به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، علی محمد نادرخانی با بیان اینکه کار در روستاها شرایط خاصی دارد، افزود: بدتر شدن وضعیت بارشها موجب می شود اقدامات و طرح های اجرا شده در این مناطق کم اثر و یا بیتاثیر شود.
وی یادآور شد: امسال ۶۳ روستا به تعداد روستاهای دارای تنش آبی استان اضافه شد و هم اکنون ۲۸۳ روستا را در برنامه های رفع تنش آبی داریم که به همین منظور در ۱۳۰ روستا طرح های مختلفی در حال اجراست.
نادرخانی مقیاس تعیین شده برای سنجش وضعیت تامین آب در مناطق مختلف استان را تولید سرانه ۲۵۰ لیتر آب در شبانه روز بیان کرد و افزود: بر این اساس تولید سرانه آب در ۳۲۹ روستای استان طی شبانه روز بیش از ۲۵۰ لیتر است که این روستاها در اولویت اول اجرای طرح های آبرسانی شرکت آبفا نیستند.
وی با بیان اینکه در اجرای طرح های آبرسانی باید به سراغ روستاهای با تولید آب کمتر از این مقیاس برویم، تصریح کرد: میزان سرانه تولید آب ۹۰ روستای استان در شبانه روز بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ لیتر، ۸۲ روستا بین ۲۰۰ تا ۱۵۰لیتر، ۵۷ روستا بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ لیتر است و ۳۹ روستا نیز کمتر از ۱۰۰ لیتر تولید آب در شبانه روز دارند.
نادرخانی با تاکید بر لزوم مدیریت تقاضا، گفت: در بحث مدیریت تقاضا از دهیاران، بخشداران و فرمانداران کمک گرفته می شود.
وی انشعابات غیرمجاز و استفاده روستاییان از آب شرب برای آبیاری باغات و باغچه ها را موجب تشدید تنش و بحران آبی بیان کرد و افزود: برای آبیاری گل و گیاه و محصولات باید از آب خاکستری از آن جمله آب باقیمانده از شستشوی میوه و ظروف استفاده شود.
نادرخانی گفت: با وجود برنامه ریزی برای اجرای طرح های مختلف آبرسانی در استان محدودیت اعتبارات پیشرفت این طرح ها را کند کرده است.