به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در دنیای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هر چیزی بهایی دارد. در سیاستش جایی برای احساسات نیست و ارزش های مشترک نمی توانند وام های کمک های نظامی را تضمین کنند. رئیس جمهور ایالات متحده اهمیتی نمی دهد چه کسی خاک آلوده به خون شرق اوکراین را کنترل کند، تا زمانی که بتواند به مواد معدنی کمیاب آنجا دسترسی داشته باشد.
ترامپ در آنچه که شاید تنها جنبه روشن اظهاراتش باشد گفت، اجازه نخواهد داد اوکراین به طور کامل سقوط کند
صلحی که ترامپ از آن دم میزند، عدالت نیست؛ هیچ اخلاق و اصولی برایش معنا ندارد، فقط فکر انجام کار است. ترامپ گفت، مایل است اوکراین و اروپا را زیر فشار قرار دهد تا امتیازاتی برای ترغیب روسیه به امضای توافقنامه صلح بدهند.
تنها کاری که ترامپ باید انجام دهد، اینکه بر سر قیمت مذاکره کند. به سختی می توان میزان تغییر حمایت ایالات متحده از اوکراین را که برای سال ها به این کشور کمک می کرد تا از خود دفاع کند، بیان کرد.
دولت جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا به مدیریت جنگ اوکراین کمک کرد. اکنون ترامپ میگوید بهدنبال درمان خواهد کرد، اما درمان آن توقف درگیریهاست.
ترامپ در آنچه که شاید تنها جنبه روشن اظهاراتش باشد گفت، اجازه نخواهد داد اوکراین به طور کامل سقوط کند. برخی ناظران اوکراینی و روسی امکان دارد بر این باور باشند رئیس جمهور آمریکا برنامه عمیق تری دارد؛ شاید ابتدا اروپا را تقویت کند و سپس روسیه را به عنوان جبهه متحد زیر فشار قرار و در عین حال قیمت نفت را کاهش دهد. اما با قضاوت بر مبنای اقداماتش در غزه یا در ایالات متحده، بعید است برنامه عمیق تری وجود داشته باشد.
انتصاب استیو ویتکاف، معاملهگر مورد علاقهاش که درباره آتشبس غزه در ازای آزادی زندانیان مذاکره کرد، نشان میدهد این روند در نهایت غیرمنطقی و فقط در حد معامله املاک و مستغلات خواهد بود. اکنون، بسیاری از اروپاییها به این فکر میکنند، آیا ترامپ میخواهد با اعزام نیروهای اروپایی به اوکراین بدون حمایت ناتو به عنوان بخشی از توافق امنیتی که منحصراً میان مسکو و واشنگتن مذاکره شده است، آنها را در عمل انجامشده در جناح شرقی قرار دهد؟
یک مقام اروپایی در حساب کاربری خود در X نوشت، «چه چیزی برای مذاکره باقی مانده است؟» در واقع، این فقط حمله اولیه از سوی ترامپ بود.
روسیه نشان داده است، از رئیسجمهور ایالات متحده میخواهد بیشتر از این پیش برود. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در بیانیهای رسمی گفت، میخواهد در توافق به «منشأ درگیری» بپردازد که پیشتر آن را موضع غربگرای اوکراین و گسترش ناتو در دهههای ۲۰۰۰ و ۱۹۹۰ عنوان کرده بود.
یکی دیگر از مقامهای اروپایی گفت، ممکن است پوتین به دنبال چند ساعت عقب نشینی باشد و خواستار بازگشت نیروهای آمریکایی مستقر در بالتیک، لهستان و دیگر کشورهای کمونیستی سابق شود. این موضوع نگرانی ها را درباره پیشروی روسیه بدون حضور نیروهای آمریکایی در آنجا برای دفاع از اوکراین افزایش داد.
زمانی که پیت هگست، وزیر دفاع ترامپ به همتایانش در ناتو گفت، کاهش تعداد نیروهای آمریکایی در اروپا میتواند بخشی از هر توافقی باشد، این احتمال بیشتر به نظر میآمد. در واقع رئیسجمهور ایالات متحده در حال مذاکره با اروپا و نه روسیه است. اروپا پیشنهاد متقابل خود را بیان کرده، «با ما به عنوان شریک رفتار کنید و به ما صندلی بر سر میز بدهید».
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش از نشست ناتو گفت، «روشن است هرگونه توافقی پشت سر ما کارساز نخواهد بود». هگست نیز توضیح داد، این بستگی به برنامه بعدی ترامپ دارد. وی گفت: در گفتوگو با ولادیمیر پوتین و ولودیمیر زلنسکی، ترامپ است که تصمیم می گیرد.