شناسهٔ خبر: 50728997 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

بسته برترین‌های فناوری و فضا؛

از راه اندازی۳۰۰ استارت آپ توسط جوانان بازگشته به کشور تا نزدیک شدن نخستین ماهواره بخش خصوصی به مرحله پرتاپ

فناوری و فضا در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بود که در این بسته خبری به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه فناوری و فضا در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی مانند «مردم سرمایه گذاران استارت آپ‌ها می‌شوند»، «پخش برنامه کارویا از چند روز آینده از شبکه یک سیما/ حضور سرمایه‌های مردمی در برنامه تلویزیونی»، « پهپادی ایرانی که با ۱۰ درصد آب ۲۰ هزار هکتار زمین را سم پاشی می‌کند»، « صندوق نوآوری و شکوفایی متولی اصلی تأمین مالی دانش بنیان‌ها»، « ایران بزرگترین زیستگاه نوآوری منطقه/ راه اندازی۳۰۰ استارت آپ توسط جوانان بازگشته به کشور»، « راه اندازی خط تولید دو استارتاپ ایرانی در ترکیه و بوسنی»، « نخستین ماهواره بخش خصوصی کشور به مرحله پرتاپ نزدیک شد»، « رباتی که بدون سوزن واکسن می زند!» و «شناسایی پروتئینی که عامل سکته قلبی در بیماران کرونایی است» همراه بود.

مردم سرمایه گذاران استارت آپ‌ها می‌شوند

علی وحدت رئیس هیئت مدیره صندوق نوآوری و شکوفایی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: طی یک دهه گذشته پیشرفت های زیادی در زمینه استارتاپ و شرکت های فناورانه داشته ایم اما تاکنون سرمایه گذاری های مردمی در این زمینه ها انجام نشده است.

وی افزود: طی چند سال گذشته شرکت های استارتاپی تلاش زیادی برای ورود به بورس و جذب سرمایه های مردمی کرده اند اما تاکنون موفقیت آمیز نبوده است پس در این راستا یک زمینه ای برای سرمایه گذاری این چنینی ایجاد کرده ایم.

رئیس هیئت مدیره صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: یک برنامه تلویزیونی تهیه شده است که هدف اصلی آن معرفی شرکت های فناورانه موفق به مردم و جذب سرمایه های مردمی برای رشد و توسعه شرکت است.

وحدت ادامه داد: پخش این برنامه تلویزیونی از دوشنبه شب از شبکه یک سیما آغاز شده است و دوشنبه و سه شنبه هر هفته ساعت  پخش خواهد شد.

پهپادی ایرانی که با ۱۰ درصد آب ۲۰ هزار هکتار زمین را سم پاشی می‌کند

محمد امین آهنگری کارشناس ارشد هوافضا و مدیر پروژه تولید یک استارت آپ در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان،  با اشاره به پلتفرم ملی پهپادی کشاورزی اظهار کرد: پلتفرم پهپادی کشاورزی ملی به جای سم پاشی مزارع که به صورت سنتی بوده، به روش کاملا خودکار سم پاشی را انجام می‌دهد کشاورزی قبل از شروع کار، نقشه مزرعه را به صورت برنامه در اختیار پهپادی می‌گذارد و آن به صورت کاملا اتوماتیک، منطقه مورد نظر را سم پاشی می‌کند.

او افزود: پلتفرم پهپادی کشاورزی بدون دخالت کشاورز مزرعه را به صورت یکنواخت گند زدایی می‌کند و این دستگاه در ارتفاع ۵/۱ تا ۳ متر پرواز می‌کند و با عرض پاشش ۳ متر تا ۷ متر می‌تواند مزرعه را سم پاشی کند.

آهنگری با اشاره به مزایای پلتفرم پهپادی کشاورزی گفت: اولین عامل استفاده از پلتفرم پهپادی کشاورزی این است که باعث افزایش محصول شده و افزایش میزان برداشت درهکتار را محاسبه می‌کند.

پخش برنامه کارویا از چند روز آینده از شبکه یک سیما/ حضور سرمایه‌های مردمی در برنامه تلویزیونی

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علی وحدت رئیس هیئت مدیره صندوق نوآوری و شکوفایی در نشست خبری رونمایی از برنامه تلویزیونی کارویا اظهار کرد: برنامه تلویزیونی کارویا از چند روز آینده از شبکه یک سیما پخش خواهد شد که بر اساس آن ۲۰ شرکت فناورانه حضور پیدا خواهند کرد و ایده خود را ارائه می‌دهند.

