به گزارش ایکنا؛ آیین تشییع پیکر زندهنام ژاله علو بازیگر پیشکسوت تئاتر؛ سینما؛ تلویزیون و گوینده کهنهکار رادیو صبح امروز چهارشنبه، 5 دی با حضور جمعی از هنرمندان از مقابل تالار وحدت برگزار شد.
در این مراسم که اجرای آن را فریدون محرابی برعهده داشت؛ سیدعباس صالحی، پوران درخشنده، اتابک نادری، لیلا بلوکات، شهرام گیلآبادی، بهزاد فراهانی، زهرا سعیدی، مسعود فروتن، صفا اقاجانی، منوچهر شاهسواری، دبیر جشنواره فیلم فجر، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت؛ نادره رضایی، رائد فریدزاده و خانواده زندهنام علو حضور داشتند.
شهیندخت نجفزاده در ابتدای این مراسم با اشاره به اینکه ژاله علو منبع الهام بود، گفت: بیشک امروز همه غمگینیم. از رفتن بانوی نور، بانوی شعر و شور، بانوی افتخار و اقتدار بانوی هر آنچه زیباست در این جهان. نوری که در وجود ایشان روشن شده بود و همه ما اطرافیان ار این نور سرمست میشدیم.
ویافزود: دریغ که اسطوره ای را از دست دادیم، البته که در قلب و تاریخ و هنر این مملکت همیشه زنده و جاودان خواهند بود.
مسعود فروتن در ادامه این مراسم با بیان خاطراتی از زندهیاد علو ادامه داد: او از من میخواست خاطراتش را جایی ننویسم. شاهرخ (فرزند خانم علو) میخواست به من ضبط صوت بدهد تا خاطرات او را بنویسم اما نگذاشت و گفت در خاطرات من کسانی هستند که دوست ندارم کسی از من دلخور شود و میگفت خاطرات بین من و تو بماند. «ژاله» بعد از مرگ ندارد، او همیشه هست.
وی در ادامه گفت: ژالهها هستند و میماند و به قول شاعر تنها صداست که میماند اما نه؛ تنها صدا نیست. صدا باید صدایی باشد که ماندنی باشد و صدای ژاله علو هست و خود ژاله علو سالهاست که حضور دارد.
هنرمندی بیمثال و بیبدیل
ابوالحسن تهامینژاد؛ در ادامه این مراسم با ذکر خاطراتی از هنرنمایی زندهیاد علو افزود: نام «شوکت» بر او گذاشتند چون از آغاز میدانستند که چه بزرگی گام نهاده است بر جهان. علو بهمعنی والا هم نام خانوادگی او بود. خداوند بسیار بر او مهر میورزید و عمر با عزت به او اهدا کرد، ۹۷ سال باعزت. صدایی ویژه داشت که در میان هزاران هزار صدا آشنا و شاخص بود. جمیل بود و قابل قیاس با جمیلترین کسان عالم.
تندیس زندهیاد علو را بسازید
بهزاد فراهانی روی سن آمد و با اشاره به خاطرات گذشته گفت: کسانی که با ایشان کار کردند و کنار میز آموزش ایشان نشستند میدانند که ما چه عزیزی را از دست دادیم. در این ۵۰ الی ۶۰ سال که کنار ایشان بودم، از او آموختم. ما را به اندیشه و فکر کردن وادار میکرد. به دنبال محتوای جمله میدواند و روی حروف انگشت میگذاشت که ما درک این مفهوم را نداشتیم. سر تمرینات ایشان، وقت مطرح نبود؛ عشق اینکه کار به جای خوب برسد مطرح بود.
فراهانی با ذکر توصیهای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حرمت این بانو را با نصب مجسمه او مقابل استودیو هشت رادیو نگه داریم تا حداقل ما جماعت بفهمیم که خیلی فردای تاریکی نداریم. ما هم از کاروان خوب ایران آن زمان بودهایم.
به گزارش ایکنا؛ پیکر ژاله علو که روز دوشنبه، سوم دی در سن ۹۷ سالگی درگذشت، روز چهارشنبه؛ پنجم دی پس از ادای احترام هنرمندان در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده میشود.
انتهای پیام