مرضیه میرزاییپور، شرکتکننده رشته قرائت تحقیق چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن اوقاف از استان خراسان رضوی، با اشاره به دو دهه فعالیت قرآنی خود در رشتههای قرائت، حفظ قرآن و ابتهال گفت: به دنبال دریافت عنوان نیستم و همین که توفیق خدمت به قرآن داشته باشم، خوب است.
فینالیست این دوره از مسابقات در پاسخ به این سؤال که یک خانم چطور صدا، تنفس و توان جسمانی خود را بالا میبرد که بتواند تلاوتهای قوی داشته باشد؟ گفت: تلاوت آقایان و خانمها با هم فرقی ندارد. صدا یک مقوله ذاتی است و مقداری از آن را باید به صورت ژنتیکی به ارث برده باشیم و هوش موسیقیایی نیز داشته باشیم تا بتوانیم آهنگها را دریافت و بر روی صدایمان اجرا کنیم. شخصیت صدایی هر کدام از اساتید مصری که با صدای ما هماهنگ باشد، از آن استاد تقلید میکنیم و بعد از تقلید، جابهجاییهایی در قطعات انجام میدهیم و با این کار میتوانیم خلاقیتهایی را در تلاوت ایجاد کنیم و قاریان برای داشتن نَفَس خوب باید ورزش کنند.
میرزاییپور در پاسخ به این سؤال که تلاوت با صوت زیبا چه تأثیری در زندگی شخصی قاریان قرآن دارد؟ گفت: تلاوت زیبا شاید بر روی دیگران تأثیرگذار باشد، اما وقتی بر روی خود قاری تأثیر میگذارد که آیات را بفهمد، صرف زیبا خواندن قرآن موجب دوری گناهان از ما نمیشود، باید عامل باشیم.
این قاری قرآن که در حرم مطهر امام رضا(ع) ضمن قرائت برای بانوان، به زائران حرم رضوی آموزش نیز میدهد در خصوص نگاه اطرافیان و جامعه به یک بانوی قاری گفت: ما زیر ذره بین هستیم و حتی یکسری از افراد در اطرافیان قاری ممکن است، الگو بگیرند، پس باید حواسمان به رفتارمان در جامعه باشد و چون داریم قرآن میخوانیم و نباید الگوی بدی برای دیگران باشیم. باید بیش از دیگران خوشرفتار باشیم، دروغ نگوییم، اهل غیبت نباشیم و ... .
وی گفت: آیات باید در بطن جامعه عملی شود تا نسل جوانمان با دیدن عمل مسئولان به سمت قرآن و یادگیری آن جلب شوند. آن زمان است که کلاسهای آموزشی پرشور قرآن خواهیم داشت. البته اکنون ناشکر نیستیم و هر فردی که علاقه داشته باشد در خدمت او هستیم و به او یاد میدهیم و افراد را به سمت و سوی حفظ، تفسیر، ترجمه و عمل به قرآن تشویق میکنیم.
میرزاییپور با تأکید بر نقش مهم والدین در نوع رفتار بچهها و تمایل آنها به مباحث دینی گفت: هرگز به دو پسر ۲۳ و ۱۵ سالهام اجبار نکردم که قاری یا حافظ قرآن شوند، بلکه با رفتارم خودشان علاقهمند شدند که قرآن تلاوت کنند. توجه به قرآن از خانه شروع میشود و بعد جامعه است که بر روی نوع نگاه و واکنش بچهها به مباحث قرآنی تأثیر میگذارد اگر والدین در عمل به آنچه خداوند فرموده ثابت قدم باشند، فرزندان هم تشویق میشوند و در جامعه هم امن میمانند.
وی در پایان با بیان اینکه بین مادر بودن، شاغل بودن و تلاوت حرفهای قرآن کریم هیچ تناقض و تداخلی وجود ندارد و هیچکدام از این فعالیتها مانع فعالیتهای دیگر نیست، گفت: آموختن تلاوت قرآن شاید در ابتدای مسیر چند ماه وقت بگیرد تا اصول تلاوت را یاد بگیریم ولی تمرینهایی که در منزل به صورت صوت و لحن انجام میدهیم، روزی ۱۰ دقیقه کفایت میکند و تدریس هم در این زمینه به ما کمک میکند و به کار منزل و همسرداری و مراقبت و تربیت فرزندان هم میرسیم.
یادآور میشود، مرحله نهایی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش آقایان طی ۱۹ تا ۲۹ آذرماه در بخش آوایی در مصلای تبریز در حال برگزاری است و حضور در سالن مسابقات برای عموم آزاد است.
رقابتهای بخش آقایان در رشتههای آوایی شامل قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ بیست جزء و حفظ کل در مقطع بالای ۱۸ سال و قرائت تحقیق و حفظ کل در مقطع زیر ۱۸ سال طی این هفته همه روزه به صورت زنده از ساعت ۱۴ تا ۲۱ از رادیو قرآن و شبکه قرآن و معارف سیما پخش میشود.
پیش از این در همین محل شاهد رقابتهای بخش بانوان طی ۱۲ تا ۱۹ آذرماه بودیم که نفرات برتر آن طی مراسمی در بخشهای نغماتی و آوایی تجلیل شدند. همچنین بخش نغماتی آقایان چهل و هفتمین دوره مسابقات نیز نفرات برتر خود را شناخت.
مخاطبان ایکنا میتوانند در پرونده ویژه خبری چهل و هفتمین مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف پیگیر اخبار این رویداد باشند، همچنین مطالب در کانالهای ایکنا در شبکههای اجتماعی به نشانی iqnanews قابل مشاهده است.