شناسهٔ خبر: 51962372 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

بکارگیری روش‌های تولید پایدار سلامت جامعه به دنبال دارد

رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذا جهاد کشاورزی کردستان گفت: بکارگیری روش‌های تولید پایدار، مخاطرات زیست‌محیطی ناشی از پسماندهای کشاورزی و دامی را به مقدار قابل توجهی کاهش داده و سلامت جامعه و پاکیزگی و حمایت از طبیعت را در پی خواهد داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، محمد غفوری در بیست و هفتمین جلسه قرارگاه امنیت غذایی استان کردستان با تاکید بر اهمیت بهره‌گیری از روش‌های بیولوژیک و غیرشیمیای در کنترل آفات و امراض گیاهی، گفت: در چند سال اخیر با استفاده از دشمنان طبیعی و سموم گیاه پایه و غیر شیمیایی در کنترل بعضی از آفات و بیماری‌های گیاهان زراعی و باغی موفق بوده ایم و این امر منجر به کاهش مصرف سموم شیمیایی در محصولات تولیدی استان شده است.

وی بر اهمیت آموزش و ترویج روش‌های نوین در زمینه تغذیه متعادل گیاهی، مصرف بهینه سموم، حذف شخم و جایگزینی کشاورزی حفاظتی، کاشت علوفه دیم در زمین‌های آیش، مدیریت زیست محیطی فضولات دامی و احداث جایگاه‌های بهداشتی نگهداری فضولات دام

وی تصریح کرد: سایت‌های تحقیقی- ترویجی امنیت غذایی در مزارع کشاورزان و با همکاری محققین داخلی و بین‌المللی برای آموزش الگوهای صحیح کشت و تولید محصولات سالم در استان ایجاد شده و با دعوت از کشاورزان جهت بازدیدهای میدانی و عملی از این سایت‌ها در صدد فرهنگ‌سازی و نهادینه کردن تولید محصولات سالم و ارگانیک و همزمان افزایش میزان تولیدات و دستیابی به امنیت پایدار غذایی در استان هستیم. 

غفوری اذعان کرد: به منظور کاهش مضرات نهاده‌های کشاورزی بر محصول نهایی، استفاده متعادل از کودهای شیمیایی از طریق محلول پاشی در مزارع، و چال کود را برای تغذیه باغات توصیه می‌کنیم همچنین بکارگیری پهپاد و توربولاینر برای محلول‌پاشی و سمپاشی، اثرات بسیار مطلوبی در مصرف بهینه کود و سم و کاهش پسماندهای کشاورزی دارد.

غفوری با تاکید بر اینکه زمان مناسب برای مبارزه با آفات گیاهی در کاهش مصرف سموم بسیار تاثیر گذار است اظهار کرد: تجهیزات ویژه‌ای برای تعیین زمان دقیق سمپاشی در استان مستقر کرده ایم و زمان مناسب برای مبارزه با آفات را به کشاورزان و کارشناسان کلینیک‌ها و فروشگاه‌های سموم اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

 وی توسعه روش‌های نوین آبیاری در استان را یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار در کاهش مصرف کود و سم در بخش کشاورزی و جلوگیری از فرسایش و شستشوی خاک دانست و تاکید کرد: هدف ما پایداری تولید با حفظ محیط زیست و تولید محصول سالم است.

غفوری با بیان اینکه در سال‌های اخیر تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی‌ها، منابع آبی استان را دچار تنش‌های زیادی کرده است، تصریح کرد: این امر توجه به حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار با تاکید بر حفظ سلامت عمومی جامعه را بیش از پیش نمایان ساخته است. 

وی عنوان کرد: می‌طلبد که در کنار روش‌های مختلف ترویجی، از ظرفیت‌های صدا و سیمای استان برای دستیابی به این اهداف بهره‌گیری نمود. 

وی با اشاره به کاهش کیفیت آب شرب در بعضی از سدهای استان تاکید کرد: بر اساس ماده 688 قانون مجازات اسلامی، هر فردی که اقدام به آلوده کردن آب‌های آشامیدنی نموده و مواد سمی را وارد رودخانه ها کند به عنوان یک تهدید علیه بهداشت عمومی مطرح شده و مشمول مجازات می‌شود.

وی عنوان کرد: همچنین بر مبنای ماده شش قانون مدیریت پسماند، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی موظف به همکاری با سازمان‌های جهاد کشاورزی برای امر آموزش و اطلاع رسانی در زمینه مدیریت پسماندها شده‌اند. 

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۱

برچسب‌ها:

نظر شما