شناسهٔ خبر: 75538848 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

استاندار همدان:

صنعت گردشگری کبودراهنگ باید به سرعت رشد کند

استاندار همدان گفت: شهرستان کبودراهنگ بزرگترین ظرفیت‌های گردشگری را دارد که باید صنعت گردشگری آن با برنامه محوری به سرعت رشد کند.

صاحب‌خبر -

حمید ملانوری شمسی دوشنبه ۵ آبان در مراسم همایش نکوداشت روز شهرستان کبودراهنگ که در سالن جوان این شهرستان با حضور رئیس سازمان ثبت احوال کشور و سایر مسئولین و مردم استانی و شهرستانی برگزار شد، اظهار کرد: شناساندن و معرفی  وجود ظرفیت، جاذبه‌های طبیعی و تاریخی، شخصیت‌های بزرگ هنری و ورزشی و علمای شهرستان کبودراهنگ برای رشد و توسعه صنعت گردشگری آن ضروری است.

وی با اشاره به غار علیصدر به عنوان یکی از بی نظیرترین جاذبه‌های طبیعی دنیا، خاطرنشان کرد روستای اکنلو واقع در شهرستان کبودراهنگ معروف به روستای پرفسور بالتازار  به  بزرگترین قطب‌های گردشگری دنیا می‌تواند تبدیل شود که باید از این ظرفیت به نحو احسن برای رونق  گردشگری شهرستان بهره برد.

ملانوری شمسی در ادامه بیان کرد: پنجم آبان سال ۵۷ آغازگر حرکت‌هاهی بزرگی چون ۱۳ آبان بود که مسیر انقلاب را پیش برد تا حماسه بزرگ ۲۲ بهمن و پیروزی انقلاب رقم خورد.

وی با اشاره به اثرگذاری حماسه پنجم آبان شهرستان کبودراهنگ، تصریح کرد: اثرگذاری این حماسه مردم شهرستان کبودراهنگ تا آنجایی بود که امام راحل از  این حماسه بزرگ مردم کبودراهنگ قدردانی می‌کند و امروز این حماسه بزرگ در تاریخ زرین انقلاب ثبت شده است.

ملانوری شمسی با بیان اینکه حماسه پنجم آبان شهرستان کبودراهنگ نماد غیرت،  مردانگی، آزادی‌خواهی، انقلابی‌گری و عظمت مشارکت مردم در شکل‌گیری انقلاب و تداوم آن بود، خاطرنشان کرد: مردم کبودراهنگ همواره در تمام مراحل و برهه‌های نظام مشارکت زبانزدی  داشته‌اند.

وی در ادامه با بیان اینکه گفتمان دولت چهاردهم وفاق ملی و نیز انسجام ملی را با تعامل حداکثری در استان اجرا کرده‌ایم، گفت: این مملکت یک مسیر و اردوگاه بیشتر ندارد مسیر همه دلسوزان نظام پیشرفت و توسعه کشور بوده و مسیر ما جز خدمت به مردم نیست.

استاندار همدان ادامه داد: مدیریت استان مدیریت محلی و دولت محلی بوده که  باید ذیل اسناد بالادستی تلاش کنیم  سند توسعه و  پیشرفت، برنامه هفتم توسعه،  شعار سال را در استان اجرا کنیم.

وی با تاکید بر اینکه چاره‌ای نداریم جز اینکه هر مشکل استان  را در قالب یک دولت و مدیریت محلی مرتفع کنیم، تصریح کرد: در حال حاضر نقشه جامع تحول پیشرفت استان را با احصاء مسائل و مزیت‌ها و ظرفیت و منابع  استان تهیه کرده‌ایم و با طرح‌های خلاقانه و با منابع موجود و مزیت‌های موجود به دنبال پیشرفت استان خود هستیم.

ملانوری شمسی یادآور شد: استان همدان دارای محصولات کشاورزی متنوع،  ۱۳۰۰ نوع گیاهان دارویی، منابع معدنی و ۸۵ رشته صنایع‌دستی، ۳۲ کانی معدنی، نیروهای انسانی مستعد است که بهره‌گیری از آن‌ها می‌تواند موجب توسعه اقتصادی و کاهش آسیب‌های اجتماعی شود.

