به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سیدرضا صالحی امیری روز یکشنبه در مراسم آغاز به کار هشتمین دوره فعالیت مجلس دانش آموزی گفت: مجلس دانش آموزی می تواند آغاز یک حرکت بزرگ برای انسجام بخشی جامعه باشد. چون این مجلس نماینده 13 میلیون دانش آموز است.
وی تاکید کرد: اگر مدیران اقتصادی کشور به دنبال شناخت مسائل اقتصادی و چالش های این حوزه باشند، باید یک بار دیگر به تفکر اقتصادی مراجعه کنند و اگر جامعه ما انبوهی از آسیب های اجتماعی را تحمل می کند و خانواده ها تحت فشار اقتصادی هستند، همه این مسائل در آموزش و پرورش دیروز است.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی افزود: اگر بناست در فردای این سرزمین، اقتصادی پویا، سالم، شفاف و با حاکمیت افراد پاکدست حاکم باشد و حاکمان سیاسی با اخلاق با هم سخن بگویند و فردا در جامعه از طلاق، ایدز و مشکلات اجتماعی خبری نباشد، امروز باید در آموزش و پرورش سرمایه گذاری کنیم.
وی از مجلس دانش آموزی به عنوان نهادی اصلی یاد کرد که برای شناخت جامعه آینده ایران ضروری است و گفت: ما منتظر میوه های این مجلس هستیم.
** آموزش و پرورش یک نهاد است نه یک وزارتخانه
صالحی امیری گفت: نهاد یعنی مجموعه ای از وزارتخانه ها و سازمان ها که رسالتی فراتر از یک دستگاه دارد، لذا آموزش و پرورش یک وزارتخانه نیست بلکه یک نهاد است.
وی افزود: پنج سرمایه اصلی در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و انسانی وجود دارد که وزارت آموزش و پرورش به عنوان بزرگترین نهاد ملی در جامعه ایران می تواند همزمان این پنج سرمایه را تولید و بازتولید کند.
این مقام مسئول اضافه کرد: اگر قرار است آینده ای در کشور داشته باشیم که خانواده ای سالم، خلاق، با مهارت، دیندار و با فضیلت در آن زندگی کند باید امروز در سرزمین آموزش و پرورش کشت کنیم.
وی افزود: سامان یافتن و انسجام جامعه به عنوان یک نیاز ضروری نیازمند سامان یابی اجتماعی و سازماندهی اجتماعی آموزش و پرورش است و این مجلس به عنوان مهمترین رکن برای حرکت به سوی این ساماندهی است.
صالحی امیری خواستار نهادینه کردن مقوله مشارکت جویی دانش آموزان در این مجلس شد و گفت: یکی از مسائل بنیادی جامعه ایران میل به مشارکت جویی است که به عنوان یک سرمایه گذاری اجتماعی محسوب می شود و اعتماد نیز از ارکان اصلی سرمایه اجتماعی شمرده می شود که باید پایه های آن را در آموزش و پرورش جست و جو کرد.
** مجلس دانش آموزی نماد هویت ملی است
وی با برشمردن شکل های مشارکت در قالب های جنسیتی، قومی، تبعی، دستوری و آگاهانه و ناآگانه از مجلس دانش آموزی به عنوان نماد هویت ملی یاد کرد که مشارکتی آگاهانه را برگزیده است.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی افزود: ما به مشارکتی آگاهانه نیاز داریم تا نمایندگانی انتخاب شوند که درک صحیحی از مشکلات جامعه داشته و رویکردی فراملی داشته باشند و این پارلمان نمادی از مشارکت آگاهانه است و رسالت نمایندگان این مجلس دفاع از منافع 13 میلیون دانش آموز است و اگرچه برخی معتقدند این مجلس تمرین مردمسالاری است ولی بنده می گویم این مجلس عین مردمسالاری است.
** نمایندگان مجلس دانش آموزی به دنبال کادرسازی و مهارت آموزی باشند
صالحی امیری که تفاوتی میان مجلس دانش آموزی و مجلس شورای اسلامی قائل نیست، خواستار کادرسازی، مهارت آموزی، مسئولیت پذیری و نشاط آفرینی مجلس دانش آموزی در جامعه شد.
وی اظهار داشت: یکی از رسالت های مجلس کادرسازی است تا آینده جامعه را تعیین کند و از طرف دیگر مهارت آموزی در عرصه های مختلف از مسائل ضروری است و آموزش و پرورش باید به تمرین مهارت هایی در ارتباط با خانواده، فضای مجازی، همسالان و مسائلی از این قبیل بپردازد.
این کارشناس فرهنگی از مهارت گفت و گو نیز به عنوان یک چالش جدی در جامعه امروزی یاد کرد و گفت: ما با هم گفت و گو نمی کنیم و حل بسیاری از مسائل در فضای آرام و آزاد صورت می گیرد و اگر در جامعه شاهد مناقشه هایی هستیم دلیل آن گفت و گو نکردن در مدارس بوده است.
