شناسهٔ خبر: 69940216 - سرویس سیاسی
منبع: ایلنا | لینک خبر

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا:

واشنگتن در مذاکرات قریب‌الوقوع ایران و تروئیکای اروپا شرکت نخواهد داشت

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که کشورش در مذاکرات قریب‌الوقوع ایران و تروئیکای اروپا شرکت نخواهد داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا، «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که کشورش در مذاکرات قریب‌الوقوع ایران و تروئیکای اروپا شرکت نخواهد داشت. 

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص این‌‌که آیا آمریکا به طور غیرمستقیم در مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی در ژنو حضور خواهد داشت یا خیر، گفت: «ما به این مذاکرات نخواهیم پیوست».

میلر بدون اشاره به انفعال و بدعهدی طرف غربی افزود که ما از نزدیک با شرکای خود در تروئیکای اروپا در رابطه با اجرای کامل تعهدات پادمان هسته‌ای ایران و مسئول دانستن این کشور به دلیل عدم اجرای این تعهدات، هماهنگی می‌کنیم.

آمریکا و تروئیکای اروپا پیش از این، با استقبال از تصویب قطعنامه ضدایرانی و سیاسی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از تصمیم ایران برای انجام اقدام‌های جبرانی ابراز نگرانی کردند. 

این چهار کشور طی بیانیه‌ای مشترک با نادیده گرفتن همکاری‌های پیوسته ایران، از این کشور خواسته‌اند که به مسیر گفت‌وگو و همکاری با آژانس بازگردد.

در این بیانیه که در وبسایت وزارت خارجه آمریکا منتشر شد، ادعا شده است: «ما با نگرانی جدی درباره آنچه تهران اعلام کرده است، متذکر می‌شویم که ایران به جای آنکه به قطعنامه با همکاری پاسخ بدهد، قصد دارد با گسترش بیشتر برنامه هسته‌ای خود به روش‌هایی پاسخ دهد که منطق صلح‌آمیز معتبری ندارد».

در ادامه این بیانیه با طرح این ادعا که قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس در پاسخ به «تداوم عدم همکاری» بود، آمده است که «ضروری و فوری است که ایران این مسائل را حل و فصل کند».

این چهار کشور همچنین مدعی شده‌اند که ایران به مدت پنج سال است که مسیر عدم شفافیت را در پیش گرفته و به رغم «تلاش‌های مستمر» مدیرکل آژانس، اطلاعات یا همکاری لازم برای بررسی آنها را ارائه نکرده و به جای آن، درخواست‌های شورای حکام را با تهدید و تحریک پاسخ داده است.

آمریکا و سه کشور اروپایی در ادامه اعلام کردند که طبق قطعنامه اخیر، آژانس باید درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران یک «گزارش جامع» تهیه و به نشست فصلی بعدی شورای حکام ارائه کند.

در این بیانیه مشترک ابراز امیدواری شده بود که «ایران از فرصتی که تا زمان ارائه آن گزارش دارد استفاده کند تا بالاخره اطلاعات و همکاری مورد نیاز برای حل این مسائل را ارائه دهد».

 

 

 

انتهای پیام/