شناسهٔ خبر: 70037522 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

استاندار گیلان:

نیروی دریایی ارتش با اقتدار کامل در سواحل خزر حضور دارد

استاندار گیلان با بیان اینکه نیروی دریایی ارتش با اقتدار کامل در سواحل خزر حضور دارد، گفت: امروز به پشتوانه نیروهای مسلح به خصوص نیروی دریایی ارتش ۷۰ کشتی با پرچم مقدس ایران اسلامی در دریای خزر تردد می‌کنند در حالی‌که قبل از انقلاب این شرایط فراهم نبود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، هادی حق‌شناس امروز _یکشنبه یازدهم آذر_ در آئین گرامیداشت هفتم آذرماه روز نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران که در فرماندهی ناوگان شمال و منطقه چهارم دریایی امام رضا (ع) بندرانزلی برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای نیروی دریایی راهبردی، اظهار کرد: منطقه چهارم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در شمال کشور به خصوص در شهرستان‌های دریایی بندانزلی، رشت و آستارا با زندگی روزمره مردم عجین شده است.

وی با بیان اینکه نیروی دریایی ارتش با اقتدار کامل در سواحل خزر حضور دارد، افزود: هفتم آذر مقارن با عملیات غرورآفرین مروارید، افتخاری در تاریخ کشور است که در اوایل دوران دفاع مقدس، نیروی دریایی ارتش با همکاری نیروی هوایی در این عملیات با تخریب دو اسکله البکر و العَمیه و بندر ام‌قصر نیروهای بعثی، نقش مؤثری داشت و باعث شد تا پایان جنگ، عراق نتواند از طریق دریا نفت صادر کند.

استاندار گیلان با تاکید بر اینکه گرامیداشت هفتم آذر، برای نسل حاضر و آینده یک درس بزرگ است تا بدانند نیروی دریایی ارتش چه خدمات برجسته ای انجام داده است، خاطرنشان کرد: نقش‌آفرینی مؤثر نیروی دریایی ارتش در مقاومت ۳۴ روزه خرمشهر از دیگر افتخارات این نیرو است که منجر شد حتی یک وجب از خاک‌مان را از دست ندهیم، از این رو قدردان رشادت‌های دلاورمردان نیروی دریایی هستیم و باید نقش ممتاز ارتش جمهوری اسلامی ایران برای نسل حاضر و آینده به خوبی تبیین شود.

حق‌شناس تصریح کرد: نیروهای مسلح در جنگ تحمیلی بسیار درخشان ظاهر شدند و طبیعی است که اگر این بخش از هشت سال دفاع مقدس را به درستی به نسل‌های آینده منتقل کنیم، ضریب امنیتی و دفاعی کشور افزایش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به فرارسیدن یازدهم آذر، سالروز شهادت میرزاکوچک جنگلی گفت: در ابتدای جنگ جهانی اول در گیلان با نهضتی که میرزاکوچک تشکیل داد و حدود هفت سال طول کشید؛ دستاوردهای متعددی داشت که به تعبیر مقام معظم رهبری میرزاکوچک یک واحد مینیاتوری از جمهوری اسلامی تشکیل داد و این یک دستاورد مهم نهضت جنگل بود.

استاندار گیلان افزود: میرزا کوچک ابتدا نهضت سیاسی راه انداخت و سپس نهضت مسلحانه را آغاز کرد، در همان مقطع زمانی که میرزا در شمال کشور می‌جنگید، رئیسعلی دلواری در جنوب کشور با استعمار انگلیس در حال مبارزه بود.

حق‌شناس ادامه داد: این کشور همیشه در معرض توطئه و هجوم دشمنان خارجی بوده آنچه که منجر به حفظ استقلال و خاک کشور شد، دفاع جانانه کسانی بود که نامشان کمتر در جامعه مطرح شده، اگر تاریخ را به درستی بخوانیم خیلی از مشکلات و مسائل تکرار نمی‌شود.

وی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های ۹ گانه اقتصاد دریامحور توسط مقام معظم رهبری در سال گذشته، اظهار کرد: رمز موفقیت و پیشرفت کشورهای توسعه یافته تسلط به دریا بوده و هزینه حمل و نقل از دریا به صرفه تر است و می‌تواند بر مزیت رقابتی اقتصاد کشور بیافزاید.

