شناسهٔ خبر: 71357104 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

حماس: مسئولیت هرگونه تاخیر در مذاکرات مرحله دوم متوجه اشغالگران است

تهران- ایرنا- عضو ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین با تاکید براینکه ما مسئولیت هرگونه تاخیر در مذاکرات مرحله دوم را متوجه اشغالگران می‌دانیم، گفت: حماس به تعهدات خود بر اساس جداول زمانی توافق عمل خواهد کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش بامداد جمعه ایرنا، طاهر النونو در گفت وگو با شبکه الجزیره افزود: ما به وضوح با طرف‌های میانجیگر در خصوص ضرورت پایبندی اشغالگران به توافق آتش بس به ویژه ورود خانه‌های پیش ساخته، چادرها، سوخت، ورود تجهیزات سنگین برای آواربرداری و احتیاجات لازم برای تضمین ادامه زندگی شهروندان و از سرگیری زندگی کریمانه برای آنان گفت وگو کرده‌ایم.

وی گفت: هم اکنون بخش زیادی از این کمک‌ها برای ورود به نوار غزه در انتظار بوده و ما تاکید داریم هرگونه اهمال اشغالگران در این خصوص پذیرفتنی نیست.

النونو افزود: ما بر پایبندی حماس به تعهدات خود بر اساس جداول زمانی و همچنین ضرورت آغاز فوری گفت وگوهای مرحله دوم توافق تاکید کردیم.

این عضو ارشد حماس گفت: نقش آفرینی طرف‌های میانجیگر در راستای کاهش موانع موجود بر سر راه اجرای توافق است.

وی افزود: رعایت پروتکل‌های بشردوستانه با مساله اسرا و آتش بس مرتبط است و ما به دنبال اجرای توافق آتش بس بوده و می‌خواهیم اشغالگران نیز به تعهدات خود پایبند باشند.

النونو گفت: ما مسئولیت هرگونه تاخیر در مذاکرات مرحله دوم را متوجه اشغالگران می‌دانیم، تاکنون این مذاکرات آغاز نشده و ما بر ضرورت انجام فوری آن تاکید داریم.

وی با بیان اینکه نمایندگان حماس به کشورهایی از جمله قطر، مصر، ترکیه و ایران سفر کرده‌اند، افزود: در این سفرها راه‌های موفقیت این توافق، موفقیت‌های ملت فلسطین و مقاومت، آمادگی برای مذاکرات مرحله دوم توافق، هشدار نسبت به خطرات طرح‌های اخراج فلسطینیان، تحولات کرانه باختری و پیامدهای مختلف آن بر مساله فلسطین مورد بررسی قرار گرفت.

این عضو ارشد حماس گفت: کمیته‌هایی در قاهره مسئول پیگیری همه جانبه اجرای توافق هستند.

به گزارش ایرنا، آمریکا و قطر ۱۵ ژانویه ۲۰۲۵ برابر با ۲۶ دی ماه ۱۴۰۳ اعلام کردند که اسرائیل و حماس به توافق آتش بس دست یافته‌اند.

این توافق، ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ برابر با ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ اجرایی شد و مرحله اول آن، ۶ هفته به طول خواهد انجامید.

طی این مرحله، درباره اجرای توافق در مرحله دوم و سپس سوم آن، مذاکره خواهد شد.

اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که ویرانی‌های زیادی بر جای گذاشته و تعدادی از فلسطینیان نیز مفقود شده‌اند.