به گزارش ایرنا، آینده از آن «اقتصاد دیجیتال» است و باید در مسیر تحقق اهداف اقتصاد دیجیتال گام برداشت که از زمینههای توسعه اقتصاد دیجیتال توجه به پیشرفت در حوزه هوشمصنوعی است و موفقیت در این بخش در گرو تقویت زیرساختهای اطلاعات و فناوری ارتباطات از جمله توسعه فیبر نوری است.
تقویت سرعت اینترنت با زیرساختهای اطلاعات و فناوری ارتباطات میتواند زمینهساز تبدیلشدن استان سمنان به «پایتخت هوش مصنوعی کشور» است.
فناوری فیبر نوری موسوم به (Fiber To The x) FTTx یکی از روشهای دسترسی به اینترنت ثابت است که به جای تمامی یا بخشی از کابل مسی، از کابلهای فیبر نوری بهره میبرد که بر توسعه آن تاکید شده است.
ایجاد زیرساختی برای آینده، بهبود کیفیت دسترسی به اینترنت، اشتغالزایی، افزایش سهم اقتصاد دیجیتال، ایجاد خدمات جدید، کاهش شکاف دیجیتالی، بهبود شرایط زیستمحیطی، کاهش ترافیک در شبکه ارتباطات سیار، افزایش کیفیت آن و افزایش سرعت دسترسی به اینترنت را به دنبال دارد و کاهش ترافیک پهنای باند اینترنت تلفن همراه، ارتقای ۱۰ برابری سرعت اینترنت خانگی و بهبود کسب و کارهای اینترنتی، همه از چشماندازهای روشن فیبر نوری قلمداد میشود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات سمنان خرداد ۱۴۰۳ بود که اعلام کرد که پیشبینی میشود اینترنت پرسرعت بر بستر فیبر نوری تا هفته دولت ۱۴۰۳ در تمام شهرهای این استان توسعه یابد و قابل فروش به متقاضیان و مشترکان باشد.
سیدیاسر حسنپور بیست و یکم مهر ۱۴۰۳ بود که با تاکید بر تسریع در اجرای طرح ملی فیبر نوری خانهها و کسب و کارها در این استان، گفت: بیش از ۸۳ کیلومتر حفاری برای اجرای طرح ملی فیبر نوری در شهر سمنان انجام شد.
وی بدون اشاره به میزان پیشرفت اجرای طرح فیبر نوری در دیگر شهرهای استان سمنان، تاکید کرد که امید میرود با همکاری مطلوب شهرداری و مردم سمنان شاهد تسریع در تکمیل اجرای طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارها در شهر سمنان باشیم.
بهرهمندی ۲۵۰ هزار خانوار و ۸۵ هزار کسب و کار در استان سمنان از مزایای اجرای کامل طرح توسعه فیبر نوری هدفگذاری شده است و پایه اجرای طرح فیبر نوری در استان سمنان ۵۴۵ کیلومتر طول برآورد شد و به قیمت بهار ۱۴۰۳ هشت هزار میلیارد ریال هزینه اجرای این طرح است.
طبق گزارش مخابرات استان سمنان، هفت هزار و ۳۰۰ مشترک خانگی فیبرنوری در استان سمنان به شبکه متصل هستند و از این خدمت فناورانه مخابرات بهرهمندند و میزان رضایتمندی از این خدمت در بین شهروندان سمنانی حدود ۹۰ درصد است.
برای اجرای طرح فیبر نوری منازل و کسب و کارها کارفرما دولت است و بین هشت تا ۱۰ اپراتور برتر مجری اجرای طرح فیبر نوری محسوب می شوند و پیشتر اعلام شده بود که اینترنت پرسرعت بر بستر فیبر نوری در تمام شهرهای استان سمنان فراهم میشود تا قابل عرضه به مشترکان باشد.
فیبرنوری طرحی است که نتیجه و حاصل آن در سالهای آینده مشاهده خواهد شد. زمانی که نسل پنجم اینترنت و استفاده کاربردی از هوش مصنوعی در زندگی روزانه به یک نیاز مهم بدل میشود، فیبرنوری میتواند راهگشا باشد.
به گزارش ایرنا، سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی گلوگاه اتصال استانهای شمالی به استانهای جنوبی کشور است و به عبارتی میتواند به عنوان حلقه اتصال دریای شمال به مناطق مرکزی و جنوبی نقشآفرین باشد.