شناسهٔ خبر: 71252049 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دانشگاه بصره و الزهرا (س) در مسیر تقویت همکاری‌های علمی و آموزشی

تهران- ایرنا- رایزن فرهنگی عراق در ایران و عضو هیات علمی دانشگاه بصره در دیدار با رئیس دانشگاه الزهرا (س) بر تداوم همکاری‌های علمی و آموزشی میان این دو مرکز دانشگاهی تاکید کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از دانشگاه الزهرا(س)، یاسر عبدالزهرا الحجاج، عضو هیات علمی دانشگاه بصره و رایزن فرهنگی کشور عراق در ایران با حضور در دانشگاه الزهرا (س) ضمن دیدار با زهرا ناظم بکائی، رئیس دانشگاه از امکانات و توانمندی‌های موجود این مرکز دانشگاهی بازدید کرد.

این دیدار که در راستای تحقق هدف راهبردی دانشگاه الزهرا (س)، مبنی بر گسترش همکاری‌های بین‌المللی صورت گرفت، رئیس دانشگاه ضمن خوشامدگویی به هیات عراقی گفت: دانشگاه الزهرا با حدود ۶۰ سال سابقه فعالیت با نگاهی روشن به آینده، نقش مهمی در توانمندسازی بانوان ایران زمین و همچنین ارتقای دانش زنان در سطح بین‌الملل ایفا کرده است.

ناظم بکائی به منظور آشنایی بیشتر هیأت عراقی با وضعیت و آمار دانشجویان ایرانی و غیر ایرانی و گروه‌های علمی دایر در دانشگاه الزهرا (س) اظهار داشت: این دانشگاه هم اکنون ۱۱ دانشکده و ۱۶۰ رشته تحصیلی و بیش از ۱۰ هزار دانشجو مشغول به تحصیل در سه سطح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دارد.

وی به حضور دانشجویان پسادکتری در دانشگاه الزهرا (س) اشاره کرد و توضیح داد: سالانه صدها مقاله حاصل از تحقیقات اساتید و پژوهشگران دانشگاه الزهرا در نشریات معتبر علمی، پژوهشی داخلی و بین‌المللی منتشر می‌شود و تعدادی از اساتید دانشگاه الزهرا در زمره اساتید یک درصد برتر جهانی محسوب می‌شوند.

در ادامه این دیدار، یاسر عبدالزهرا الحجاج در سخنانی در جمع هیأت رئیسه دانشگاه الزهرا (س) با استقبال از پیشنهاد خواهرخواندگی دو دانشگاه ابراز امیدواری کرد که اجرایی‌سازی تفاهم‌نامه همکاری میان دو کشور ایران و عراق در سطح خرد و کلان جذب و تبادل دانشجو، برگزاری سمینارها و همایش‌های تخصصی، نه صرفا در زمینه رشته‌های علوم انسانی بلکه در سایر رشته‌های مطرح دانشگاه الزهرا (س)، از جمله هنر، مهندسی روانشناسی به صورت همکاری اساتید، تدریس مشترک، راهنمایی و مشاوره پایان‌نامه‌های دانشجویی، تشکیل هسته‌های پژوهشی مشترک، چاپ مقالات مشترک در نشریات علمی و برگزاری همایش‌ها و نشست‌های علمی مشترک به صورت حضوری و مجازی، به صورت فعال دو کشور پیگیری شود.

عبدالزهرا الحجاج و هیات همراه با حضور در بخش‌های مختلف دانشگاه الزهرا (س) با امکانات و ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه از نزدیک آشنا شدند و ضمن حضور در نشست هیات رئیسه دانشگاه، ابراز امیدواری کردند با توجه به‌ ظرفیت بالای این دانشگاه، سطح ارتباطات با آموزش عالی عراق افزایش داشته یابد.

به گزارش ایرنا، حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ۲۷ دی ماه به منظور شرکت در دومین هفته علم ایران و عراق به بغداد سفر کرد. این سفر با هدف گسترش همکاری‌های علمی، پژوهشی و فناوری میان دو کشور و به منظور شرکت در دومین هفته علم مشترک ایران و عراق انجام شد؛ رویدادی که به عنوان بستری برای تبادل دانش و توسعه تعاملات علمی و فناوری میان نهادهای آموزشی و پژوهشی دو کشور شناخته می‌شود.

به گفته دستیار ویژه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین‌الملل، در سفر وزیر علوم به عراق و دیدار با مقام‌های آموزشی ۵۰ رئیس دانشگاه عراق و ۴۰ رئیس دانشگاه ایران از جمله رئیس دانشگاه الزهرا (س) حضور داشتند و تفاهم‌نامه‌های بین‌دانشگاهی زیادی به امضا رسید و پیشنهاد ۱۳۰ طرح پژوهشی مشترک بین استادان دو کشور در قالب‌های مختلف انجام شد.