هادی حق شناس امروز، ۱۱ آذرماه در دیدار با امیرسعادت، فرمانده منطقه چهارم دریایی امام رضا(ع) و ارشد آجا در شمال کشور، اظهار کرد: منطقه چهارم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در شمال کشور با زندگی روزمره مردم عجین شده، به خصوص در شهرستانهای بندانزلی، رشت و آستارا که از شهرهای دریایی استان هستند.
وی با بیان اینکه نیروی دریایی ارتش با اقتدار کامل در سواحل خزر حضور دارد، افزود: ۷ آذر که مقارن با عملیات غرورآفرین مروارید است، افتخاری در تاریخ کشور میباشد که در اوایل دفاع مقدس نیروی دریایی ارتش با همکاری نیروهای هوایی در این عملیات با تخریب دو اسکله البکر و العَمیه و بندر ام قصر نیروهای بعثی، باعث شد تا پایان جنگ، عراق نتواند از طریق دریا نفتی صادر کند؛ نیروی دریایی با این عملیات نقش موثری در دفاع مقدس داشت.
استاندار گیلان با تاکید بر اینکه گرامیداشت هفتم آذر، برای نسل حاضر و آینده یک درس بزرگ است تا بدانند نیروی دریایی ارتش چه خدمات بزرگی انجام داده است، گفت: نقش آفرینی موثر نیروی دریایی ارتش در مقاومت ۳۴ روزه خرمشهر از دیگر افتخارات این نیرو است که منجر شد حتی یک وجب از خاکمان را از دست ندهیم، از اینرو قدردان رشادتهای دلاورمردان نیروی دریایی هستیم و باید نقش ممتاز ارتش جمهوری اسلامی ایران برای نسل حاضر و آینده به خوبی تبیین شود.
حقشناس تصریح کرد: نیروهای مسلح در جنگ تحمیلی بسیار درخشان ظاهر شدند و طبیعی است که اگر این بخش از هشت سال دفاع مقدس را به درستی به نسلهای آینده منتقل کنیم، ضریب امنیتی و دفاعی کشور افزایش مییابد.
وی با اشاره به فرا رسیدن ۱۱ آذر، سالروز شهادت میرزاکوچک جنگلی ادامه داد: در ابتدای جنگ جهانی اول در گیلان با نهضتی که میرزاکوچک خان تشکیل داد، حدود هفت سال طول کشید و دستاوردهای متعددی داشت که یکی از آنها دستاورد مهم نهضت جنگل بود.
استاندار گیلان بیان کرد: میرزا کوچک ابتدا نهضت سیاسی را انداخت و سپس نهضت مسلح و جنگ پارتیزانی را آغاز کرد، در همان مقطع زمانی که میرزا در شمال کشور میجنگید، رئیسعلی دلواری در جنوب کشور با منافقین انگلیس در حال مبارزه بود.
وی اضافه کرد: این کشور همیشه در معرض توطئه و هجوم دشمنان خارجی بوده آنچه که منجر به حفظ استقلال و خاک کشور شد، دفاع جانانه کسانی بود که نامشان کمتر در جامعه مطرح شده، اگر تاریخ را به درستی بخوانیم خیلی از مشکلات و مسائل تکرار نمیشود.
حقشناس با اشاره به ابلاغ سیاستهای ۹گانه اقتصاد دریامحور توسط مقام معظم رهبری در سال گذشته، تصریح کرد: رمز موفقیت و پیشرفت کشورهای توسعه یافته تسلط به دریاست؛ هرینه حمل و نقل از دریا به صرفه تر است و میتوان بیش از ۲۵ هزار کانتینر را به یک بار از طریق دریا جابه جا کرد. امروز به خاطر نیازها همه کشورها به دنبال ارزان ترین منابع هستند و دسترسی به دریا یکی از همین منابع است که مثل کشور ژاپن که در اقیانوس است، از این ظرفیت به خوبی استفاده میکند و با همه کشورها مراودات تجاری دارد.
وی با تاکید بر اینکه اگر قرار است به توسعه دست یابیم راهش از مسیر دریاست، بیان کرد: نیروی دریایی با ماموریت ۳۶۰ نشان داد که میتواند کارهای ناشدنی را شدنی کند، لذا اگر بخش صنعت دریایی حمایت و تقویت شود، تسلط به دریاها راحتتر امکانپذیر است.
استاندار گیلان با بیان اینکه نیروی دریایی امنیت دریاها را پس از دفاع مقدس هم فراهم کرد، گفت: نیروی راهبردی دریایی میتواند مقدمه شکوفایی اقتصاد دریامحور را فراهم کند. امنیت رکن اول اقتصاد دریامحور است که در شمال کشور مشهود است. امروز به پشتوانه نیروهای مسلح و خصوصا نیروی دریایی ارتش ۷۰ کشتی با پرچم ایران در آب های جهان تردد میکنند در حالی که قبل از انقلاب این شرایط فراهم نبود.
حقشناس با اشاره به فعالیت مرکز ساخت و تعمیرات کشتی در حسن رود، بیان کرد: با برنامه ریزی سازمان بنادر برای توسعه مرکز ساخت و تعمیرات کشتی افق روشنی پیش بینی شده است، علاوه بر این باید بخش دریایی در همه قسمتها فعال شود.
وی افزود: حمل و نقل دریایی باید به نقطه اوج برسد، اگر منابع انسانی قرار است برای دریا تامین شود باید در شمال رقم بخورد در این راستا باید دانشکده دریایی در شمال کشور به صورت مجهز و گسترده راه اندازی شود.
استاندار گیلان با بیان اینکه به شدت با کمبود نیرو در حوزه تجارت دریایی مواجه هستیم، گفت: باید بخش دریایی در حوزه تجارت تقویت شود که یکی از راه های آن تاسیس دانشکده دریایی گیلان است.
حق شناس با اشاره به اعمال تحریمهای ظالمانه متعدد بیان کرد: توسعه کشور درونزاست و باید با اتکا به نیروهای انسانی و سرمایه داخلی زمینه تحقق و رونق جهش تولید را فراهم کنیم.
انتهای پیام