حمید میرمعینی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، اعلام کرد: طبق قانون، اداره بازار اوراق بهادار بر عهده بازار سرمایه و نهادهای مرتبط با آن است در نتیجه مرجع صدور مجوز انتشار اوراق بهادار نیز بر عهده سازمان بورس قرار داده شده است.
او افزود: میبایست موضوع انتشار گواهی سپرده سکه از طریق شورای عالی بورس و سازمان بورس پیگیری و مجوز آن از این طریق صادر شود.
او تاکید کرد: هر چند بانک مرکزی متولی بازار پول است و سیاستهای پولی را تعیین می کند اما طبق قانون انتشار انواع اوراق بهادار، اعم از گواهیهای سپرده باید از طریق بازار سرمایه اتفاق بیفتد.
این کارشناس بازار سرمایه پیش فروش گواهی سپرده سکه خارج از کانال بازار سرمایه را اقدامی غیرقانونی دانست و گفت: طبق اسناد بالا دستی هر یک از نهادهای قانونگذار و تنظیم مقررات دارای یکسری وظایف و ماموریتهایی در اقتصاد هستند، به همین دلیل لازم است که هر نوع اوراق بهاداری که قرار است منتشر شود، از مسیر بازار سرمایه عرضه و فروخته شود.
میرمعینی با تاکید بر اینکه بورس یکی از نهادهای با اهمیت در حوزه اقتصاد است و بخشی از ماموریتهای کلان سیاستگذاری وزارت اقتصاد نیز از مسیر این بازار دنبال میشود، تاکید کرد: بهتر است وزارت اقتصاد، نهاد ریاست جمهوری و مجلس به این موضوع توجه کنند و اجازه ندهند اقدامی غیرقانونی اتفاق بیفتد.
او توضیح داد: به نظر می رسد یکی از مهمترین دلایلی که تضعیف بازارسهام و افزایش حجم فروش به همین مسئله مرتبط باشد.