این رقابت که به نام دانشمند برجسته شرق «ابو نصر محمد بن محمد فارابی» برگزار شد، با حضور ۳۰۰ اثر از ایران در بخشهای شعر، نثر، داستان و مقاله به زبانهای فارسی، گیلکی و تالشی همراه بود که پس از ارزیابی آثار، برگزیدگان ایرانی این دوره مشخص شدند و علاوه بر مقامهای اول تا سوم، در بخش زبانهای فارسی و گیلکی، نشان ویژه «ابو نصر محمد بن محمد فارابی» به برندگان نهایی اهدا شد.
در بخش مقاله، رسول عیدیزاده، از پژوهشگران بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی با ارائه مقاله پژوهشی با عنوان «کتاب شناسی توصیفی- تحلیلی رسالههای شعری ابونصر محمد فارابی»، مقام نخست و دیپلم افتخار را از آن خود کرد.
در بخشی از این مقاله میخوانیم: ابونصر محمد بن محمد فارابی (۸۷۲- ۹۵۰ م) تألیفات زیادی در فلسفه، منطق، جامعه شناسی و غیر آنها دارد. فن شعر یا هنر شاعری یکی از موضوعات آثار اوست. به نظر فارابی هنر شعری جزو صنعت ها است. فارابی سه رساله یا کتابچه مستقل درباره فنِّ شعر نوشته است.
هدف این پژوهش با تکیه بر روش توصیفی - تحلیلی و با شیوه کتابخانهای، کتابشناسی رسالههای شعری ابونصر محمد فارابی یعنی رسالههای «فی قوانین صناعه الشعر»، «کتاب الشعر» و کتاب «القول فی التناسب و التألیف» همراه با بررسی توصیفی هر یک از این آثار است.
یافتههای پژوهش با استفاده از منابع مطالعاتی بیانگر آن است که امروزه اثری از دستنوشتههای فارابی در دست نیست و راز ماندگاری آن ها کتابت دوباره رسالهها در قرن های ششم و هفتم هجری قمری و قرار گرفتن آنها در ضمن مجموعه های(جُنگ ها) خطی است. البته این احتمال نیز داده میشود که علاوه بر سه رساله ذکر شده در این مقاله، فارابی آثار دیگری در موضوع فنّ شعر داشته که به دست ما نرسیده است.