف عمدی تمام تلاش های صلح است. وی افزود: این امرنشان دهنده اعلام خروج آمریکا از مذاکراتی است که در دهه های گذشته نقش مهمی در پیگیری روند آن داشته است.'
'فارین پالیسی' نام نشریه خبری سیاسی - اقتصادی است که بنیانگذاران آن' ساموئل هانتینگتون' و 'وارن منشل' می‌باشند و در سال 1970 بنیان نهاده شد. محتوای اخبار و گزارش های این نشریه بر امور جهانی، حوادث جاری و سیاست داخلی (آمریکا) و بین المللی متمرکز است. 'موشه نعیم' از سال 2000 تا 2010 سردبیر آن بود. در سال 2008 شرکت واشنگتن پست متعلق به هلدینگ گراهام آنرا خریداری کرد و از سال 2010 سوزان گلاسر سردبیر آن شد.'