به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان ؛ نادرخانی افزود: امسال ۶۳ روستا به تعداد روستاهای دارای تنش آبی استان اضافه شد و هم اکنون ۲۸۳ روستا را در برنامههای رفع تنش آبی داریم که به همین منظور در ۱۳۰ روستا طرحهای مختلفی در حال اجراست.
وی مقیاس تعیین شده برای سنجش وضعیت تامین آب در مناطق مختلف استان را تولید سرانه ۲۵۰ لیتر آب در شبانه روز بیان کرد و افزود: بر این اساس تولید سرانه آب در ۳۲۹ روستای استان طی شبانه روز بیش از ۲۵۰ لیتر است که این روستاها در اولویت اول اجرای طرحهای آبرسانی شرکت آبفا نیستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با عنوان اینکه در اجرای طرحهای آبرسانی باید به سراغ روستاهای با تولید آب کمتر از این مقیاس برویم، اضافه کرد: میزان سرانه تولید آب ۹۰ روستای استان در شبانه روز بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ لیتر، ۸۲ روستا بین ۲۰۰ تا ۱۵۰ لیتر، ۵۷ روستا بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ لیتر است و ۳۹ روستا نیز کمتر از ۱۰۰ لیتر تولید آب در شبانه روز دارند. در بحث مدیریت تقاضا از دهیاران، بخشداران و فرمانداران کمک گرفته میشود.
وی انشعابات غیرمجاز و استفاده روستاییان از آب شرب برای آبیاری باغات و باغچهها را موجب تشدید تنش و بحران آبی اعلان کرد و افزود: برای آبیاری گل و گیاه و محصولات باید از آب خاکستری از آن جمله آب باقیمانده از شستشوی میوه و ظروف استفاده شود.
نادرخانی گفت: با وجود برنامه ریزی برای اجرای طرحهای مختلف آبرسانی در استان محدودیت اعتبارات پیشرفت این طرحها را کند کرده است.