شناسهٔ خبر: 70059547 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سازمان بهزیستی | لینک خبر

اعلام سیاست های ۹ گانه بهزیستی/ راه اندازی صندوق حمایت از اشتغال افراد دارای معلولیت در هفته آینده

معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی سیاست های ۹ گانه این سازمان رو تشریح کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سید جواد حسینی، معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور صبح امروز در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت پاسخگوی سوالات مختلف رسانه ها بود.

وی در ابتدای این نشست با اشاره به شیوع شناسی انجام شده توسط سازمان بهداشت جهانی گفت: این شیوع شناسی میزان معلولیت در دنیا را ۱۵ درصد اعلام کرده است اما در شیوع شناسی انجام شده در ایران که در ۱۹ استان و با مطالعه ۲۷۱ هزار خانواده انجام شد شیوع معلولیت ۱۱ درصد اعلام شده است.

رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه افراد دارای معلولیت دارای استعدادها و توانمندی های بی شماری هستند تاکید کرد: سازمان بهزیستی وظیفه به ظهور و بروز رساندن این استعدادها را دارد.

وی یکی از مولفه های تحقق جامعه دوستدار انسان را تحقق جامعه دوستدار افراد دارای معلولیت دانست و افزود: همه سازمان ها و نهادها وظیفه دارند تا اقدامات دسترس پذیری را انجام دهند.

دکتر حسینی بخشی از ماموریت های ۱۶۰ گانه بهزیستی را معطوف به ارائه خدمات به افراد دارای معلولیت دانست و ادامه داد: بر همین اساس هفتمین نشست کمیته مناسب سازی برگزار شد و روز چهارشنبه نیز جلسه ای با حضور معاون اول رییس جمهور و تعدادی از وزرا خواهیم داشت.

وی در ادامه سیاست های ۹ گانه بهزیستی را اجتماعی سازی، دانش بنیانی تصمیمات، مشارکت محوری، محله گرایی، خانواده محوری، توانمندسازی، فعالیت های پیشگیرانه محوری، اقدامات فرصت آفرینانه و فعالیت های فراگیر و عادلانه سازی عنوان کرد و در توضیح اجتماعی سازی گفت: خدمات متنوع بهزیستی آنچنان که می بایست به جامعه معرفی نشده و در تصور عموم مردم تنها ارائه خدمت به افراد دارای معلولیت و اعطای مستمری شکل گرفته است.

رییس سازمان بهزیستی ادامه داد: این در حالی است که بهزیستی خدماتی از پیش از تولد تا پس از مرگ ارائه می کند. ارتقای روز افراد معلولیت به هفته در همیت راستا انجام شد و در روز اول تجدید میثاق با آرمان های امام راحل صورت گرفت و با همکاری خیرین ۲۹۷۱ جهیزیه به ارزش ۱۰۵ میلیارد تومان به نوعروسان دارای معلولیت هدیه شد. متعهد شدیم تا تعداد نو عروسان دارای معلولیت نیازمند جهیزیه را تا نوروز به صفر برسانیم. همچنین در روز دوم نیز با تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار دادن ۹ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش روستایی و عشایری، تعداد افراد پشت نوبتی به صفر رسید.

دکتر حسینی با بیان اینکه ۳۰۰ هزار زن سرپرست خانوار از جمعیت ۶ میلیونی این افراد تحت پوشش بهزیستی هستند گفت: با پرداخت تمام هزینه حق بیمه ۴۱ هزار زن سرپرست خانوار شهری تحت پوشش تامین اجتماعی و ۶۱ هزار زن سرپرست خانوار روستایی و عشایری تحت پوشش بیمه روستایی و عشایری قرار گرفتند.

وی در خصوص دانش بنیانی تصمیمات بهزیستی گفت: تمام تصمیمات و اقدامات سازمان بهزیستی می بایست علمی و دانش بنیان باشد. در این راستا کمیته هایی شکل گرفت تا طرح ها را آماده کنند سپس با تشکیل شورای عالی مشورتی بهزیستی متشکل از ۲۳ نفر از نخبگان عرصه بهزیستی، مدیران موفق و خوشنام و سمن های موفق این طرح ها بررسی نهایی می شود. تمامی اقدامات تبار شناسی می شوند تا آنها که مفید هستند تثبیت، آنها که نیاز به اصلاح دارند تصحیح، آنها که نیاز به تعطیلی دارند توقیف و آنهایی که نداریم و نیازمندیم تاسیس شوند. همچنین اندیشکده، مرکز نوآوری وشکوفایی و مجله علمی-پژوهشی بهزیستی راه اندازی می شود.

