شناسهٔ خبر: 71550440 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

در همایش ملی بسیج مردم و منابع ملی در دفاع مقدس؛

سرلشکر باقری: الگوی نجات کشور مراجعه به مردم است/ در انقلاب‌هایی مانند انقلاب اکتبر شوروی یا انقلاب فرانسه حداکثر ۲۰ درصد مردم به همراهی انقلابیون به صحنه آمدند، در انقلاب اسلامی ایران بیش از ۸۵ یا ۹۰ درصد مردم به میدان آمدند

سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در همایش ملی بسیج مردم و منابع ملی در دفاع مقدس گفت: کسانی که روی انقلاب‌ها مطالعه کرده اند با دقت بیان می‌کنند که در انقلاب‌هایی مانند انقلاب اکتبر شوروی یا انقلاب فرانسه یا مانند آنها حداکثر ۲۰ درصد مردم به همراهی انقلابیون به صحنه آمدند اما در مورد انقلاب اسلامی ایران بیش از ۸۵ یا ۹۰ درصد مردم به میدان آمدند و این فاصله معناداریست بین حضور ۲۰ درصد مردم تا ۹۰ درصد مردم و این نگاهی بود که امام راحل بزرگوار به شکل دهی انقلاب در برابر نظام تا دندان مسلح طاغوتی پهلوی داشت تمام توانمندی نظامی امنیتی و قدرت سختی که رژیم ایجاد و تمام پشتیبانی نظامی و امنیتی که امریکا و سایر جنایتکاران از این طاغوت و جنایتکار ایرانی انجام می‌داد همه توسط ملت ایران دور خورد و یک نهضت مردمی شکل گرفت و به سهولت هم پیروز شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: من در حوزه خودم تخصص دارم اما اگر اقتصاد را می‌خواهیم حل کنیم مراجعه به بخش خصوصی و واگذاری کار به مردم راه حل آن است اگر می‌خواهید فرهنگ را حل کنیم مراجعه به متخصصین و مردم راه حل این حوزه است مشکلات هر بخشی را می‌خواهیم حل کنیم باید با ابتکار مردم حل کنیم. اگر دولتی و حاکمیتی بتواند نقش مردم را غلظت بدهد و جدی بگیرد مشکلاتش حل می‌شود جلو می رود و الا حاکمیت دولتی در بخش اقتصاد در بخش فرهنگ در بخش اجتماع نتیجه ای نخواهد داشت.

سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در همایش ملی بسیج مردم و منابع ملی در دفاع مقدس گفت: در روز گذشته مراسم تشییع و خاکسپاری شهیدان مقاومت تبدیل به یک حماسه ماندگار در تاریخ منطقه غرب آسیا و کشور لبنان شد، این مراسم نماد قدرشناسی مردم لبنان و مراسم سراسر ایران و شناسی ملت ایران از این عزیزان بزرگوار و خود مبدایی برای توسعه تفکر مقاومت و تفکر بسیجی در جهان اسلام خواهد شد.

وی ادامه داد: مبانی قدرت در کشورها متنوع است و دیدگاه‌های گوناگونی در مورد عوامل شکل‌دهنده قدرت کشورها و سهم هر کدام، نظریه‌های متعددی وجود دارد. تنوعی از ویژگی‌ها و قابلیت‌های سرزمینی و موقعیت‌ها و منابع مادی و معنوی کشورها، نیروهای مسلح، قدرت اقتصادی، قدرت اجتماعی، فرهنگی، مردم و ویژگی‌های کمی و کیفی و بسیاری عوامل دیگر؛ عواملی هستند که قدرت کشورها را شکل می‌دهند. نظام سلسله مراتبی که در مطالعات ژئوپولتیکی و روابط خارجی با آن ترکیب می‌شود بر اساس میزان قدرت ملی کشورها شکل می‌گیرد و هر کشوری که قدرت بیشتری دارد، به طور طبیعی دارای حوزه نفوذ وسیع‌تری است و تهدیدات از او دور می‌شود و فرصت‌های بیشتری در اختیار او قرار می‌گیرد.

رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: در میان این عوامل نقش عامل مردم و توان حکومت‌ها برای بسیج مردم و منابع ملی‌شان و همراه‌سازی و انسجام ملی جزو عوامل اصلی شکل‌دهنده قدرت کشورها در ارتقا امنیت ملی و ایجاد و حفظ بازدارندگی پایدار دورسازی تهدید، برقراری آرامش و اطمینان در کشور است. در سایه این اطمینان و آرامش اجرای تمام تصمیمات و برنامه‌های ملی شکل می‌گیرد اگر این امنیت و آرامش نباشد، اگر این تهدیدات دور و خنثی نشده باشد هیچ فعالیتی در کشورها امکان‌پذیر نیست. هر نوع فعالیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و غیره مربوط به این است که امنیت و آرامش وجود داشته باشد و این مستلزم همان مسیر قدرتی‌یابی و استحکام مبانی امنیت ملی است که نقش مردم در آن نقش اساسی‌ست.

وی با اشاره به شکل‌گیری انقلاب اسلامی با رهبری امام خمینی گفت: گروه‌های متعدد مبارز با نگاه شکل‌دهی مبارزه مسلحانه در برابر حکومت سیاه پهلوی به دنبال این بودند که از انواع تئوری‌های تجربه شده مبارزات استفاده کنند و هر کدام با نگاهی تلاش داشتند که یک سازماندهی مسلحانه برای مبارزه با رژیم طاغوت را شکل دهند اما امام در برابر همه این‌ها نظریه اتکا به مردم را محور قیام خود قرار داد.

سرلشکر باقری تصریح کرد: در تمام طول سال‌های ۱۳۴۲ تا پایان ۱۳۵۶ در این ۱۴ سال که گروه‌های متعدد مسلح در کشور اثرات بسیار اندکی هم داشت و رژیم گذشته با ایجاد سازمان اطلاعات جهنمی ساواک و فشار و قدرت امنیتی و نظامی آنها را سرکوب می‌کرد و اجازه نمی‌داد اقدامی انجام بدهند، امام راحل با سازماندهی مردم در هیئت‌های مذهبی در کف خیابان و کوچه و بازار و شهر و روستا مردم را ساخت بالا آورد و یک قیام مردمی را شکل داد هنگامی که ساواک و شهربانی و ارکان حکومت گذشته به دنبال فلان مبارز می‌گشتند یا فلان خانه تیمی رو جستجو می‌کردند ناگهان مواجه شدن با قیام میلیون‌ها مردم در سراسر این کشور که نظیری در جهان نداشته است.

وی ادامه داد: کسانی که روی انقلاب‌ها مطالعه کرده اند با دقت بیان می‌کنند که در انقلاب‌هایی مانند انقلاب اکتبر شوروی یا انقلاب فرانسه یا مانند آنها حداکثر ۲۰ درصد مردم به همراهی انقلابیون به صحنه آمدند اما در مورد انقلاب اسلامی ایران بیش از ۸۵ یا ۹۰ درصد مردم به میدان آمدند و این فاصله معناداریست بین حضور ۲۰ درصد مردم تا ۹۰ درصد مردم و این نگاهی بود که امام راحل بزرگوار به شکل دهی انقلاب در برابر نظام تا دندان مسلح طاغوتی پهلوی داشت تمام توانمندی نظامی امنیتی و قدرت سختی که رژیم ایجاد و تمام پشتیبانی نظامی و امنیتی که امریکا و سایر جنایتکاران از این طاغوت و جنایتکار ایرانی انجام می‌داد همه توسط ملت ایران دور خورد و یک نهضت مردمی شکل گرفت و به سهولت هم پیروز شد.

 

سرلشکر باقری

 

وی تصریح کرد: با وجود شهدای عزیزی که تقدیم شد اما به نسبت قدرت رژیم و حمایت امریکا، کاملا غافلگیر شدند و غافلگیری راهبردی اتفاق افتاد و انقلاب اسلامی پیروز شد امام راحل بزرگوار این الگو را حفظ کرد بعد از انقلاب که توطئه های علیه انقلاب اسلامی و ملت ایران آغاز شد درگیری های مرزی، کودتا و غیره انواع و اقسام توطئه ها توسط آمریکا و ازناب او شکل گرفت امام راحل تشخیص دادند که راه نجات کشور راه حفظ امنیت کشور در برابر همه این توطئه‌ها تشکیل بسیج است و در ۵ آذر ۱۳۵۸ که کمتر از یک سال از انقلاب اسلامی گذشته فرمان تاریخی تشکیل بسیج صادر شد و بسیج شکل گرفت.

رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: این قریب به یک سال قبل از آغاز تهاجم رژیم به وسیله ایران است این دور اندیشی است این آینده نگریست، آنچه که ما امروز می‌خواهیم تئوریزه کنیم در دانشگاه‌هایمان آینده پژوهی کنیم و بر اساس آن تصمیم بگیریم امام راحل این کار را با درک شرایطی که برای انقلاب اسلامی و کشور در پیش است در ۵ آذر ۱۳۵۸ به عنوان یک اقدام راهبردی  انجام داد و برکات آن آغاز شد. البته قبل از او هم مردم در خنثی سازی توطئه ها حضور داشتند در حفظ امنیت و ثبات کشور حضور داشتند اما این سازماندهی از آن زمان آغاز شد و بعد ما با یک تهاجم گسترده نظامی توسط ارتش بعثی مواجه شدیم.

وی با اشاره به شرایط ارتش در دوران دفاع مقدس گفت: ارتش آن روز ما با همه تلاشش آمادگی نداشت، انسجام نداشت، قوای کافی نداشت سپاه پاسداران یک نهاد نوپا بود با سلاح سبک در حال امن سازی مناطق نا امن کشور بود. چه اتفاقی افتاد که از اسفند ۵۹ تا مهر سال ۶۰ در این شش ماه یا با مقدمات آن در یک سال، چه اتفاقی افتاد که عملیات‌های بزرگ و پیروزی‌بخش مانند ثامن الائمه و بیت‌المقدس و آزادی خرمشهر اتفاق افتاد. ارتشی که همه دنیا پشت او بود فرانسه، آلمان، کشورهای مختلف بیش از ۳۲ کشور در ارتش عراق یا آدم داشتند یا تجهیزات داشتند، پول داشتند پول کشور های مرتجع خلیج فارس همه این‌ها در اختیار صدام بود، چه اتفاقی افتاد که آنها شکست خوردند؟ شاید عوامل متعددی در این موضوع باشد اما مهمترین عامل این است که جمهوری اسلامی موفق شد با الگوی امام راحل مردم را برای مبارزه با دشمن متجاوز سازماندهی کند و او را از کشور بیرون براند و در جنگ پیروز بشود.

سرلشکر باقری تصریح کرد: این اتفاق اتفاق عجیبی است حاکمیت ملی استقلال کشور با وجود این همه بی ثبات سازی این همه جنگ و جنایت تثبیت شد و ارتقا پیدا کرد. حاکمیت ملی ما در پایان جنگ قابل قیاس با سال ۵۸ نبود. بسیار مستحکم‌تر شده بود ما از بی‌ثبات‌سازی عبور کردیم و آن هم به برکت همین دفاع مقدس بود که این مردم آن را اداره کردند، این الگویی است که در کشور ما تجربه شد.

وی ادامه داد: اگر قرار بود ارتش با همان توان وارد جنگ شود و ادامه بدهد با هشت لشکر که بعضا نیمه کامل بودند و تعداد سه چهار تیپ مستقل، سپاه پاسداران با چند گردانی که در پادگان ولیعصر تهران یا سایر استان ها داشت و سلاح های سبک با مشکل مواجه می شدیم اما وقتی این مردم آمدند و قالب‌ها ریخته شدند، در ظرف مدت کوتاه چند ماهه گردان به تیپ تبدیل شد، تیپ به لشکر تبدیل شد، در یک دوره‌ای ما در جبهه شاید حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار پشتیبان داشتیم سه میلیون نفر از ۶ میلیون نفر حاضر شده در دوره دفاع مقدس از مردم بودند، سه میلیون از ۶ میلیون یعنی نیمی از این جمعیت هیچ وابستگی ندارند هیچ حقوقی نمی‌گیرند هیچ وظیفه سازمانی ندارند، مردم داوطلبانه آمدند در این قالب‌ها قرار گرفتند و این حماسه‌ها را شکل دادند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: تشکیل یگان های رزم و پشتیبانی رزم کار ساده ای نیست من پرسیدم همان ایام از عزیزان همکار ارتشی که برای تجدید یک گردان چند سال زمان لازم است گفتند پنج سال طول می کشد تا یک گردان  جذب نیرو و آموزش و سازماندهی داشته باشد اما چه اتفاقی می‌افتد که ظرف چند ماه ۱۵ لشکر درست می‌شود یک معجزه است یک کار استثنایی است که اتفاق افتاده است. همین مردم این کارها را کردند ما فرمانده لشکر بسیجی داشتیم همین شهید زاهدی بزرگوار که در محور مقاومت به شهادت رسید، جانشین شهید خرازی بسیجی بود بعد از جنگ با اصرار دوستانش قانع شد تا لباس پاسداری تن کند بسیجی بود، بسیاری از فرماندهان ما بسیجی بودند.