وی گردشگری را به عنوان صنعتی کم‌مصرف در منابع و پر درآمد در ایجاد اشتغال معرفی کرد و تأکید کرد که این صنعت باید فراتر از بازدیدهای معمولی باشد و شامل گردشگری فرهنگی، تاریخی، کشاورزی، معدنی و اقوام مختلف استان شود. همچنین توسعه گردشگری سلامت و توجه به مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی، محور دیگر برنامه‌های استان اعلام شد.

استاندار همدان با اشاره به عملکرد یک‌سال اخیر دولت در استان، از رشد سرمایه‌گذاری‌ها، کاهش نرخ بیکاری و تورم، تکمیل پروژه‌های آموزشی و بهبود زیرساخت‌های اقتصادی سخن گفت و ادامه داد: اقدامات دولت با محوریت وفاق ملی و تعامل حداکثری دستگاه‌ها، ائمه جمعه، فعالان بخش خصوصی و رسانه‌ها، مسیر پیشرفت استان را تسریع کرده است.

تصویب و ابلاغ ماده ۲۳ تامین آب پایدار کبودراهنگ 

نماینده مردم شهرستانهای بهار و کبودراهنگ از تصویب و ابلاغ ماده ۲۳ تامین آب پایدار این شهر خبر داد و گفت:هفته گذشته ماده ۲۳ تامین آب پایدار کبودراهنگ در سازمان برنامه و بودجه کشور مصوب و ابلاغ شده و تامین آب شهر کبودراهنگ  و سایر مناطق شهرستان و پایگاه نوژه با این اقدام اتفاق خواهد افتاد.

فتح الله توسلی  با بیان اینکه شهرستان کبودراهنگ دارای عقب افتادگی‌های بسیاری است، تصریح کرد: از استاندار همدان و مسئولین کشور درخواست داریم به رشد و توسعه این شهرستان با توجه  به ظرفیت‌ و توانمندی‌های منطقه‌ای، اقلیمی و سایر پتانسیل ‌های خوب آن کمک کنند.

توسلی بیان کرد: شهرستان کبودراهنگ  دارای ویژگی‌های خاص و مهمی در زمینه‌های مختلف بوده که مردم متدین آن یکی از جمله مهمترین این ویژگی‌های خاص شهرستان است.

وی با اشاره به اینکه شهرستان کبودراهنگ در بحث امنیت جز شهرستانهای سفید استان بوده و چالش امنیتی ندارد، گفت:۸۰ درصد مردم شهرستان کشاورز و مولد بوده و با تولید محصولات استراتژیک از جمله سیب‌زمینی، گندم و جو  از نقش مؤثری در تأمین  امنیت غذایی کشور برخوردارند.

صنعت گردشگری کبودراهنگ باید به سرعت رشد کند

تامین ۱۰۰۰ مگاوات انرژی کشور در کبودراهنگ 

توسلی با بیان اینکه این شهرستان ظرفیت‌های خدادادی بسیاری از جمله غار علیصدر دارد که به نحو احسن نتوانسته‌ایم از آن استفاده کنیم، افزود: در حوزه صنعت و انرژی شهرستان کبودراهنگ در حال حاضر با وجود نیروگاه شهید مفتح در کبودراهنگ ، ۱۰۰۰ مگاوات انرژی استان همدان و سایر استان‌های همجوار در سطح کشور در  کبودراهنگ تولید و تأمین می‌شود اما آسیب و خسارت آن را مردم این منطقه دیده‌اند و سفره‌های زیرزمینی و کشاورزی در پیرامون نیروگاه خشک شده‌اند و مردم  منطقه به واسطه مازوت سوزی نیروگاه  بیمار شده‌اند اما با وجود آن در بحث تامین انرژی به کشور کمک شایانی کرده‌اند و بابد مشکل مازوت سوزی این نیروگاه مرتفع شود.

