به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح در همایش ملی بسیج مردم و منابع ملی در دفاع مقدس طی سخنانی با اشاره به تشییع پیکر سید حسن نصرالله عنوان کرد: در روز گذشته مراسم تشییع و خاکسپاری شهدای محور مقاومت تبدیل به یک حماسه ماندگار در تاریخ منطقه غرب آسیا و کشور لبنان شد؛ حماسه بیبدیلی که بزرگی و عظمت شهید بزرگوار سیدحسن نصرالله و شهید سیدهاشم صفیالدین در پیریزی مقاومت ضدصهیونیستی و توسعه آن و شکلدهی به حزبالله قهرمان صورت دادند.
وی ادامه داد: این مراسم نماد قدرشناسی مردم لبنان و مراسم سراسر ایران، از این عزیزان بزرگوار بود و خود یک مبدأ برای توسعه تفکر مقاومت و تفکر بسیجی در جهان اسلام خواهد شد.
وی افزود: منابع شکلدهنده قدرت ملی کشورها مختلف است و نظریههای متعددی در این زمینه وجود دارد. نظام سلسلهمراتبی که در مطالعات جغرافیای سیاسی به آن رجوع میشود بهمیزان قدرت ملی کشورها شکل میگیرد و هر کشوری که قدرت بیشتری دارد دارای حوزه نفوذ وسیعتری است و فرصتهای بیشتری در اختیار او قرار میگیرد. میان این عوامل نقش مردم و توان حکومتها برای بسیج مردم و منابع ملی از عوامل اصلی شکلدهی قدرت ملی کشورها، دورسازی تهدید و برقراری امنیت و آرامش در کشور و در نتیجه آن اجرای تصمیمات و برنامههای ملی شکل میگیرد.
سردار باقری ادامه داد: هرنوع فعالیت فرهنگی و اقتصادی منوط به وجود آرامش است و این نیازمند استحکام قدرت و امنیت ملی است که مردم نقشی اساسی در آن دارند. انقلاب اسلامی یک انقلاب مردممحور بود و امام نظریه اتکا به مردم را محور قیام خود قرار داد و با سازماندهی مردم در هیئتهای مذهبی یک ساختار مردمی را شکل داد که نظیری در جهان نداشته است.
وی با بیان اینکه در انقلابهای جهان حداکثر 20 درصد مردم با انقلابیون همراهی کردند، گفت: در انقلاب اسلامی حدود 90 درصد مردم با انقلاب همراهی کردند و این حاصل نوع نگاه امام راحل به مردم بود. امام بعد از انقلاب هم این الگو را حفظ کرد و زمانی که انواع توطئهها توسط آمریکا شکل گرفت امام تشخیص دادند که راه حفظ امنیت کشور تشکیل بسیج است و تنها یک سال بعد از پیروزی انقلاب فرمان تشکیل بسیج صادر شد.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح تصریح کرد: بعد از این اقدام امام با یک تهاجم سراسری نظامی مواجه شدیم و ارتش آن روز ما هم با همه تلاشش آمادگی لازم برای مواجهه با دشمن را نداشت و سپاه هم یک نهاد نوپا بود و اگر مردم به جبهه نمیرفتند قطعاً شکست جمهوری اسلامی اتفاق میافتاد. علیرغم شکستهای شش ماه اول جنگ از اسفند سال 59 روند اجرای عملیاتهای بزرگ آغاز شد و پیچیدهترین عملیاتها در دوران دفاع مقدس با پیروزی اتفاق افتاد، دلیل این پیروزیها آن بود که جمهوری اسلامی موفق شد مردم را برای مقابله با دشمن سازماندهی کند و آن را شکست دهد.
وی اظهار داشت: در نتیجه این اقدام امنیت ملی ما در پایان جنگ با سال 58 قابل مقایسه نبود و این الگویی است که در کشور ما تجربه شد.
سردار باقری با اعلام اینکه سه میلیون نفر از شش میلیون نفر حاضر در دفاع مقدس از مردم و بسیجیان بودند، گفت: مردم داوطلبانه به میدان آمدند و حماسههای دفاع مقدس را شکل دادند، اینکه صرفاً ظرف پنج ماه 15 لشکر در دفاع مقدس ایجاد شد یک معجزه بود.
وی گفت: در دوران دفاع مقدس مردم فقط در حوزه رزمی به ایفای نقش نمیپرداختند و در پشتیبانی از جبهه نیز فعال بودند. اگر سپاه مثلاً 20 خودرو به یک لشکر میداد خود مردم هم 100 خودرو خریداری میکردند و به آن لشکر میدادند. همه بخشهای کشور، همه دانشگاهها، بخشهای درمانی، صنعتی و سایر بخشها از جبهه پشتیبانی میکردند.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح تصریح کرد: اما در همان دورانی که مردم ما در دفاع مقدس درگیر جنگ با دشمن بودند منافقان پشت جبهه 17000 نفر از مردم را کشتند، همین منافقینی که امروز فرانسه به آنها پناه میدهد و آمریکا نام آنها را از لیست گروههای تروریستی خارج میکند. در این میدان هم این بسیج بود که امنیت را در کشور ایجاد کرد و همان زمان امام اطلاعات 36میلیونی را مطرح کردند.
وی گفت: یکی از مهمترین اثرات این روحیه مردمی توسعه روحیه ایثار و فداکاری بود. نتیجه این الگویی که امام ایجاد کرد آن بود که دشمن همه امکانات و اختیارات را داشت اما در آخر شکست خورد و به ذلت افتاد و ملت ما با دست خالی پیروز شد و این حاصل حضور جانانه مردم در دفاع مقدس است. ملت ما تا دو قرن دیگر هم باید همین روحیه دفاع مقدس را حفظ و از آن استفاده کند.
سردار باقری اضافه کرد: بسیج امروز به بالندگی رسیده است و همه اقشار کشور ما در این بسیج جایگاه خودشان را دارند و سپاه صرفاً از آنها پشتیبانی میکند و خودشان تصمیمگیر هستند و در امور کشور به دولت کمک میکنند. امروز و فردا هم الگوی نجات این کشور مراجعه به مردم است. البته بنده در کار خودم تخصص دارم اما بهنظر میرسد مشکل هر بخشی را میخواهیم حل کنیم باید به مردم و نخبگان آن حوزه مراجعه کنیم. اگر دولت بتواند نقش مردم را جدی بگیرد مشکلاتش حل میشود و الآن وضعیت حاکمیت دولتی در بخشهای گوناگون را مشاهده میکنید. تجربه بسیج که با نفس امام راحل ایجاد شده است باید برای آینده کشور ذخیره و از آن استفاده شود.
انتهای پیام/+
∎