رییس سازمان بهزیستی در توضیح سیاست محله گرایی گفت: در دو دهه گذشته فعالیت ها به سمت محله گرایی جهت گیری شده است اما این فعالیت ها نیاز به تکمیل و اصلاح دارند. به همین جهت طرحی به نام بهزیست محله هفته آینده در شورای عالی مشورتی مطرح می شود تا بتوانیم از ظرفیت های موجود در محلات از قبیل اماکن، مردم و داوطلبان، تشکل های حاضر در مناطق و اتصال خدمات عمومی و دولتی دستگاه های مختلف به ضریب دادن به فعالیت های موجود و ارائه خدمات به سالمندان و مراقبین سالمندان بپردازیم.

وی در خصوص مشارکت محوری نیز گفت: جدی ترین فعالیت سازمان بهزیستی حول محور مشارکت گرایی خواهد بود. ما در مشارکت به دنبال مشارکت واقعی هستم نه تزیینی و محدود تا در مشارکت واقعی که تقاضا محور نه عرضه محور، با مشارکت کنندگان و نه برای آنها و به صورت نظام مند نه پراکنده مردم و تشکل ها در تصمیم گیری، اجرا، نظارت و بهره برداری شرکت داده شوند.

دکتر حسینی یادآور شد: حجم عظیمی از مشارکت مردمی در پشت سد وجود دارد و برای استفاده از آن کافی است تا روزنه های سد را تبدیل به دریچه کنیم تا مشکل ساختار، اعتبار و نیروی انسانی حل شود. اگر به این عنصر قوی خفته تکیه کنیم شاهد توسعه خدمات بهزیستی در عرصه های گوناگون خواهیم بود و اگر این کار را نکنیم ناکام خواهیم ماند. 

وی ادامه داد: برای تحقق مشارکت واقعی باید آنگونه که شایسته است مشارکت مردم را بستر سازی کنیم و از مشارکت های اجتماعی دستگاه ها نهایت بهره را ببریم. همچنین باید در مجوز دهی بنگریم که چقدر به موضوع ارائه خدمت و تولید ثروت توجه کرده ایم. از طرفی نیاز است تا تشکل ها توسعه کمی و کیفی داده شوند.

رییس سازمان بهزیستی افزود: برای توسعه کمی و کیفی ۱۰ سیاست تعریف کرده ایم که عبارتند از: توسعه منطقه ای، توسعه قشری، توسعه موضوعی، توسعه توانمندسازی، توسعه تعامل با دستگاه های دولتی و عمومی، توسعه نظارتی، تسریع در فرآیند مجوز دهی، برندسازی، شبکه سازی و در نهایت رصد الکترونیکی و اصلاح روندها.

وی در ادامه با اعلام خبر راه اندازی صندوق توسعه و حمایت شغلی افراد دارای معلولیت با اعتبار هزار میلیاردی از هفته آینده در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات این صندوق گفت: اعطای تسهیلات، تامین منابع مالی، پوشش افراد بدون ضامن و حمایت از طرح های اشتغالی از جمله فعالیت های صندوق است. این صندوق با مهارت آموزی وظیفه حمایت و هدایت به اشتغال پایدار را دارد.

دکتر حسینی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص جزییات شیوع شناسی معلولیت انجام شده گفت: این شیوع شناسی فردا توسط رییس جمهور رونمایی می شود اما به طور کلی مشخص شد که ۵۱ درصد معلولیت ها اکتسابی و ۴۹ درصد ژنتیکی هستند. همچنین برای اصلاح سیاست های منتهی به ایجاد معلولیت جلساتی با خودروسازان، راه سازی و وزارت صمت خواهیم داشت.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه جبران اختلاف بودجه مورد نیاز برای اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت و بودجه تخصیص داده شده گفت: برای سال آینده جهت اجرای قانون به ۱۹۰ همت نیاز داریم، استفاده از مشارکت های اجتماعی دستگاه ها و مشارکت های مردمی تکمیل کننده وظیفه دولت هستند و برای جبران ناترازی نیاز به اقتصاد فزاینده داریم. البته در بودجه سال آینده افزایش ۲۰ درصدی شاهد بودیم و تلاش می کنیم تا قانون به صورت پلکانی اجرا شود.

رییس سازمان بهزیستی همچنین در خصوص تامین تجهیزات مورد نیاز افراد دارای معلولیت به تجربه نقش خیرین در تامین تجهیزات دانش آموزان استثنایی اشاره کرده و گفت: هم اکنون ویلچر عادی به همه اعطا می شود اما در تامین ویلچرهای برقی نیاز به مشارکت خیرین داریم.

وی در خصوص تعداد پشت نوبتی های مستمری بگیر نیز گفت: هر سال در ۲ مقطع پشت نوبتی ها صفر می شود اما از آنجا که دائم مددجوی جدید تحت پوشش قرار می گیرد هم اکنون بیش از ۴۸ هزار نفر در پشت نوبت دریافت مستمری قرار دارند. 