استاندار گیلان خاطرنشان کرد: امروز به خاطر نیازها، همه کشورها به دنبال ارزان‌ترین منابع هستند و دسترسی به دریا یکی از همین منابع است که مثل کشور ژاپن که در اقیانوس قرار دارد، از این ظرفیت به خوبی استفاده می‌کند و با همه کشورها مراودات تجاری دارد.

حق‌شناس با تاکید بر اینکه اگر قرار است به توسعه دست پیدا کنیم راهش از مسیر دریا است، تصریح کرد: نیروی دریایی با مأموریت ۳۶۰ درجه یا سفر به دور دنیا نشان داد که می‌تواند کارهای ناشدنی را شدنی کند، لذا اگر بخش صنعت دریایی حمایت و تقویت شود، تسلط به دریا راحت‌تر امکانپذیر است.

وی با بیان اینکه نیروی دریایی امنیت دریاها را پس از دفاع مقدس هم فراهم کرد، گفت: نیروی راهبردی دریایی می‌تواند مقدمه شکوفایی اقتصاد دریامحور را فراهم کند.

استاندار گیلان با بیان اینکه، امنیت به عنوان رکن اول اقتصاد دریامحور در شمال کشور مشهود است، افزود: امروز به پشتوانه نیروهای مسلح به خصوص نیروی دریایی ارتش ۷۰ کشتی با پرچم مقدس ایران اسلامی در دریای خزر تردد می‌کنند در حالی‌که قبل از انقلاب این شرایط فراهم نبود.

حق‌شناس با اشاره به فعالیت مرکز ساخت و تعمیرات کشتی در حسن‌رود، خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی سازمان بنادر و دریا نوردی برای توسعه مرکز ساخت و تعمیرات کشتی افق روشنی پیش‌بینی شده است و علاوه بر این باید بخش دریایی در همه قسمت‌ها فعال شود.

وی با تاکید بر تقویت پرورش نیروی انسانی ماهر در بخش تجارت دریایی تصریح کرد: شمال کشور برای تقویت زیرساخت‌ها در اقتصاد دریا پایه، نیاز به ایجاد دانشکده دریایی در شمال کشور دارد تا بستر تحقق سند توسعه اقتصاد دریامحور که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ شده است، فراهم شود.

استاندار گیلان گفت: حمل و نقل دریایی باید به نقطه اوج برسد، اگر منابع انسانی قرار است برای دریا تأمین شود باید در شمال رقم بخورد و در این راستا باید دانشکده دریایی در شمال کشور به صورت مجهز و گسترده راه‌اندازی شود.

حق‌شناس با بیان اینکه به شدت با کمبود نیرو در حوزه تجارت دریایی مواجه هستیم، افزود: باید بخش دریایی در حوزه تجارت تقویت شود که یکی از راه‌های آن تأسیس دانشکده دریایی در گیلان است.

وی با اشاره به اعمال تحریم‌های ظالمانه متعدد، خاطرنشان کرد: توسعه کشور درون‌زا است و باید با اتکا به نیروهای انسانی و سرمایه داخلی زمینه تحقق و رونق جهش تولید را فراهم کنیم.

استاندار گیلان تصریح کرد: اگرچه برخی از کشورهای خلیج فارس از سطح رفاهی مناسبی برخوردار هستند، ولی در ادبیات توسعه به آن‌ها کشورهای توسعه یافته اطلاق نمی‌شود چون توسعه این کشورها درون‌زا نیست و اقتصاد آنها وابسته به فروش نفت و خرید تجهیزات است.

حق شناس ادامه داد: اکنون ایران اسلامی به نقطه‌ای رسیده که در بسیاری از زیرساخت‌ها خودکفا است و توسعه در این کشور درون زا بوده و با برداشته شدن تحریم‌ها به روال عادی بر می‌گردد و با توجه به ظرفیت‌های داخلی جهشی در توسعه اتفاق خواهد افتاد.

به گزارش ایمنا، در پایان آئین گرامیداشت روز نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی که در فرماندهی ناوگان شمال و منطقه چهارم دریایی امام رضا (ع) بندرانزلی برگزار شد، از پنج نفر از فرماندهان، سرباز و مسئول کمیته معین خانواده‌های نیروی دریایی در ناوگان شمال تجلیل شد و استاندار گیلان همچنین با حضور بر روی ناو دیلمان از بخش‌های مختلف این ناو بازدید کرد.