شناسهٔ خبر: 71417889 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «آخرین فرصت» در شیراز رونمایی می‌شود

تقریظ مقام معظم رهبری بر روی کتاب «آخرین فرصت» با موضوع سرگذشت زندگی شهید علی کسایی به زودی در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) رونمایی خواهد شد.

صاحب‌خبر -

کتاب جذاب «آخرین فرصت» به سبک داستان‌نویسی به نگارش درآمده است و متن تقریظ رهبر معظم انقلاب (مدظله) بر این کتاب به زودی رونمایی خواهد شود.

«آخرین فرصت» روایت زندگی سراسر عشق و ایمان رفعت قافلان‌کوهی با شهید علی کسایی از نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران است. این کتاب به قلم سمیرا اکبری در سال ۱۴۰۱ در انتشارات «به نشر» راهی بازار شد.

شهید علی کسایی در ۱۴ آذرماه سال ۱۳۳۴ مصادف با عید غدیر در شیراز به دنیا آمد، در روز عید غدیر در سن ۲۵ سالگی ازدواج کرد و خطبه عقد ایشان توسط امام خمینی (ره) جاری شد. وی با مدرک کارشناسی زندگی‌ خود را وقف آموزش، تفسیر قرآن و نهج‌البلاغه کرد و در روز عید غدیر شربت شیرین شهادت نوشید.

داستان کتاب از روز خواستگاری علی کسایی از رفعت قافلان کوهی شروع و تا مدتی پس از شهادت علی کسایی ادامه دارد. به همین بهانه، به سراغ همسر شهید علی کسایی رفتیم و با وی به گفت‌وگو پرداختیم.

عید غدیر خم در زندگی شهید علی کسایی نقش پررنگی داشت

رفعت قافلان کوهی در خصوص کتاب «آخرین فرصت» اظهار کرد: شهید علی کسایی که همیشه در جبهه حق جنگید و در زمان رژیم پهلوی همواره پیرو مکتب امام خمینی(ره) بود، در سال ۵۶ لیسانس خود را از دانشگاه فردوسی مشهد گرفت و پس از آن نیز به عنوان مسئول آموزش عقیدتی سیاسی مرکز پیاده و هوابرد شیراز مشغول خدمت شد.

وی افزود: شهید علی کسایی که در روز عید غدیر خم متولد شده بود، اصرار داشت که مراسم ازدواج را روز عید غدیر برگزار کنیم و همان روز دعا کرد که روز عید غدیر نیز به شهادت برسد.

قافلان کوهی ادامه داد: پس از ۷ سال زندگی مشترک و ۴ فرزند، یک هفته قبل از عید سعید غدیر خم در روز پنج‌شنبه با اصرار به جبهه جنگ رفت و این موقعیت را «آخرین فرصت» خود می‌دانست و در نهایت یک هفته بعد از اعزام در روز پنج‌شنبه مصادف با عید غدیر به شهادت رسید. به همین دلیل هم نام سرگذشت زندگی شهید علی کسایی به عنوان «آخرین فرصت» نامیده شد.

علی کسایی؛ شهیدی گمنام در عین حال برجسته

در ادامه گفت‌وگویی با نویسنده خوش‌ذوق کتاب آخرین فرصت داشتیم که در ادامه می‌خوانیم.

سمیرا اکبری در خصوص کتاب آخرین فرصت اظهار کرد: من اهل شیراز، ساکن این شهر و عضو موسسه نشر فرهنگ شهادت در شیراز هستم. این موسسه سال‌هاست در زمینه نشر ایثار و شهادت فعالیت دارد و یکی از فعالیت‌های این موسسه دیدار با خانواده‌های شهدا و ثبت خاطرات این عزیزان است.

وی ادامه داد: بر اساس مصاحبه‌ای که با یکی از جانبازان شیمیایی به نام «سیدرضا متولی» انجام شد، متوجه شدیم ایشان از شاگردان کلاس نهج‌البلاغه شهید علی کسایی بود. متولی برای اولین بار شهید کسایی را به عنوان یک شهید شاخص به موسسه معرفی کرد. با اطلاعات اندک دریافت شده از زندگی شهید کسایی، متوجه شدیم با یک شهید گمنام در عین حال شاخص روبه‌رو هستیم.

اکبری تصریح کرد: مصاحبه‌های اولیه صورت گرفت و متوجه شدیم که باید شهید علی کسایی را به صورت جدی به مردم معرفی کنیم. با توجه به خاطرات خانوادگی بنا شد داستان از زبان همسر این شهید آماده شود.

