شناسهٔ خبر: 71541588 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

سرلشکر باقری: با سپردن امور به مردم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم

صاحب‌خبر -

شفقنا- رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: اگر اقتصاد را می‌خواهیم حل کنیم با مراجعه به بخش خصوصی و مردم می‌توانیم این اقدام را انجام دهیم. در فرهنگ و اجتماع نیز با سپردن امور به مردمان این حوزه‌ها می‌توانیم مشکلات را حل کنیم. نگاه ما باید به داخل کشور باشد.

به گزارش شفقنا،‌ سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح در همایش ملی بسیج مردم و منابع ملی در دفاع مقدس طی سخنانی با اشاره به تشییع پیکر سید حسن نصرالله عنوان کرد:‌ در روز گذشته مراسم تشییع و خاکسپاری شهدای محور مقاومت تبدیل به یک حماسه ماندگار در تاریخ منطقه غرب آسیا و کشور لبنان شد؛ حماسه بی‌بدیلی که بزرگی و عظمت شهید بزرگوار سیدحسن نصرالله و شهید سیدهاشم صفی الدین در پی‌ریزی مقاومت ضدصهیونیستی و توسعه آن و شکل‌دهی به حزب‌الله قهرمان صورت دادند.

وی ادامه داد: این مراسم نماد قدرشناسی مردم لبنان و مراسم سراسر ایران، از این عزیزان بزرگوار بود و خود یک مبدا برای توسعه تفکر مقاومت و تفکر بسیجی در جهان اسلام خواهد شد.

وی افزود: منابع شکل دهنده قدرت ملی کشورها مختلف است و نظریه‌های متعددی در این زمینه وجود دارد. نظام سلسله مراتبی که در مطالعات جغرافیای سیاسی به آن رجوع می‌شود به میزان قدرت ملی کشورها شکل می‌گیرد و هر کشوری که قدرت بیشتری دارد دارای حوزه نفوذ وسیعتری است و فرصت‌های بیشتری در اختیار او قرار می‌گیرد. در میان این عوامل نقش مردم و توان حکومت‌ها برای بسیج مردم و منابع ملی از عوامل اصلی شکل دهی قدرت ملی کشورها، دور سازی تهدید و برقراری امنیت و آرامش در کشور و در نتیجه آن اجرای تصمیمات و برنامه‌های ملی شکل می‌گیرد.

سردار باقری ادامه داد: هرنوع فعالیت فرهنگی و اقتصادی منوط به وجود آرامش است و این نیازمند استحکام قدرت و امنیت ملی است که مردم نقشی اساسی در آن دارند. انقلاب اسلامی یک انقلاب مردم محور بود و امام نظریه اتکا به مردم را محور قیام خود قرار داد و با سازماندهی مردم در هیئت‌های مذهبی یک ساختار مردمی را شکل داد که نظیری در جهان نداشته است.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه در انقلاب‌های جهان حداکثر 20 درصد مردم با انقلابیون همراهی کردند، گفت: در انقلاب اسلامی حدود 90 درصد مردم با انقلاب همراهی کردند و این حاصل نوع نگاه امام راحل به مردم بود. امام بعد از انقلاب هم این الگو را حفظ کرد و زمانیکه انواع توطئه‌ها توسط آمریکا شکل گرفت امام تشخیص دادند که راه حفظ امنیت کشور تشکیل بسیج است و تنها یک سال بعد از پیروزی انقلاب فرمان تشکیل بسیج صادر شد.

وی تصریح کرد: بعد از این اقدام امام با یک تهاجم سراسری نظامی مواجه شدیم و ارتش آن روز ما هم با همه تلاشش آمادگی لازم برای مواجهه با دشمن را نداشت و سپاه هم یک نهاد نوپا بود و اگر مردم به جبهه نمی‌رفتند قطعا شکست جمهوری اسلامی اتفاق می‌افتاد. علی رغم شکست‌های شش ماه اول جنگ از اسفند سال 59 روند اجرای عملیات‌های بزرگ آغاز شد و پیچیده‌ترین عملیات‌ها در دوران دفاع مقدس با پیروزی اتفاق افتاد. دلیل این پیروزی‌ها آن بود که جمهوری اسلامی موفق شد مردم را برای مقابله با دشمن سازماندهی کند و آن را شکست دهد.