او افزود: پیش از این نیز برنامه‌های اینچنینی از شبکه‌های تلویزیونی پخش شده، اما تفاوت کارویا این است که سرمایه گذاری‌های در این برنامه دخیل است.

رئیس هیئت مدیره صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: به این طریق که مردم ایده شرکت‌های فناورانه را مشاهده می‌کنند و در صورت تمایل می‌توانند در مسیر رشد این شرکت سرمایه گذاری کنند.

وحدت ادامه داد: پیش بینی می‌شود که اکثر این سرمایه گذاری‌ها به سود برسند و سود سرمایه‌ها در زمان از پیش تعیین شده به حساب سرمایه گذار واریز می‌شود.

صندوق نوآوری و شکوفایی متولی اصلی تأمین مالی دانش بنیان‌ها

مرضیه شاوردی مدیرتوانمند سازی صندق نوآوری و شکوفایی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد:  مسیر ایده‌پردازی تا تجاری‌سازی، مسیری پیچیده و پرپیچ و خم است و به همین دلیل از هزاران ایده‌ای که در ذهن افراد ظهور می‌کند، ۱۰ ایده تجاری و وارد بازار می‌شود. در کشور‌های مختلف نهاد‌های دولتی حمایتی مختلفی برای کمک به تسهیل این مسیر توسعه یافته است.

او گفت: در ایران نیز نهاد‌هایی مانند شتابدهنده‌ها، مراکز رشد، پارک‌های علم و فناوری، معاونت علمی و فناوری، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق‌های پژوهش و فناوری، نهاد‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، فرشتگان سرمایه‌گذار و در این راستا شکل گرفته‌اند و در مراحل مختلف دوره عمر محصول خدمات متنوعی را به نوآوران و کارآفرینان ارائه می‌کنند.

ایران بزرگترین زیستگاه نوآوری منطقه/ راه اندازی۳۰۰ استارت آپ توسط جوانان بازگشته به کشور

پرویز کرمی دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان و صنایع نرم و خلاق معاونت علمی و ریاست جمهوری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به زیست بوم فناوری و نوآوری ایران اظهار کرد: ایران بر اساس شاخص‌های جهانی نوآوری VII در سال ۲۰۱۴، رتبه ۱۲۰ دنیا را کسب کرد و  ایران جزو بزرگترین زیست بوم نوآوری در منطقه شد و ما در سال ۲۰۲۰ از رتبه ۱۲۰ دنیا به رتبه ۱۰۷ ارتقا پیدا کردیم.  

او افزود: در این زیست بوم، ابتدا توانمند سازی  سرمایه انسانی و نیروی انسانی توسط معاونت علمی و ریاست جمهوری انجام شد ومعاونت علمی توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری، رشد شرکت‌های خلاق و دانش بنیان، خلق راه حل‌های فناورانه برای رفع نیاز چالش‌های کشور و ارتقا نظام تامین مالی را در دستور کار قرار داده است؛ در زیست بوم معاونت علمی حدود ۶ هزار ۳۰۰ شرکت دانش بنیان و هزار و ۴۰۰ شرکت خلاق وجود دارد که این ۷ حوزه خلاق و دانش بنیان منجر به اشتغال ۳۵۰ هزار نفری فارغ التحصیلان دانشگاهی به صورت مستقیم شده است.

راه اندازی خط تولید دو استارتاپ ایرانی در ترکیه و بوسنی

مرضیه شاوردی مدیر توانمند سازی صندوق نوآوری و شکوفایی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای توسعه بازار‌های فروش شرکت‌های دانش بنیان، برنامه یک شنبه‌های صادراتی را از ابتدای سال ۱۴۰۰ طراحی و اجرا کرده است.

وی افزود: در این برنامه ها، امکان ملاقات‌های تجاری را میان شرکت‌های استارتاپی با شرکای بالقوه در بازار‌های جهانی فراهم می‌کنیم همچنین اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری از دیگر اقداماتی است که توسط صندوق نوآوری در یک شنبه‌های استارتاپی دنبال می‌شود.

مدیر توانمند سازی صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: تاکنون ۲۰ برنامه از این یک شنبه‌ها برگزار شده که هر هفته از هیئت تجاری یک کشور دعوت می‌شود تا با محصولات استارتاپ‌های ایرانی آشنا شوند به عنوان مثال در بیستمین برنامه میزبان کشور گامبیا بودیم.

