مرتضی فیروزآبادی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه یکی از اهداف کمیته امداد، ایجاد اشتغال پایدار و درآمد با ثبات است، اظهار کرد: در این راستا تلاشهای زیادی صورت گرفته است و سعی میکنیم با اجرای طرحهای مهارتآموزی و زنجیرههای شغلی، تعدادی از افراد شاغل را به عنوان خودکفا شناسایی کنیم. گام دوم در این زمینه، تاسیس صندوق تضمین است تا با ارائه تسهیلات اشتغال به افرادی که به دلیل نداشتن ضامن از دریافت تسهیلات محروم ماندهاند، از طریق راه اندازی صندوق امکان تسهیل ضمانتشان در بانکها آسانتر شود و فراگیری و دایره پوشش تسهیلات حاصل شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر صندوق تضمین بر ضمانت زنان سرپرست خانوار متمرکز است، گفت: گام سوم، ایجاد برنامه مهارتآموزی به دانشآموزان و نوجوانان در تابستان بوده است، چراکه معتقدیم اگر در فصل تابستان بتوانیم از فرصت برای مهارتآموزی نوجوانان استفاده کنیم طبیعتاً مسیر اشتغال این افراد در آینده آسانتر خواهد شد.
مدیرعامل بنیاد حیات کمیته امداد در ادامه از دیگر اقدامات امداد برای اشتغال پایدار را راهاندازی نیروگاه خورشیدی خانگی عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه هم کشور دچار ناترازی انرژی است و هرچقدر نیروگاههای خورشیدی توسعه یابد بار ناترازی کمتر خواهد شد و همچنین با راهاندازی نیروگاههای خورشیدی، راهی برای کسب درآمد مددجویان میسر خواهد شد، سعی کردیم راهاندازی نیروگاهها را در اولویت قرار دهیم.
فیروزآبادی در ادامه از دیگر اقدامات امداد در حوزه اشتغال را توسعه اشتغال از مسیر زنجیرههای تولیدی عنوان کرد و یادآور شد: همچنین تلاش شده مشاغل خرد در قالب طرح راهبری شغلی و شرکتهای بزرگ را توسعه دهیم، به طوریکه زنجیره فروش توسعه یافته و همچنین در حال حاضر بیش از ۳۰۰۰ زنجیره دام در کشور در حال فعالیت هستند.
وی در ادامه به اقدام دیگر امداد مبنی بر استفاده از ابزارهای فناورانه برای ایجاد اشتغال در کشور پرداخت و گفت: طی تفاهمنامه منعقد شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین برنامه ملی ماشینسازی، سعی شده با بهکارگیری محصولات دانشبنیان، منجر به ایجاد اشتغال برای مددجویان کمیته امداد شویم.
مدیرعامل بنیاد حیات کمیته امداد در همین راستا از ایجاد ۲۶۷ هزار و ۷۰۰ فرصت شغلی در کل کشور طی سال گذشته خبر داد و گفت: با مجموعه این اهداف، تلاش میشود تسهیلات به هدف اصابت کند و این تشکیلات منجر به اشتغال پایدار و برای برخی از خانوادهها به درآمد پایدار تبدیل شود تا دیگر خانوادهها نیازمند خدمات امداد نباشد.
فیروزآبادی در ادامه در پاسخ به سوالی درخصوص میزان جذب تسهیلات اشتغال بیان کرد: سال گذشته ۷۵ درصد تسهیلات جذب شد امسال همانند سنوات گذشته سعی میکنیم تسهیلات جذب شود. طی سال جاری، در جذب تسهیلات نسبت به سنوات گذشته عقبتر هستیم.
وی در توضیح بیشتر این موضوع افزود: از ابتدای سال از محل جزء ۴ بند ب تبصره ۱۸، حدود ۶ همت جذب شده که معادل ۲۰ درصد تسهیلات است و نسبت به سال گذشته اندکی کمتر بوده، امید است همچون سالهای قبل تسهیلات تا پایان سال جذب شود، چراکه به طور طبیعی بیشتر تسهیلات اشتغال در نیمه دوم سال صورت میگیرد.
انتهای پیام