امید صالحی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار کرد: طبق آخرین بررسیهای انجام شده الگوی مصرف آب در کهگیلویه و بویراحمد 3 لیتر از میانگین کشوری بیشتر بوده به گونهای که الگوی مصرف کشوری 14 متر مکعب بوده ولی در این استان 17 متر مکعب است و واقعیت امر هزینه تمام شده آبرسانی نیز در این دیار 10 برابر شرایط عادی است.
وی میزان خط انتقال و شبکه آب این استان را 9 هزار کیلومتر اعلام کرد و گفت: از این میزان 40 درصد فرسوده، دچار نقص و معیوب هستند و برای اصلاح و ترمیم آن با مشکل کمبود اعتبار روبهرو هستیم و در واقع امکان اصلاح با این اعتبارات ناچیز در این زمان کوتاه وجود ندارد.
صالحی با تاکید بر اینکه این معضل در کنار الگوی مصرف بالای آب در استان، نیاز به برنامهریزی مدون و بهبود زیرساختها را بیش از پیش نمایان میسازد، عنوان کرد: الگوی مصرف آب در کهگیلویه و بویراحمد بالاتر از سایر استانها بوده اما با وجود این مسئله، آب و فاضلاب استان گامهای مطلوبی برای رفع نقاط ضعف برداشته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد به بحران آب در ایران اشاره کرد و ادامه داد: ایران در زمره کشورهای دارای تنش آبی قرار دارد و باید برنامهریزی مدون برای حوزه آب به عنوان عنصری حیاتبخش انجام شود و نصب شیرهای فشارشکن نیز به کاهش بار آب کمک کرده و اما به طور میانگین روزانه 17 مورد شکستگی در خطوط آبرسانی داریم.
صالحی در ادامه به نیاز به بهبود زیرساختها و تأمین اعتبار لازم برای پروژهها اشاره کرد و خاطرنشان کرد: پروژههای محرومیتزدایی و جهاد آبرسانی آغاز شده و با پوشش 102 روستا در آبرسانی، استان ما توانسته است رتبه دوم کشور را کسب کند.
وی به راهاندازی تصفیهخانه اضطراری آب یاسوج پس از 7 سال اشاره کرد و گفت: این پروژه با ظرفیت 200 لیتر بر ثانیه وارد مدار شده است و رفع تنش آبی در مناطق سروک، تلخسرو، شهرک ولایت و الغدیر انجام شد و 420 لیتر آب به گچساران از سد کوثر تخصیص یافت و 3 هزار انشعاب غیرمجاز در استان شناسایی شده و تبدیل قانونی این انشعابات به مجاز در حال انجام است.
انتهای پیام/
∎