وی تاکید کرد: نفس گفت و گو یک هدف است و این مجلس باید به این موضوع توجه کند و آن را یک ضرورت قطعی بداند.
** مجلس معلمان تشکیل شود
صالحی امیری مسئولیت پذیری را از دیگر نیازهای مجلس دانش آموزی دانست و اظهار امیدواری کرد تا همانگونه که حقوق دانش آموزان در این مجلس دنبال می شود، مجلسی برای معلمان تاسیس شود تا از حقوق آنان نیز دفاع شود.
وی دفاع از حقوق معلمان را به صحنه ای زیبا توصیف کرد و گفت: جوان باید با نشاط باشد و لبخند در لبان 13 میلیون دانش آموز، یک میلیون معلم و یکصد هزار نیروی انسانی آموزش و پرورش باشد و اگر نشاط و شادی در جامعه ایران وجود داشته باشد به توسعه اجتماعی دست می یابیم که یکی از شاخص های آن شادی و نشاط است.
** نشاط در کنار دروس اصلی باشد
این مقام مسئول از چشمه جوشان نشاط در آموزش و پرورش و جوانان سخن گفت و افزود: جامعه ای که جوان در آن نشاط نداشته باشد، به سوی میرایی خواهد رفت و دروس نشاط و شادابی، مهارت آموزی، گفت و گو و سازگاری باید به عنوان یک نیاز اولیه و در کنار دروس اصلی تدریس شود و معلمان نیز این دروس را بیاموزند.
** میوه های درخت فرهنگ
صالحی امیری گفت: درخت فرهنگ چهار میوه دارد که میوه اول آن انسجام بخشی است که دارای ارکانی است و هویت بخشی نیز از ثمرات فرهنگ است و یکی از وظایف مجلس دانش آموزی تقویت هویت دینی، ملی و خانوادگی است.
وی شخصیت سازی و سازگاری را از دیگر میوه های فرهنگ دانست و گفت: مجلس دانش آموزی باید در این راستا حرکت کند و از طرف دیگر با ارزیابی فعالیت های خود، میزان موفقیت این مجلس را ارزیابی کند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در پایان از 10 مساله کلیدی در آموزش و پرورش یاد کرد و گفت: این مسائل کلیدی را در اختیار کفاش قرار می دهم تا در صورت نیاز به شما ارائه کند.
** آفت آزادی چیست؟
حجت الاسلام مصطفی ناصری زنجانی معاون حقوقی و پارلمانی وزارت آموزش و پرورش در این مراسم به نمایندگان مجلس دانش آموزی سفارش کرد تا با رعایت اعتدال از هرگونه تفریط و افراط پرهیز کنند.
وی افزود: هرگونه تندی باعث از بین رفتن آزادی ها در جامعه می شود و تندی، آفت آزادی است.
ناصری همچنین گفت: سوء استفاده از تریبون، سایت و روزنامه با شعار آزادی آفت تندی را به دنبال خواهد داشت و در واقع آزادی را از انسان می گیرد و شما هم تا به چیزی یقین پیدا نکرده اید، از نوشتن و گفتن در آن زمینه بپرهیزید و اعتدال را سرلوحه خود قرار دهید.
وی سه رکن علم، تقوا و اعتدال را برای یک سیاستمدار خوب و موردپسند لازم دانست.
محمدرضا واعظ مهدوی معاون توسعه امور علمی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی (برنامه و بودجه) از دیگر سخنرانان این مراسم بود.
صبا قلندری نماینده دانش آموزان کرمان در مجلس دانش آموزی و محمد محمدی نماینده دانش آموزان استان سمنان در نطق پیش از دستور مطالبی را درباره ضرورت اقتدار فرهنگی و اقتدار نظامی، عدالت آموزشی و جلوگیری از تبعیض آموزشی بیان کردند.
قبل از سخنان صالحی امیری، نمایندگان دانش آموزان در مجلس دانش آموزان مراسم تحلیف به جا آوردند. همچنین در این برنامه از نمایندگان برگزیده تجلیل شد.
هشتمین دوره فعالیت مجلس دانش آموزی تا عصر امروز در ساختمان سابق مجلس شورای اسلامی ادامه دارد و نامزدهای هیات رئیسه مجلس دانش آموزی به بیان دیدگاه ها و برنامه های خود می پردازند و هفت نفر از میان 44 دانش آموز انتخاب می شوند.
14 کاندیدا برای ریاست، 11 نفر برای نایب رئیسی، 10 نفر به عنوان منشی و هفت دانش آموز نیز خواستار تصدی کارپردازی هیات رئیسه مجلس هشتم دانش آموزی هستند.
فراهنگ**1003**1027
رئیس کتابخانه ملی:
مجلس دانش آموزی مهمترین رکن برای حرکت به سوی ساماندهی اجتماعی است
تهران - ایرنا - رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، مجلس دانش آموزی را مهمترین رکن برای حرکت به سوی ساماندهی اجتماعی دانست.
صاحبخبر -