دکتر حسینی در خصوص نظارت بر مراکز ماده ۱۶ درمان اعتیاد و روند مجوز دهی گفت: در برنامه هفتم این اقدامات به ستاد مبارزه با موادمخدر واگذار شده است و ما برای خدشه وارد نشدن به خدمات به مرور مراکز را مطابق جدول زمانبندی واگذار می کنیم. همچنین در ارائه خدمات به صورت مشارکتی حضور خواهیم داشت.

وی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون ۳۷۴ اورژانس اجتماعی در کشور فعال است گفت: تا پایان سال تمام شهرهای دارای بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت دارای اورژانس اجتماعی می شود.

رییس سازمان بهزیستی در خصوص زمان اعلام نتایج نهایی آزمون استخدامی افراد دارای معلولیت یادآور شد: روند جذب (مصاحبه و گزینش) تمامی افراد حائز نمره در حال انجام است و به مرور افراد جذب می شوند. ما به عنوان مدعی العموم قانون حمایت از افراد دارای معلولیت پیگیری می کنیم که حتی یک سهمیه جذب نشده نیز باقی نماند. در همین خصوص وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی فهرست سهمیه دستگاه های باقیمانده را تهیه کرده تا آزمون دوم نیز برگزار شود.

وی در پاسخ به سوالی در مورد نقش هنر در توانبخشی گفت: هنر، ورزش و گروه های همیار در توانبخشی نقش مهمی دارند. ما ۱۳۰ پایگاه هنر در روستاها و ۱۶۱۰ خانه هنر در مراکز خود راه اندازی کرده ایم و برنامه ریزی برگزاری جشنواره های منطقه ای، ملی و بازارچه ها را انجام داده ایم تا هم توانبخشی صورت بگیرد و اوقات فراغت پر شود و هم جامعه از خدمات افراد دارای معلولیت بهره مند شوند.

دکتر حسینی در خصوص اقدامات پیشگیرانه بهزیستی گفت: تنها دستگاهی که وظیفه پیشگیری در ساختار آن وجود دارد بهزیستی است. ما در تغیر ساختار، پیشگیری را ارتقا دادیم و برای پیشگیری از معلولیت ها ۱۹۰ هزار برنامه آموزشی برگزار کردیم. همچنین برای پیشگیری از معلولیت در سالمندی نیز ۱۲۰ هزار مورد آموزش دادیم. ۱۴۲ هزار نفر از خدمات مشاوره ای پیشگیری از معلولیت ژنتیکی بهره بردند و ۹۵ درصد روستاها تحت پوشش خدمات CBR قرار گرفتند. 

وی سیاست خانواده محوری را در کنار مرکز محوری توصیف کرد و گفت: تمام سعی این است که به جامعه هدف در خانه خدمت ارائه شود و اگر او خانه ای نداشت، مراکز شبه خانواده ایجاد کنیم. ضمن اینکه مراکز به سمت روزانه بودن سیر می کنند. 

دکتر حسینی در مورد توانمند سازی نیز افزود: ما می بایست جامعه هدف ۸ میلیونی خود را توانمند کنیم. برای این منظور اقداماتی را پیش از رهسپاری، حین رهسپاری و پس از رهسپاری در دستور کار قرار داده ایم. ۳ اقدام فرصت آفرینانه اشتغال، مسکن و ازدواج در اولویت ما قرار دارد. در موضوع اشتغال از ۶۹ هزار مورد تکلیفی ۵۰ درصد تحقق یافته است ضمن اینکه وام های خود اشتغالی نیز پرداخت می کنیم. برای موضوع اشتغال مراکز پشتیبان شغلی ایجاد، ۵۰۰ تسهیل گر شغلی فعال و طرح مناطق عاری از مددجوی بیکار را اجرا کردیم. همچنین یک میلیون و ۵۰۰ هزار پرونده اشتغال مددجویان تا دهه فجر در سامانه بارگزاری می شود.

وی با بیان اینکه سامانه جامع خدمات کودکان تا ۵ ماه آینده رونمایی می شود گفت: با این سامانه امکان نظارت نقطه به نطقه فراهم می شود.

دکتر حسینی در پاسخ به سالی در مورد اینکه آیا دستگاه ها در خصوص اقدامات دسترس پذیر سازی آمارسازی می کنند یا خیر گفت: اگر دستگاهی آمار می دهد، حتما آن کار را انجام داده است اما توجه کنید که اقدامات در حجم انبوه مسائل ناچیز جلوه می کند. 

در انتهای این برنامه از فعالان رسانه ای دارای معلولیت تقدیر و از سند جامع روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان بهزیستی رونمایی شد.

نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور