شناسهٔ خبر: 15053702 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: هدانا | لینک خبر

دومین همایش ملی فناوری های نوین دریایی در نوشهر آغاز به کار خود پایان داد

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا ، این همایش با شرکت ارگان های دریایی کشور در قالب 9 محور و با حضور شخصیت های برجسته و متخصصان دریایی از روز گذشته آغاز به کار کرده بود.
محورهای 2 روزه این همایش شامل ناوبری و هدایت در دریا، علوم پایه دریایی و اقیانوسی ، مخابرات و ارتباطات دریایی ، مدیریت منابع و توسعه دریامحور، مهندسی مکانیک و مهندسی دریا ، پدافندعامل و غیرعامل در دریا ، مهندسی الکترونیک، برق و سلاح ، ایمنی یگان ها و کارکنان و آموزش و پژوهش دریامحور بوده است .
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در این همایش گفت: این نیرو در خلیج عدن که مهمترین شاهراه عبور و مرور به حساب می آید توانسته در چند سال گذشته سه هزار و 200 فروند کشتی تجاری را با اسکورت و به سلامت از دست دزدان دریایی از منطقه عبور دهد.
امیر دریادار دکتر حبیب الله سیاری با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در استفاده از منابع آبی کشور گفت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با عنوان نیروی دریایی راهبردی تلاش کرد تا با استقرار در سواحل مکران و تامین امنیت در مدار 10 درجه چابهار در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری گام بردارد.
وی در ادامه با اشاره به سابقه درخشان دریانوردی در تاریخ ایران ،گفت: کشورهای استعماری برای دستیابی به منافع نامشروع خود در 130 سال اخیر، با نقشه مردم ما را از سواحل دور کردند.
سیاری افزود: این کشورها برای دستیابی به منابع ما و منافع نامشروع خود در ایران ، تلاش کردند تا با استقرار در خلیج فارس ، بنادر ایران را نابود کنند و مردم را از این مناطق دور و مرکز نشین کنند بi طوری که جمعیت مردم در سواحل جنوب در مکران حداکثر 400 هزار نفر و یکی از مناطق محروم کشور به حساب می آید و شهر مهمی نیز در این منطقه وجود ندارد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی هم گفت : یکی از مهم ترین سیاست های نظام جمهوری در عرصه نظامی ، صلح طلبی در حوزه جهانی است .
علاء الدین بروجردی افزود : قدرت دفاعی نیروهای مسلح در نظام جمهوری اسلامی امروز به حدی رسیده است که به هیچ کشوری اجازه کوچکترین تعرضی به خاک ایران اسلامی نخواهد داد.
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر آنکه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی به عنوان یک نیروی راهبردی ،سیاسی ، علمی و نظامی است ، ادامه داد : هم اکنون بسیاری از کشورهای دنیا از معضلی مانند دزدان دریایی و تروریست دریایی رنج می برند اما نیروی دریایی ما به عنوان قوی ترین نیرو در سطح دنیا توانسته در حوزه پیشگیری ، مقابله و مهار با دزدان دریایی افتخار آفرینی کند که چنین اقداماتی جای تقدیر دارد.
وزیر راه و شهرسازی نیز طول مسیر مرزهای آبی کشور را حدود پنج هزار و 800 متر اعلام کرد و گفت که تاکنون در حدود 300 کیلومتر از این مسیر تاسیسات دریایی ساخته شده است که کافی نیست.
عباس آخوندی افزود : اقدامات خوبی در سال های اخیر بوی‍ژه در دولت تدبیر و امید در حوزه افزایش قدرت دریایی، صنعت دریانوردی ، توسعه و ایجاد بنادر جدید در کشور به وی‍ژه در جنوب صورت گرفته است.
وی سواحل مکران و بنادر استان هرمزگان را از بنادر بزرگ راهبردی کشور معرفی کرد و گفت که از سه سال پیش تاکنون سعی شده تمامی سیاست های توسعه این بنادر در منطقه متمرکز شود به گونه ای که ظرفیت این بنادر از 2 میلیون و 500 هزار تن در سال به هشت میلیون و 500 هزار تن افزایش یافت.
وزیر راه و شهرسازی از بهره برداری از بندر چابهار در سال آینده و پهلوگیری کشتی های بزرگ در این بندر خبر داد و گفت : اتصال خط ریلی چابهار به زاهدان ، تهیه طرح جدید شهری با هدف فراهم شدن کانون جمعیت در راستای تامین امنیت در این منطقه از مهم ترین اقداماتی است که در این مدت انجام گرفته است.
این همایش در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر بهره برداری از ظرفیت های ناشناخته دریاهای شمال و جنوب کشور و همچنین شناخت و بکارگیری همه ظرفیت ها برای توسعه و افزایش توان دفاعی کشور شده است .
در این همایش از میان 255 مقاله برگزیده از سوی هیات علمی داوران تعداد مقالات برگزیده 115 مقاله به صورت شفاهی و 140 مقاله نیز به صورت پوستر طی مدت دو روز برگزاری همایش ارائه شده است.
در پایان این همایش به صاحبان مقالات برتر با اهدای هدایایی تجلیل شد.
نخستین همایش ملی فناوری های نوین دریایی به میزبانی دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) نوشهر به مدت دو روز در شهریور سال 92 برگزار شده بود.
1602/1654

برچسب‌ها: