به گزارش ایسنا، نیویورک تایمز نوشته است، مقامات اروپایی بر این باورند که رویکرد دولت ایالات متحده برای دستیابی سریع به توافقی با مسکو برای پایان دادن به جنگ اوکراین و گفتوگوی ۲ نفره «دونالد ترامپ» و «ولادیمیر پوتین» روسای جمهور آمریکا و روسیه درباره این موضوع، در نهایت مسکو را در موقعیتی قرار دهد که صاحب یک پنجم اوکراین شود و آماده شود تا بقیه را نیز در چند سال آینده بگیرد. آنها معتقدند که هدف نهایی پوتین از هم پاشیدن اتحاد ناتو است.
اکنون، پس از سه سال جنگ میان مسکو و کییف که گفته میشود در حیاط خلوت اروپا انجام میگیرد، دولت ترامپ به صراحت اعلام کرده است که قصد دارد توجه خود را به جای دیگری متمرکز کند: در آسیا، آمریکای لاتین، قطب شمال و هر جایی که رئیس جمهور ترامپ معتقد است ایالات متحده میتواند امتیاز مهم معادن را به دست آورد.
نیویورک تایمز با تاکید بر اینکه «به نظر میرسد یک شکاف تاریخی در اتحاد غرب در حال ایجاد شدن است» در ادامه نوشت: مقامات اروپایی که از دیدار با «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا بازگشتند، گفتند که اکنون انتظار دارند دهها هزار نیروی آمریکایی از اروپا خارج شوند و در حال حاضر تنها سؤال این است که چه تعداد و با چه سرعتی.
سپس «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین با نگاهی خوشبینانه خواستار ایجاد «ارتش اروپا» شد، ارتشی که شامل نیروهای اوکراینی میشود که سه سال گذشته سخت جنگیدهاند. او در اصل از یک جایگزین نظامی برای ناتو دفاع میکرد، نیرویی که بدون نفوذ یا کنترل نظامی ایالات متحده تصمیمات خود را میگیرد.
تضمین امنیتی برای اوکراین کلیدی است، زیرا اوکراینیها معتقدند که ایالات متحده و انگلیس به تعهدات خود برای محافظت از کشور تحت توافقنامهای که در پایان جنگ سرد امضا شد، زمانی که اوکراین از سلاحهای هستهای روسیه در خاک خود دست کشید، عمل نکردند. اما دیپلماتهای اروپایی شکایت داشتند که مذاکرات بوی استعمار میداد، دورانی از استثمار که کشورهای غربی در ازای حمایت، کشورهای کوچکتر را در خدمت خود نگه میداشتند.
اما در حقیقت، زمانی که «کیت کلاگ» فرستاده ویژه ترامپ در امور اوکراین روز شنبه در مونیخ صحبت کرد، به صراحت اعلام کرد که اروپا بر سر میز مذاکره نخواهد بود. او مذاکرهای بین روسیه و اوکراین را تصویرسازی کرد که در آن ایالات متحده نقش میانجی را بازی میکند.
این عدم اطمینان در مورد چگونگی انجام این مذاکرات و اینکه آیا اروپاییها میتوانند روی ایالات متحده برای دفاع از آنها حساب کنند، است که باعث نگرانی اروپا میشود اما در عین حال نیز واضح است که دولت ترامپ حداقل هنوز برنامه مشخصی برای اوکراین ندارد.
روزنامه آمریکایی افزود: اروپاییها اکنون میترسند که در مذاکرهای که بدون مشارکت فعال آنها انجام میشود، خود را بهعنوان مهرههایی بیابند که حتی مرزهای خودشان زیر سوال رفته و انتظار میرود که بزرگترین بار دفاع را نیز بر عهده بگیرند. این، یادآور اروپا و جهان در عصر قدیم است که در آن امپراتوریهای منطقهای و حکومت قدرتمندان بدون نگرانی برای بقیه برقرار هستند.
«کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تازگی در مورد اوکراین گفت: هنوز یک طرح واقعی از سوی واشنگتن وجود ندارد و هیچ طرحی نمیتواند توسط واشنگتن تحمیل شود، زیرا برای کارساز بودن هر طرحی، شما به اروپاییها و اوکراینیها نیاز دارید.
او ادامه داد: و اگر اوکراینیها توافق را نپذیرند و تصمیم به ادامه مقاومت بگیرند، آنگاه اروپا از آنها حمایت خواهد کرد.
همچنین «آنتونیو کاستا» رئیس شورای اروپا در مصاحبهای گفت که «حفظ آرامش» و «آماده شدن برای تمام سناریوها» مهم است اما مهمتر از آن حمایت پایدار اروپا از اوکراین است. مقام اروپا تاکید کرد: بدون اوکراین و بدون اتحادیه اروپا صلح پایدار وجود ندارد.
انتهای پیام