شناسهٔ خبر: 15055958 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

ایجاد کریدور چهارجانبه در چابهار

گروه بازرگانی: وزیر راه و شهرسازی ظرفیت تعریف‌شده در بندر چابهار را ۸۴ میلیون تن کالا در سال اعلام کرد وگفت: درصدد هستیم کریدور چهارجانبه بین ایران، عمان، ترکمنستان و ازبکستان را فعال کنیم. عباس آخوندی در دومین همایش فناوری‌های نوین دریایی در نوشهر با اشاره به صنعت دریانوردی اظهار کرد: همواره تلاش کرده‌ایم سهم بیشتری برای ایران در این صنعت قائل شویم و هدف ما افزایش سهم ما در بازار بین‌المللی از طریق دریانوردی است.

صاحب‌خبر -

 

وی بابیان اینکه طول سواحل ایران پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر است اظهار کرد: ظرفیت‌های زیادی برای رشد و افزایش جهانگردی و دریانوردی در ساحل ایران وجود دارد و کارهای زیادی باید در سواحل انجام دهیم. به گفته آخوندی، افزایش قدرت در حوزه دریانوردی و توسعه بنادر جدید مهم‌ترین برنامه این وزارتخانه بوده است. وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مکران از سواحل مهم و استراتژیک به شمار می‌رود، گفت: اینکه در دریای عمان و خارج از تنگه هرمز یک مرکز داشته باشیم، هدف استراتژیک به شمار می‌رود و در سه سال گذشته موفق شدیم و بندر چابهار را از دو میلیون تن افزایش دهیم و امیدواریم در بهار سال‌جدید بندر جدید چابهار را بهره‌برداری کنیم. وزیر راه و شهرسازی افزود: خوشبختانه اجرای خط ریل آغاز شده و پیشرفت زیرسازی این خط ریل در چابهار و ایرانشهر که حدود ۳۰۰ کیلومتر طول دارد، ۴۰ درصد است و این بندر به شبکه ریلی مجهز می‌شود تا کریدور ریلی جنوب به شمال داشته باشیم. آخوندی یادآور شد: برای توسعه شهر چابهار نیز طرح جامع شهری جدید تهیه شده و توسعه شهر جدید «تیس» جزو برنامه‌های ما قرار دارد و امیدواریم کانون جمعیتی خوب و بزرگی در این منطقه داشته باشیم. وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تعریف کریدور جدید شماره یک حمل‌ونقل ایران، گفت: برای این کریدور بسیار مهم سال 96 بودجه تعیین خواهد شد و امیدواریم که با این اقدام، چابهار به‌عنوان بندر جدید رشد کند.

آخوندی با بیان اینکه در چابهار با هند به‌عنوان شریک تجاری قرارداد همکاری منعقد کردیم، گفت: برای توسعه‌این بندر ۴۰۳ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی ایران تسهیلات دریافت شده است و برای تجهیز این بندر نیز با هندی‌ها یک قرارداد امضا کردیم و امیدواریم توسعه بندر چابهار با سرعت خوبی پیش رود.

وزیر راه و شهرسازی «بندر جاسک» را محور دیگر توسعه بیان کرد وگفت: مطالعات خوب و گسترده‌ای درباره این بندر انجام‌شده و همچنین در بندرعباس اتفاقات خوبی رخ‌داده و فاز دوم سکوی شهید رجایی را اجرا کرده‌ایم. آخوندی ابراز امیدواری کرد که در ۱۸ ماه فاز دوم بندر شهید رجایی به طول کامل تکمیل شود، همچنین فاز سوم این بندر نیز شروع‌شده که در آن به دنبال آن هستیم کشتی‌های بزرگ‌تر در آن پهلوگیری کنند. وی اظهار کرد: یک پروژه به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار برای ایجاد مخازن سوخت و سوخت‌رسانی به کشتی‌های وارده به خلیج‌فارس در این منطقه اجرایی می‌شود، همچنین در بندر شهید رجایی ۵۲ کیلومتر خط ریلی در محوطه بندر ایجادشده واسکله‌های اختصاصی صادرات فرآورده‌های نفتی ایجادشده و امکان صادراتی افزایش‌یافته است. آخوندی درخصوص بندر امام نیز عنوان کرد: در بندر امام برای ۱۰هزار هکتار سرمایه‌گذاری پس‌کرانه صورت گرفته است که نقش مهمی در توسعه صادرات و واردات کالا و تجارت دریایی خواهد داشت.