به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، هادی حقشناس استاندار گیلان امروز در مراسم بزرگداشت روز نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران که در فرماندهی ناوگان شمال و منطقه چهارم دریایی امام رضا (ع) بندرانزلی برگزار شد، با ادای احترام به شهدای نیروی دریایی راهبردی، اظهار کرد: منطقه چهارم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در شمال کشور با زندگی روزمره مردم به ویژه در شهرهای بندرانزلی، رشت و آستارا که از شهرهای دریایی این استان هستند، در هم آمیخته است.
وی با اشاره به حضور مقتدرانه نیروی دریایی ارتش در سواحل خزر افزود: هفتم آذر که همزمان با عملیات تاریخی مروارید است، یکی از افتخارات تاریخ کشور محسوب میشود، در اوایل دفاع مقدس، نیروی دریایی ارتش با همکاری نیروی هوایی در این عملیات با تخریب دو اسکله البکر و العَمیه و بندرام قصر نیروهای بعثی، سبب شد تا پایان جنگ، عراق نتواند به صادرات نفت از طریق دریا بپردازد؛ این عملیات نیروی دریایی نقش مهمی در دفاع مقدس ایفا کرد.
استاندار گیلان با تاکید بر اهمیت بزرگداشت هفتم آذر برای نسلهای حاضر و آینده به عنوان درسی مهم جهت درک خدمات برجسته نیروی دریایی ارتش بیان کرد: نقش مؤثر نیروی دریایی ارتش در مقاومت 34 روزه خرمشهر از افتخارات دیگر این نیرو محسوب میشود که مانع از دست رفتن حتی یک وجب از خاکمان شد. به همین دلیل، قدردان شجاعتهای دلاورمردان نیروی دریایی هستیم و باید نقش برجسته ارتش جمهوری اسلامی ایران به خوبی برای نسلهای حاضر و آینده روشن شود.
حقشناس با بیان اینکه نیروهای مسلح در جنگ تحمیلی عملکرد بسیار درخشانی داشتند و اگر این بخش از هشت سال دفاع مقدس را به درستی به نسلهای آینده منتقل کنیم، ضریب امنیتی و دفاعی کشور افزایش خواهد یافت، افزود: نیروهای مسلح در طول جنگ تحمیلی عملکرد بسیار درخشانی داشتند و اگر بتوانیم این بخش از هشت سال دفاع مقدس را به درستی به نسلهای آینده منتقل کنیم، امنیت و توان دفاعی کشور افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به نزدیک شدن به 11 آذر، سالروز شهادت میرزا کوچک جنگلی تصریح کرد: در آغاز جنگ جهانی اول در گیلان، جنبشی به رهبری میرزا کوچک شکل گرفت که حدود هفت سال به طول انجامید و دستاوردهای بسیاری به همراه داشت و به تعبیر مقام معظم رهبری، میرزا کوچک یک واحد مینیاتوری از جمهوری اسلامی را بنیان نهاد که این خود دستاورد مهم جنبش جنگل بود.
استاندار گیلان با بیان اینکه میرزا کوچک ابتدا یک نهضت سیاسی را پایهگذاری کرد و سپس به مبارزه مسلحانه پرداخت، گفت: در همان زمان که میرزا در شمال کشور میجنگید، رئیسعلی دلواری نیز در جنوب کشور علیه استعمار انگلیس مبارزه میکرد.
حقشناس با بیان اینکه ایران همواره در معرض توطئهها و تهاجمات خارجی بوده و آنچه که به حفظ استقلال و خاک کشور انجامید، دفاع قهرمانانه کسانی بود که نامشان کمتر مطرح شده است، افزود: اگر تاریخ را به درستی مطالعه کنیم، بسیاری از مشکلات و مسائل تکرار نخواهند شد.
وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای نهگانه اقتصاد دریامحور توسط مقام معظم رهبری در سال گذشته تأکید کرد: رمز موفقیت و پیشرفت کشورهای توسعهیافته در تسلط بر دریاست؛ حمل و نقل دریایی اقتصادیتر است و میتواند به مزیت رقابتی اقتصاد کشور اضافه کند.
به گفته استاندار گیلان، امروزه به دلیل نیازهای موجود، همه کشورها به دنبال منابع ارزانتر هستند و دسترسی به دریا یکی از این منابع است، همانطور که کشور ژاپن با قرار گرفتن در اقیانوس از این ظرفیت به خوبی بهرهبرداری کرده و با تمام کشورها روابط تجاری دارد.
حقشناس با تأکید بر اهمیت دستیابی به توسعه از طریق دریا گفت: نیروی دریایی با انجام مأموریت 360 درجهای یا سفر به دور دنیا، نشان داد که میتواند کارهای غیرممکن را ممکن سازد، بنابراین، اگر بخش صنایع دریایی مورد حمایت و تقویت قرار گیرد، تسلط بر دریاها بسیار آسانتر خواهد شد.
وی با اشاره به نقش نیروی دریایی در تأمین امنیت دریاها پس از دفاع مقدس بیان کرد: نیروی راهبردی دریایی میتواند زمینهساز شکوفایی اقتصاد مبتنی بر دریا باشد.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه امنیت، پایه اول اقتصاد دریامحور است که در شمال کشور قابل مشاهده است، افزود: امروزه به پشتوانه نیروهای مسلح، به ویژه نیروی دریایی ارتش، 70 کشتی با پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر در حال تردد هستند، در حالی که پیش از انقلاب چنین امکانی وجود نداشت.
حقشناس با اشاره به فعالیت مرکز ساخت و تعمیرات کشتی در حسن رود گفت: با برنامهریزی سازمان بنادر و دریانوردی برای توسعه این مرکز، چشمانداز روشنی پیشبینی شده، علاوه بر این، باید بخش دریایی در تمامی قسمتها فعال شود.
وی بر ضرورت تقویت پرورش نیروی انسانی ماهر در بخش تجارت دریایی تأکید کرد و افزود: شمال کشور برای تقویت زیرساختهای اقتصاد مبتنی بر دریا، نیازمند تأسیس دانشکده دریایی است تا زمینه اجرای سند توسعه اقتصاد دریامحور، که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ شده است، فراهم شود.
استاندار گیلان با بیان اینکه برای رسیدن به اوج در حمل و نقل دریایی، باید منابع انسانی مناسب در شمال کشور تأمین شوند و برای این منظور، باید یک دانشکده دریایی مجهز و گسترده در شمال کشور راهاندازی شود، گفت: تقویت نیروی انسانی ضروری است و تأسیس یک دانشکده دریایی در گیلان میتواند یکی از راهحلهای این مسئله باشد.
حقشناس با بیان اینکه برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس از رفاه نسبی برخوردارند، اما به عنوان کشورهای توسعهیافته شناخته نمیشوند زیرا توسعه آنها درونزا نیست و اقتصادشان به فروش نفت و خرید تجهیزات وابسته است، تصریح کرد: ایران اسلامی اکنون به سطحی از خودکفایی در بسیاری از زیرساختها رسیده و توسعه این کشور درونزا بوده است، با برداشته شدن تحریمها، شرایط به حالت عادی بازمیگردد و با استفاده از ظرفیتهای داخلی، توسعه جهشی رخ خواهد داد.
انتهای پیام/
∎