اقتصاد آنلاین؛ گروه استان ها_ استان اصفهان به عنوان یکی از قطب های اقتصادی و صنعتی مهم کشور به ویژه در بخش های صنایع و تجهیزات فلزی، فولادی، معادن ، صنعت گردشگری و محصولات باغی است، این استان در ایام تابستان با بحران کمبود برق و کاهش فعالیت و تولیدات صنایع و در زمستان به دلیل کمبود گاز علاوه بر این مشکل با معضل آلودگی هوا به دلیل مازوت سوزی مواج است.
از یک سوی دیگر اصفهان به عنوان استانی، سرشار از انرژیهای تجدید پذیر خورشیدی و بادی شناخته می شود و این در حالی است که از این ظرفیت عظیم کمتر استفاده شده است.
درخواست از شورای انرژی برای واگذاری زمین در راستای احداث نیروگاههای خورشیدی
در این ارتباط امیر کشانی رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان با اشاره به اهمیت راهاندازی صندوق برق و انرژی اظهار کرد: تأسیس شورای انرژی برای اولینبار در کشور به پیشنهاد اتاق اصفهان و کمیسیون انرژی مطرح شده است و مصوباتی که در این ارتباط داشتیم نیز کمک کننده خواهد بود.
وی با بیان اینکه اعضای شورا و صاحبان صنایع، نظرات خوبی برای مصوبات داشتند که از آنها استفاده شد، به ضرورت واگذاری زمین برای احداث نیروگاههای خورشیدی سیکل ترکیبی و تجدیدپذیر توسط شورای انرژی بیان کرد: همچنین تسهیل صدور مجوزها و قراردادها، و شرایط پرداخت، دریافت تسهیلات بانکی و مولدهای مقیاس کوچک ظرف یک ماه بسیار ضرورت دارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان گفت: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی با هماهنگی سازمان محیط زیست کشور و مجلس باید نسبت به اصلاح قوانین و تخصیص ۱۰ درصد از زمینهای خود به فضای سبز و تخصیص ۲۰ درصد از فضای سبز خود به احداث نیروگاههای خورشیدی با توجه به شرایط اقلیمی اقدام کنند.
ارائه بستههای عملیاتی برای مصرف بهینه انرژی توسط دستگاههای اجرایی
وی تاکید کرد: امکان مبادلات انرژی در سطح بینالملل و ارائه پیشنهاد برای رفع مشکلات ناترازی برق صنایع به ویژه در بخش خصوصی، ارائه طرح اصلاح قانون مصرف انرژی به مجلس شورای اسلامی، بهینهسازی مصرف انرژی به دستگاههای خدماترسان، ارائه بستههای عملیاتی برای مصرف بهینه انرژی توسط دستگاههای اجرایی، برق، گاز، آموزشوپرورش، صداوسیما و شهرداری و راهکارهای تشکیل صندوق برق و انرژی برای تأمین منابع مالی و ارائه بستههای فرهنگی از جمله مصوبات مورد اشاره است.
کشانی گفت: طبق مصوبهها، شرکت شهرکهای صنعتی استان موظف شده است ظرف ۱۵ روز نسبت به پیگیری احداث نیروگاههای خورشیدی در سطح استان به همراه مشخص نمودن زیرساختهای لازم و دستگاههای مربوطه در زمینه حمایت و پیگیری شرکتهای خدماترسان در تمامی شهرکهای صنعتی اقدام نماید.