به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، مجموعه شعر«روایت تاریک غزل» در بر گیرنده 71 قطعه شعر «حمید مبشر» است که توسط انتشارات «سپیده باوران» منتشر شده است.
این کتاب شامل غزلهای متفاوتی از این شاعر افغانستانی است که «سلمان»، «شعر دریا»، «خانههای آفتابی»، «قاصدک»، «معرفت شرقی»، «قهوه تلخ» و «سرود مهر» عنوان تعدادی از اشعار کتاب هستند.
از مبشر پیش از این مجموعه شعر «در گزیده ادبیات معاصر» توسط انتشارات «نیستان» در تهران به چاپ رسیده و روایت تاریک غزل دومین اثر وی است.
فرهنگ و شعر ارتباط دو سویه دارد و میتوان تاثیر فرهنگ بر شعر را در 3 دسته بررسی کرد. محتوا، زبان و نماد که تمام داشتههای ارزشی، هنجارها و رفتارها را دربرمیگیرد.
این مجموعه از نظر محتوا به نحو شایسته، برخاسته از خردهفرهنگهای هم فرهنگ افغانستانی، دانشجویی و حوزوی و شیعی است. مبشر، شاعر توانمند سالهای حماسه و جهاد است که رنجهای 30 ساله مردم افغانستان را نفس کشیده و شعر سروده است.
این مجموعه بیشتر از شعرهای ضعیف، شعرهای قوی دارد اما شاعر اهل خطر کردن نیست و جسارت زبانی کمتری در استفاده از واژههای امروزی دارد.
با اینکه این مجموعه مضمون پردازیهای قشنگی دارد و امروزی است اما به دلیل عدم استفاده از عبارات مدرن امروزی، شناسنامه مشخصی ندارد.
نکتهی قابل تأمل در مورد شعر حمید مبشر روایی بودن آن است و اینکه کمتر غزلی تصویری از وی در این مجموعه دیده میشود.
یکی از ویژگیهای مثبت این مجموعه نوع نگاه شاعرانه و توام با اندیشه میباشد، زبان و لحن شعرهای شاعر، در همه غزلها یکسان است و به تشخص زبانی که کمتر شاعری به آن میرسد، رسیده است.
عنوان این مجموعه شعر نماینده غزلهایی است که با آن روبه رو میشویم، روایت تاریک غزل، مجموعهای یکدست از شاعری مهاجر میباشد که سالها در حیطه شعر گام برداشته است.
در یادداشت ناشر در مقدمه کتاب آمده است: از آن هنگام که انتشار کتابهای شعر و ادبیات داستانی امروز در برنامه نشر سپیده باوران گنجانده شد پرداختن به همه گستره زبان فارسی از آرزوهای ما بود ارتباط و آشنایی با شاعران و نویسندگان توانمندی از این قلمرو وسیع در ایران و خارج از ایران انگیزه انتشار کتابهایی از آنان را در ما تقویت کرد البته در سلسلهای با عنوان در دری تمرکزی خاص بر روی شعر و ادبیات داستانی همزبانان صورت گرفت تا این آثار به نحو شایستهای در دسترس علاقمندان قرار گیرد.
شاعر کتاب هم در معرفی خود نوشته است از سال 1357 به جمع آوارگان از بهشت پیوستم کودکیام در جوار باغ پرنده و شاپرک گذشت و بعد در کنار زاینده رود اصفهان در حلقه درسی ارباب علم و فقاهت نشستم از اصفهان به قم کوچیدم به امید آنکه بقچه سوادم سنگینتر شود در سال 83 پایاننامه کارشناسی ارشد خود را ارائه کردم و هماکنون مشغول تحصیل در رشته جامعهشناسی هستم.
در غزلی با عنوان چلچراغ که تقدیم به مهدی موعود (عج) شده است میخوانیم:
چه میشد چلچراغ کوچه ما زود برمیگشت
به پایان شب تاریک و قیراندود برمیگشت
سرود آسمان را هر که میخواند بد آهنگ است
خدایا کاش یک شب در زمین داود برمیگشت...
انتشارات سپیده باوران این کتاب را در 112 صفحه با قیمت 2 هزار و 900 تومان منتشر کرده است.
انتهای پیام/ح
∎