شناسهٔ خبر: 1104450 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

معاون درمان بیمارستان توانبخشی نورافشار خبر داد

پوکی استخوان، عفونت ادراری و زخم بستر بزرگترین مشکل مبتلایان به ضایعات نخاعی

معاون درمان بیمارستان توانبخشی نورافشار با بیان اینکه سه موضوع پوکی استخوان، عفونت ادراری و زخم بستر سه مشکل اساسی مبتلایان به ضایعه نخاعی است،‌تأکید کرد: زخم بستر اگر به خوبی مراقبت و درمان نشود می‌تواند به مرگ بینجامد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس،‌ اولین همایش آموزش آشنایی با آسیب نخاعی ویژه افراد آسیب نخاعی و خانواده آنها با محوریت زخم فشاری،‌عفونت ادراری و پوکی استخوان در بیمارستان توانبخشی نورافشار برگزار شد.

ذبیح‌الله حسن‌زاده، معاون درمان بیمارستان توانبخشی نورافشار در این ارتباط گفت: شیوع ضایعات نخاعی به دلیل اینکه کشور ما یک کشور حادثه‌دیده است نسبت به سایر کشورها بیشتر است.

وی ادامه داد:‌سالانه 22 هزار نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست می‌دهند و 10 برابر این مقدار در تصادفات دچار نوعی از معلولیت می‌شوند.

حسن‌زاده خاطرنشان کرد: اگر توانبخشی و پیشگیری مناسب صورت گیرد 60 درصد افرادی که دچار ضایعات نخاعی شده‌اند می‌توانند به اجتماع بازگردند و فقط 40 درصد آنها ضایعات برگشت‌ناپذیر دارند.

وی بر نیاز کشور به یک برنامه مدون سراسری تأکید کرد و گفت:‌ افرادی که دچار ضایعه نخاعی می‌شوند با سه مشکل اساسی روبه‌رو هستند. مشکل اول پوکی استخوان است که می‌توان آن را با استفاده از مکمل‌های غذایی برطرف کرد.

معاون درمان بیمارستان توانبخشی نورافشار افزود: مشکل دوم عفونت ادراری است که به علت استفاده مداوم از سوند برای بیماران به وجود می‌آید که در این مورد باید به صورت مداوم چکاپ کلیه‌ها و سونوگرافی دستگاه ادراری را در دستور کار قرار داد تا از وقوع عفونت در دستگاه ادراری جلوگیری شود.

به گفته حسن‌زاده مشکل سوم بیماران ضایعه نخاعی زخم فشاری یا زخم بستر است که می‌توان با تغییر وضعیت بیماران در بستر، استفاده از تشک‌های مواج (ضد زخم، ویلچر و پانسمان‌های جدید) از ابتلا به زخم بستر جلوگیری کرد.

وی هشدار داد: اگر مانع زخم بستر نشویم این زخم ساده تبدیل به عفونت مغز استخوان شده و جان افراد را به خطر می‌اندازد.

معاون درمان بیمارستان توانبخشی نورافشار همچنین از آموزش پرستاران با عنوان پرستاری ویژه ضایعات نخاعی با همکاری وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و NGO ها خبر داد و گفت:‌در هر دوره می‌توانیم 50 پرستار را آموزش دهیم.

حسن‌زاده همچنین یادآور شد: نباید ضایعات نخاعی به عنوان ناتوانی شناخته شود و پیشنهاد می‌کنیم که شبکه‌ها‌ی حامی این افراد به فکر کار تیمی و تشکیل گروه‌های آموزشی و درمانی برای افراد مبتلا به ضایعه نخاعی باشند.

انتهای پیام/

نظر شما