باقری گفت: برتری‌جویی وجود نداشت همه با هر رنگ و سلیقه‌ای در جبهه می‌آمدند خالصانه کمک می‌کردند، هیچ انتظاری هم نداشتند و راه را پیش می بردند. این فقط مربوط به جبهه نبود پشت جبهه مملو از توطئه و خیانت و جاسوسی و ترور و انفجار و اینها بود در همین دوره ای که در دفاع مقدس این ملت در حال دفاع در برابر بعثی ها بودند منافقین ۱۷ هزار نفر از مردم ما را در شهرها کشتند همین منافقین که امروز زیر پرچم همین فرانسه منافق یا آلمان یا مانند آنها، زندگی میکنند همین منافقین که آمریکا اسم آنها را از فهرست تروریست ها خارج کرد ۱۷ هزار نفر از مردم را در شهرهای کشتند.

 وی ادامه داد: بسیج بود که این امنیت را در کشور برقرار کرد دستگاه اطلاعاتی مگر چقدر توان داشت امام فرمود اطلاعات سی و شش میلیونی، همه ملت ایران باید عنصر اطلاعاتی باشد و این اتفاق افتاد.

 وی ادامه داد: نتیجه این الگویی که امام ایجاد کرد و در دفاع مقدس تجربه شد چه بود، نتیجه اش این بود که در آن سمت دشمن قرار داشت همه امکانات را داشت توانش چند بار از نو ساخته شد پول بی‌دریغ دنیا در اختیارش بود سلاح های مجاز و غیر مجاز در اختیارش بود آخر شکست خورد و ذلتی افتاد که دیدید که صدام چگونه اعدام شد و اثری از آن باقی نماند و این سمت با دست خالی پیروز شدند سربلند شدند. این تفاوتیست که وجود دارد و این حاصل به کارگیری مردم و منابع ملی در دفاع مقدس از دفاع مقدسی که بارها رهبر انقلاب فرمودند که یک گنج تمام نانشدنی است.

 وی با اشاره به دستاوردهای بزرگ حاصل شده  از دفاع مقدس گفت: آنچه که به این موضوع برمی‌گردد ایجاد انسجام و وحدت ملی، ارتقا سرمایه اجتماعی، توسعه روحیه مقاومت در برابر دشمن،  خود اتکایی به معنای واقعی کلمه است. تفکر بسیجی این کشور را حفظ می‌کند کشور را ضمانت میکند تا در تمام حوادث بتواند به زندگی خود و پیشرفت خود ادامه بدهد امروز و فردا هم ما چاره ای جز این نداریم و الگوی نجات این کشور مراجعه به مردم است.

 وی ادامه داد: من در حوزه خودم تخصص دارم اما اگر اقتصاد را می‌خواهیم حل کنیم مراجعه به بخش خصوصی و واگذاری کار به مردم راه حل آن است اگر می‌خواهید فرهنگ را حل کنیم مراجعه به متخصصین و مردم راه حل این حوزه است مشکلات هر بخشی را می‌خواهیم حل کنیم باید با ابتکار مردم حل کنیم. اگر دولتی و حاکمیتی بتواند نقش مردم را غلظت بدهد و جدی بگیرد مشکلاتش حل می‌شود جلو می رود و الا حاکمیت دولتی در بخش اقتصاد در بخش فرهنگ در بخش اجتماع  نتیجه ای نخواهد داشت.  الگویی که در دفاع مقدس شکل گرفته با نفس امام راحل و با تجربه دفاع مقدس باید نهادینه بشود برای امروز و فردای کشور باید نهادینه شود.  انتظار از این همایش و کارگروه‌های تخصصی و ادامه این فعالیت علمی که در قالب و نشست‌ها شکل می‌گیرد همین است که ما این گنجی که موضوع این همایش است را خوب درک کنیم و استخراج کنیم. در واقع آن را جلا دهیم و شفاف کنیم و برای امروزمان برای آینده مان بتوانیم برای مشکلات کشور راهکار پیدا کنیم امیدوارم که در این مسیر عزیزانم در کمیته های علمی و مجموعه های که همکار هستند این کار را با جدیت دنبال کنند. این همایش را پایان این تحقیق و پژوهش نبینیم این آغاز یک راه است کار نشده بسیار طولانی است.

اخبار مرتبط

انتهای پیام