سردار باقری اظهار داشت: در نتیجه این اقدام امنیت ملی ما در پایان جنگ با سال 58 قابل مقایسه نبود و این الگویی است که در کشور ما تجربه شد.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه سه میلیون نفر از شش میلیون نفر حاضر در دفاع مقدس از مردم و بسیجیان بودند،‌ گفت: مردم داوطلبانه به میدان آمدند و حماسه‌های دفاع مقدس را شکل دادند. اینکه صرفا ظرف پنج ماه 15 لشکر در دفاع مقدس ایجاد شد یک معجزه بود.

سردار باقری گفت: در دوران دفاع مقدس مردم فقط در حوزه رزمی به ایفای نقش نمی‌پرداختند و در پشتیبانی از جبهه نیز فعال بودند. اگر سپاه مثلا 20 خودرو به یک لشکر می‌داد خود مردم هم 100 خودرو خریداری کرده و به آن لشکر می‌دادند.  همه بخش‌های کشور، همه دانشگاه‌ها، بخش‌های درمانی، صنعتی و سایر بخش‌ها از جبهه پشتیبانی می‌کردند.

سردار باقری تصریح کرد: اما در همان در دورانی که مردم ما در دفاع مقدس درگیر جنگ با دشمن بودند منافقان در پشت جبهه 17000 هزار نفر از مردم را کشتند. همین منافقینی که امروز فرانسه به آنها پناه می‌دهد و آمریکا نام آنها را از لیست گروه‌های تروریستی خارج می‌کند. در این میدان هم این بسیج بود که امنیت را در کشور ایجاد کرد و همان زمان امام اطلاعات 36 میلیونی را مطرح کردند.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: یکی از مهمترین اثرات این روحیه مردمی توسعه روحیه ایثار و فداکاری بود. نتیجه این الگویی که امام ایجاد کرد آن بود که دشمن همه امکانات و اختیارات را داشت اما در آخر شکست خورد و به ذلت افتاد و ملت ما با دست خالی پیروز شد و این حاصل حضور جانانه مردم در دفاع مقدس است. ملت ما تا دو قرن دیگر هم باید همین روحیه دفاع مقدس را حفظ و از آن استفاده کند.

وی افزود: بسیج امروز به بالندگی رسیده است و همه اقشار کشور ما در این بسیج جایگاه خودشان را دارند و سپاه صرفا از آنها پشتیبانی می‌کند و خودشان تصمیم گیر هستند و در امور کشور به دولت کمک می‌کند. امروز و فردا هم الگوی نجات این کشور مراجعه به مردم است. البته بنده در کار خودم تخصص دارم اما به نظر می‌رسد مشکل هر بخشی را می‌خواهیم حل کنیم باید به مردم و نخبگان آن حوزه مراجعه کنیم. اگر دولت بتواند نقش مردم را جدی بگیرد مشکلاتش حل می‌شود و الان وضعیت حاکمیت دولتی در بخش‌های گوناگون را مشاهده می‌کنید. تجربه بسیج که با نفس امام راحل ایجاد شده است باید برای آینده کشور ذخیره و از آن استفاده شود.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه اگر مردم به میدان نمی‌آمدند دفاع مقدس به نتیجه نمی‌رسید، اظهار کرد: چه اتفاقی افتاد که عملیات‌ پیروز و متعددی در طول جنگ رخ داد و ادامه پیدا کرد و این در حالی بود که پول کشورهای مرتجع جنوب خلیج‌فارس در اختیار صدام بود و تجهیزات بسیار از کشورهای غرب دریافت می‌کرد و حمایت آنان را داشت اما در نهایت آنان مقابل ایران شکست خوردند.

وی تاکید کرد: حاکمیت ملی و امنیت ملی ما در پایان جنگ قابل‌قیاس با سال ۵۸ نبود و به شدت ارتقا و افزایش پیدا کرد و تثبیت یافت.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به وضعیت تجهیزات اندک سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی در ابتدای جنگ، اظهار کرد: بیش از نیمی از شهدا، مجروحان و جانبازان ما از مردم و بسیجیان هستند و هیچ ضرورتی نداشته است به میدان بیایند و می‌توانستند بگویند این وظیفه نیروهای مسلح است که از کشور در دوران جنگ دفاع کنند؛ همچون بسیاری کشورها که این‌چنین است اما در ایران چنین نشد.

سرلشکر باقری یادآور شد: یگان‌هایی که در مدتی اندک آموزش دیدند، علیه ارتش کاملا آموزش‌دیده بعثی عملیات کردند و به پیروزی رسیدند. در دوران جنگ فرماندهان بسیجی و از مردم بودند و داوطلبانه کار می‌کردند و حقوق دریافت نمی‌کردند. اینان از فرماندهان لشکرهای ما بودند، در مخابرات، تخریب، ادوات، توپخانه‌ و اطلاعات و نظایر آن چهره‌هایی بسیجی مسئول امور بودند.

وی با یادآوری اقدامات پزشکان متخصص که داوطلبانه در بیمارستان‌های صحرایی دوران جنگ خدمات پزشکی ارائه دادند، گفت: این اقدام در نهضت قطعه‌سازی برای صنایع دفاعی هم جلوه دیگری پیدا کرد. مردم انواع و اقسام اقدامات حمایتی را از رزمندگان جنگ انجام می‌دادند. مردم در کمک به خرید ادوات ترابری نیز در دوران جنگ بسیار به لشکرها کمک می‌کردند که حجم این اقلام از نهایت آنچه دولت و وزارت دفاع می‌توانستند کمک و هزینه کنند قابل‌قیاس نبود.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح افزود: نه جناح‌بندی و نه برتری‌جویی در جبهه وجود داشت. همه می‌آمدند و کار دفاع را پیش می‌بردند. اگر پهپادی شکل گرفت که امروز به اینجا رسیده‌ایم حاصل اقدامات دانشجویان بود. در همین دوره که ملت در برابر دفاع مقابل بعثی‌ها بودند منافقین ۱۷ هزار نفر را در کشور ما ترور کردند. همین منافقینی که اکنون در فرانسه منافق یا در آلمان هستند و همان منافقینی که آمریکا آنان را از لیست سازمان‌های تروریستی خارج کرده است. در همین شرایط امام راحل دستور تشکیل اطلاعات مردمی را اعلام کردند تا جلوی اقدامات منافقین گرفته شود که موفق هم بود.

سرلشکر باقری تصریح کرد: وقتی مردم احساس کنند کشور برای خودشان است و برای کشورشان عمل کنند، بسیار متفاوت است با اینکه مردم به انجام امور خود مشغول باشند و وظیفه دفاع از کشور را به نیروهای مسلح بسپارند؛ این شیوه حضور مردم در جریان دفاع از کشور الگویی است که در دوران جنگ انجام شد و موفق بود.

وی با اشاره به پیشرفت بسیج در کشور، تاکید کرد: ممکن است برخی از هموطنان عزیز ما بگویند نمی‌خواهیم عنوان و لباس خاصی را داشته باشیم اما به پیشبرد امور در کشور کمک کنند، همچنانکه در دوران جنگ نیز چنین امری تجربه شد.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح تاکید کرد: امروز هم کشور با همه پیشرفت‌هایی که شده است مشکلاتی هم دارد و الگوی رفع آنان همان حضور مردم است. من تخصص در حوزه کار خود دارم اما به نظرم می‌رسد اگر اقتصاد را می‌خواهیم حل کنیم با مراجعه به بخش خصوصی و مردم می‌توانیم این اقدام را انجام دهیم. در فرهنگ و اجتماع نیز با سپردن امور به مردمان این حوزه‌ها می‌توانیم مشکلات را حل کنیم. نگاه ما باید به داخل کشور باشد و بدانیم که جبهه حق یار بسیار ندارد و کارش نیز سخت است.