نخستین ماهواره بخش خصوصی کشور به مرحله پرتاپ نزدیک شد

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، شهرابی، رئیس کنسرسیوم شرکت‌های فعال در حوزه فضایی اظهار کرد: ۸ شرکت خصوصی فعال در حوزه فضایی از سه سال پیش ساخت اولین ماهواره خصوصی کشور را در دستور کار قرار داده بودند که این ماهواره اکنون به مرحله تجمیع و آزمایش رسیده است.

رئیس کنسرسیوم شرکت‌های فعال در حوزه فضایی ادامه داد: هدف کنسرسیوم ایجاد منظومه ماهوارهای مخابراتی است و برای رسیدن به این نوع ماهواره‌ها نیاز است سه ماهواره تحقیقاتی ساخته و پرتاب شود.

شهرابی بیان کرد: با افتخار اعلام می کنم شرکت های دانش بنیان در مرحله ای قرار گرفتند که بعد از ١٠ تا ١۵ سال که به عنوان پیمانکاران زیر مجموعه های ماهواره های دولتی را می ساختند اکنون این توانمندی را دارند که بتوانند مستقل از شرکت های دولتی اقدام به ساخت ماهواره کنند و ماهواره ای که مراحل ساخت خود را طی می کند از تمام ماهواره های ایرانی پیشرفته تر است.

رباتی که بدون سوزن واکسن می زند!

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از نیواطلس، بسیاری از مردم، این روز‌ها واکسن کووید-۱۹ را دریافت می‌کنند و تا مدتی تزریق این واکسن را ادامه خواهند داد. پژوهشگران "دانشگاه واترلو" (UWaterloo)، یک ربات جدید را طراحی کرده‌اند که با واکسیناسیون انسان‌ها به صورت خودکار و بدون سوزن می‌تواند این روند را ساده‌تر کند.

این ربات موسوم به "کوبی" (Cobi)، توسط استارت‌آپ "کوبیونیکس" (Cobionix) ساخته شده که یک شرکت وابسته به دانشگاه واترلو است. به گفته پژوهشگران، این نخستین رباتی است که تاکنون توانسته یک تزریق عضلانی را با موفقیت انجام دهد و این کار را بدون استفاده از سرسوزن انجام داده است.

ایده پژوهشگران این است که بیماران پس از پیش ثبت نام برای واکسیناسیون آنلاین، در یک کلینیک یا مکان دیگری که از ربات کوبی استفاده می‌کند، حاضر شوند. سپس یک کارت شناسایی را به دوربینی که روی رابط صفحه نمایش لمسی قرار دارد، نشان دهند. چندین حسگر سه بعدی، حضور آن‌ها را تشخیص می‌دهند.

شناسایی پروتئینی که عامل سکته قلبی در بیماران کرونایی است

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از scitechdaily، نزدیک به دو سال از زمان تبدیل شدن به یک بیماری همه گیر جهانی که جان میلیون‌ها نفر را گرفته است، می‌گذرد؛ و این معما که پروتئین‌های موجود در ویروس سارس-کوو-۲ مسئول آسیب شدید عروقی هستند که حتی می‌تواند منجر به حمله قلبی یا سکته شود، هنوز حل نشده است. اکنون برای اولین بار تیمی از کارشناسان توانسته‌اند ۵ پروتئین از ۲۹ پروتئین سازنده ویروس را شناسایی کنند که مسئول آسیب رساندن به رگ‌های خونی هستند. محققان امیدوارند شناسایی این پروتئین‌ها به توسعه دارو‌های هدفمند برای کووید-۱۹ کمک کند که آسیب عروقی را کاهش می‌دهد.

محققان می‌گویند ما شاهد شیوع بسیار بالای بیماری‌های عروقی و لخته شدن خون، به عنوان مثال سکته مغزی و حمله قلبی، در میان بیماران کووید هستیم. ما تمایل داریم کووید را در درجه اول یک بیماری تنفسی بدانیم، اما حقیقت این است که بیماران مبتلا به کرونا سه برابر بیشتر در معرض سکته مغزی یا حمله قلبی هستند. همه شواهد نشان می‌دهد ویروس به شدت به رگ‌های خونی یا سلول‌های اندوتلیال که رگ‌های خونی را پوشانده‌اند آسیب می‌زند. با این حال، تا به امروز این ویروس به عنوان یک موجود در نظر گرفته شده است. ما می‌خواستیم بفهمیم کدام پروتئین‌های ویروس مسئول این نوع آسیب هستند.

انتهای پیام/

نظر شما