نویسنده کتاب « آخرین فرصت» اظهار کرد: این کتاب حاصل ۳۰ ساعت گفت‌وگوی کامل و صمیمانه با همسر شهید علی کسایی «رفعت قافلان کوهی» است که حاصل آن مورد توجه مقام معظم رهبری(مدظله) قرار گرفت.

وی افزود: برای نگارش کتاب با برادر، همکاران و دوستان شهید کسایی نیز صحبت و از اطلاعات دریافتی استفاده شد اما تکیه اصلی روایت بر دوش همسر شهید است و در نهایت انتشارات «به نشر» در سال ۱۴۰۱ کتاب را چاپ و منتشر کرد.

اکبری درباره تقریظ مقام معظم رهبری (مدظله) بر این اثر نیز بیان کرد: این موضوع از همان ابتدا رویای مشترک من و همسر شهید علی کسایی بود. زمانی که اولین چاپ «آخرین فرصت» منتشر شد و کتاب را به همسر شهید علی کسایی دادم، ایشان گفت که ان‌شاءالله کتاب به زودی به دست مقام معظم رهبری (مدظله) برسد و مورد توجه ایشان قرار بگیرد که لطف خدا شامل حال ما شد و مدیر انتشارات «به نشر» این خبر خوب را به من دادند و حس خوب عزت‌مندی را تجربه کردم.

در ادامه به سراغ نویسنده پیشکسوت شیراز در حوزه دفاع مقدس که کتاب «آخرین فرصت» را مورد کارشناسی قرار داد، رفتیم و در مورد این کتاب به گفت‌وگو پرداختیم.

اکبر صحرایی اظهار کرد: شهید علی کسایی در مقطعی از جنگ، استاد نهج‌البلاغه من بودند. یک ارتشی در جنگ تحمیلی به عنوان مدرس نهج‌البلاغه برای بچه‌ها کلاس برگزار می‌کرد.

وی ادامه داد: شهید کسایی، ستوان ۲ ارتش که لاغر اندام، قد بلند با چهره‌ای نورانی بود. شهیدی که در سن ۲۵ سالگی با «رفعت قافلان‌ کوهی» از شاگردانش در کلاس نهج‌البلاغه، ازدواج کرد و خطبه عقد این ۲ بزرگوار، توسط امام خمینی(ره) جاری شد که ثمره ازدواج آن‌ها ۴ فرزند بود.

صحرایی تصریح کرد: حضور ‌علی کسایی به‌عنوان یک ارتشی مکتبی، خاری در چشم منافقین بود، آن‌ها در شهریور ۱۳۶۰ قصد ترور وی را داشتند که در اثر این حمله به‌ سختی مجروح شد اما به لطف خداوند، پس از گذشت یک سال و نیم سلامتی خود را بازیافت.

وی ادامه داد: با شروع جنگ تحمیلی شهید علی کسایی راهی جبهه‌های نبرد شد و پس از چند نوبت حضور در عملیات‌های مختلف، در مرداد ماه سال ۶۶ در منطقه عملیاتی سومار و ارتفاعات ۴۰۲ به شهادت رسید.

این نویسنده پیشکسوت شیراز در حوزه دفاع مقدس در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: همواره در فکر نوشتن سرگذشت زندگی شهید علی کسایی بودم اما دغدغه‌های زندگی فرصتی را باقی نمی‌گذاشت تا به این مهم اختصاص پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه در موسسه ایثار و شهادت به عنوان مدرس فعالیت می‌کردم، گفت: روزی یکی از شاگردانم به نام «سمیرا اکبری» با من تماس گرفت و درخواست مرور متنی را داشت که از سرگذشت یک شهید به نگارش درآورده بود. وقتی شروع به مطالعه کار کردم از ۲ منظر هم بسیار خوشحال و هم متعجب بودم اول اینکه همواره آرزو داشتم که کاری از شهید علی کسایی به قلم نگارش درآید و نکته دوم اینکه کار بسیار باظرافت به رشته تحریر درآمده بود و بعد از اصلاحات این کتاب را به انتشارات «به‌نشر» سپرده شد و به بازار کتاب راه یافت.

صحرایی تصریح کرد: این کتاب چندین دوره انتشار پیدا کرد و مورد توجه مقام معظم رهبری (مدظله) نیز قرار گرفت که جای بسی خوشحالی و افتخار است.