شناسهٔ خبر: 74228934 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

۱۵ ماده غذایی موثر در آب‌رسانی و پیشگیری از کم‌آبی بدن

برنا _ گروه رسانه: اگر فکر می‌کنید برای هیدراته ماندن فقط باید بطری آب دست‌تان باشد، یک بار دیگر فکر کنید! برخی خوراکی‌های طبیعی سرشار از آب هستند و می‌توانند بهتر از نوشیدنی‌ها، آب مورد نیاز بدن‌تان را تأمین کنند. برنا _ گروه رسانه: اگر فکر می‌کنید برای هیدراته ماندن فقط باید بطری آب دست‌تان باشد، یک بار دیگر فکر کنید! برخی خوراکی‌های طبیعی سرشار از آب هستند و می‌توانند بهتر از نوشیدنی‌ها، آب مورد نیاز بدن‌تان را تأمین کنند.

صاحب‌خبر -

نوشیدن آب تنها راه تامین آب مورد نیاز روزانه بدن نیست. مصرف غذاهای آبرسان نیز به حفظ تعادل آب بدن کمک می‌کند که برای سلامت بسیار مهم است. در ادامه با ۱۵ خوراکی سالم و خوشمزه آشنا می‌شوید که می‌توانند آب بدن شما را بهتر از یک لیوان آب تامین کنند.:

خوراکی های آبرسان بدن

۱. خیار

خیار ۹۶٪ آب دارد و حتی خیارشور هم ۹۵٪ آب دارد. اگرچه خیار منابع غذایی چندانی ندارد، اما مقدار آب بالای آن به تامین آب روزانه بدن کمک می‌کند.

نحوه مصرف:

  • اضافه کردن به سالاد لوبیا یا سالاد ذرت مکزیکی با پنیر کوتیجا، لیمو و گشنیز

  • سالاد آسیایی با خیار، روغن کنجد، سویا و عسل، و دانه کنجد

  • سالاد با خیار، شوید تازه و سس خامه‌ای

  • برش‌های نازک خیار در ساندویچ

۲. کاهو آیسبرگ

کاهو آیسبرگ ۹۵.۶٪ آب دارد و کالری پایینی دارد. دو پیمانه کاهو خرد شده فقط ۱۶ کالری و ۲۰ میلی‌گرم کلسیم دارد.

نحوه مصرف:

  • تفت دادن با پیازچه

  • پیچیدن در برگ کاهو همراه با مرغ یا گوشت ساتای و گردوی خرد شده

  • سالاد وج با کاهو، پنیر و کلم

 

۳. کرفس

کرفس ۹۵٪ آب دارد و پر از فیبر است که به هضم کمک می‌کند. تردی و راحتی خوردنش، کرفس را به میان‌وعده‌ای عالی تبدیل می‌کند.

نحوه مصرف:

  • سوپ کرفس با سیر و سیب‌زمینی

  • تفت دادن یا افزودن به غذاهای سرخ‌کردنی

  • سالاد سرد با مرغ یا کلم

 

۴. تربچه

تربچه ۹۵٪ آب دارد و طعم تند و خوبی دارد. حاوی ویتامین C و فیبر نیز هست.

نحوه مصرف:

  • رنده شده یا همراه با هویج در کلم‌پیچ

  • سالاد با سس خامه‌ای و شوید

  • کبابی با کره و سیر

  • برش‌های نازک در سالاد

 

۵. کاهوی رومی

کاهوی رومی ۹۵٪ آب دارد و نسبت به آیسبرگ مواد مغذی بیشتری مثل ویتامین‌های K و C، فولات و فیبر دارد.

نحوه مصرف:

  • گریل شده با روغن زیتون و ادویه

  • تفت داده شده با لیمو و سیر

  • سالاد ساده با پنیر پارمزان

۶. کدو سبز

کدو سبز ۹۴.۸٪ آب دارد و سرشار از فیبر، ویتامین A، منگنز و ویتامین C است.

نحوه مصرف:

  • رشته کدو سبز به جای پاستا

  • خوراک کدو سبز

  • کوکوی کدو سبز با سس ماست

  • کدو سبز پخته با روغن زیتون، پودر نان و پنیر

 

۷. گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی ۹۴٪ آب دارد و سرشار از پتاسیم، ویتامین C، فولات و آنتی‌اکسیدان‌هایی مثل لیکوپن است.

نحوه مصرف:

  • سوپ گوجه‌فرنگی

  • سالاد کاپریزه

  • گوجه در ساندویچ یا سالاد

  • سس گوجه برای پاستا

۸. فلفل دلمه‌ای

فلفل دلمه‌ای ۹۴٪ آب دارد و منبع عالی ویتامین C و فیبر است.

نحوه مصرف:

  • فلفل دلمه‌ای شکم‌پر با گوشت و پنیر

  • در فاهیتا با گوشت یا مرغ

  • روی پیتزا

 

۹. مارچوبه

مارچوبه ۹۳٪ آب دارد و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، فیبر و ویتامین‌های K، C و A است.

نحوه مصرف:

  • افزودن به فریتاتا

  • سوپ مارچوبه و تره و سیب‌زمینی

  • ترکیب با نخودفرنگی، فارو و پنیر فتا

  • کبابی با لیمو و روغن زیتون

 

۱۰. قارچ پورتوبلو

قارچ پورتوبلو ۹۲٪ آب دارد، کم‌کالری و منبع ویتامین B و پتاسیم است.

نحوه مصرف:

  • قارچ گریل شده با پنیر و کاهو در ساندویچ

  • تفت داده شده به عنوان پیش‌غذا

  • پر شده با سبزیجات و پنیر

۱۱. هندوانه

هندوانه ۹۲٪ آب دارد و منبع خوبی از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌هاست.

نحوه مصرف:

  • ترکیب با آووکادو، سبزیجات و مغزها در کاسه غلات

  • آب یخ یا بستنی یخی

  • مخلوط با دیگر ملون‌ها و کمی آب لیمو

  • سالاد هندوانه، فتا و نعناع

 

۱۲. اسفناج

اسفناج ۹۲٪ آب دارد و سرشار از فیبر، ویتامین‌های A، C، K، فولات، کلسیم و آهن است.

نحوه مصرف:

  • افزودن به سوپ‌ها

  • تفت داده شده با کره و پنیر پارمزان

  • سالاد اسفناج

  • استفاده در سووفله، املت یا تخم‌مرغ هم زده

 

۱۳. توت فرنگی

توت فرنگی ۹۱٪ آب دارد و سرشار از ویتامین C، منگنز و فیبر است.

نحوه مصرف:

  • افزودن به سالاد میوه

  • سالاد با آرگولا، گردو و پنیر فتا با سس عسل و خردل

  • دسرهایی مثل کبلر و تریفل

  • روی پنکیک، جو دوسر یا گرانولا

 

۱۴. شیر بدون چربی

شیر بدون چربی ۹۱٪ آب دارد و منبع خوبی از کلسیم، فسفر و ویتامین D است.

نحوه مصرف:

  • استفاده در اسموتی‌ها

  • تهیه بستنی یخی

 

۱۵. کلم بروکلی

کلم بروکلی ۹۰٪ آب دارد و سرشار از ویتامین‌های C و K، فولات، آهن، پتاسیم و فیبر است.

نحوه مصرف:

  • اضافه کردن به پاستا یا خوراک سرخ‌کردنی

  • سالاد ترکیبی با پرتقال و سیب

  • سوپ بروکلی و پنیر چدار

  • کبابی با روغن زیتون