وی خاطر نشان کرد: دو کارخانه بزرگ فولاد استان در شهرستان کبودراهنگ  بوده و سومین کارخانه فولاد نیز در شهرستان در حال تکمیل است که ظرفیت بزرگی برای استان و کشور به شمار می‌رود اما به منطقه آسیب زده‌اند و به مسئولیت اجتماعی خود به درستی عمل نمی‌کنند ضمن اینکه هم‌اکنون از محل مسئولیت اجتماعی این کارخانه‌ها  دو مدرسه در شهرستان در حال احداث است.

توسلی با بیان اینکه در چند دهه گذشته به شهرستان کبودراهنگ کم لطفی شده بود، گفت: شهرستان کبودراهنگ فاقد اورژانس بیمارستانی، انبار دارو بود که با پیگیری لازم اورژانس بیمارستانی آن در حال احداث است و انبار دارویی آن نیز احداث و تحویل داده شده است.

وی با اشاره به اینکه مردم کبودراهنگ سالیانه ۴۰۰ میلیارد تومان به تامین اجتماعی  پول پرداخت می‌کنند، گفت: وجود درمانگاه تامین اجتماعی برای شهرستان یک ضرورت بود که در همین رابطه با پیگیری لازم درمانگاه تامین اجتماعی کبودراهنگ برای ارائه خدمات به مردم در حال احداث است.

وی از اقدام برای ماده ۲۳ بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی شهرستان کبودراهنگ در آینده نزدیک خبر داد و یادآور شد: بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی با وجود مشکلات بسیار در وزارت بهداشت مصوب شده و به زودی برای ماده ۲۳ آن اقدام و به زودی احداث این بیمارستان آغاز می‌شود.

نماینده مردم شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ بیان اینکه سه ماده ۲۳ در حوزه راه در چند سال گذشته برای شهرستان کبودراهنگ اخذ کرده‌ایم که در کشور این اقدام بی‌نظیر است، اظهار کرد: راه محور همدان-گل‌تپه-علیصدر آرزوی ۴۰ ساله مردم استان بود که با پیگیری  لازم تاکنون ۶ کیلومتر آن زیر بار ترافیک رفته و برای تکمیل به ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که با جدیت تامین این اعتبار را پیگیریم.

وی با بیان اینکه ماده ۲۳ محور خلعت آباد کبودراهنگ اخذ شده و در حال چهاربانده شدن است، افزود: مشکل اراضی اوقافی شهرستان کبودراهنگ با پیگیری لازم با نامه‌ای که به همراه استاندار همدان به رئیس سازمان اوقاف داده‌ایم و کارهای اداری در حال انجام است تا مشکل اوقاف شهرستان حل می‌شود.

توسلی با اشاره به اینکه پس از ۴۰ سال انتظار اراضی و زمین‌های شهری کبودراهنگ از دولت تحویل مردم داده شد، گفت: راه کبودراهنگ-سوباشی جز راه های استراتژیک بوده که مسیر غار علیصدر را برای گردشگران ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر نزدیک‌تر می‌کند در همین رابطه ماده ۲۳ آن را اخذ کرده‌ایم و به زودی برای مناقصه خواهد رفت و از سه مسیر کبودراهنگ چهار بانده می‌شود.

وی ادامه داد: ۳۰۰ میلیارد تومان از محل بند "ی" و سایر محل‌ها از جمله از محل نفت برای مجتمع‌های آبرسانی شهرستان اخذ شد که با این اعتبار مجتمع‌های آبرسانی شهرستان کبودراهنگ احیا شدند.

توسلی با اشاره به راه گل‌تپه-بهارلو به عنوان یکی از راه‌های صحرایی شهرستان، تصریح کرد: با توجه به وجود معدن طلا در شهرستان قروه از این ظرفیت با پیگیری لازم  با اخذ اعتبار لازم از ایمیدرو و راهداری برای آسفالت و بهسازی راه گل‌تپه-بهار لو استفاده کردیم که در حال حاضر با این اقدام ارتباط شهرستان با قروه و کردستان از این مسیر انجام شده و بار ترافیکی بالایی دارد.
وی گفت: مسیر گل‌تپه-بهارلو مسیر گردشگری بوده که چهار ظرفیت گردشگری منطقه شامل تالاب شیرین سو و علیصدر، باباگرگر قروه و لالجین را به یکدیگر متصل کرده است.

انتهای پیام