شناسهٔ خبر: 69932860 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

مجید رضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

دیپلماسی اقتصادی در مسیر جذب سرمایه خارجی

مجید رضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان برخی ضعف‌ها در زمینه جذب سرمایه‌گذاری خارجی گفت: حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی در اجلاس سالیانه سرمایه‌گذاری جهانی در عربستان از جهات مختلفی حائز اهمیت است، زیرا سرمایه‌گذاری خارجی موجب رشد اقتصادی کشورها می‌شود.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ وزیر امور اقتصادی و دارایی برای شرکت در اجلاس سالیانه سرمایه‌گذاری جهانی (WIPA) با حضور شرکت‌های سرمایه‌گذاری از ۱۰۰ کشور به عربستان می‌رود.
 
این اجلاس در ریاض با موضوع «بهره‌گیری از تحول دیجیتال و فرصت‌های سرمایه‌گذاری با مقیاس رشد پایدار» برگزار می‌شود. کنفرانس جهانی سرمایه‌گذاری رویدادی بین‌المللی است که به ترویج سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، تجارت و فناوری می‌پردازد.
 

در اسناد بالادستی جمهوری اسلامی ایران در سال های گذشته همواره بر نرخ  رشد هشت درصدی پایدار تأکید شده است


مجید رضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین درباره سفر وزیر امور اقتصادی و دارایی به عربستان در راستای پیشبرد دیپلماسی اقتصادی به «راهبرد معاصر» گفت: حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی در اجلاس سالیانه سرمایه گذاری جهانی از جهات مختلفی حائز اهمیت است، زیرا سرمایه گذاری خارجی موجب رشد اقتصادی کشورها می شود.
 
وی افزود: در اسناد بالادستی جمهوری اسلامی ایران در سال های گذشته همواره بر نرخ  رشد هشت درصدی پایدار تأکید و این میزان نرخ رشد برای بهره وری و شکوفایی اقتصاد نشانه گذاری شده است، اما به دلایل بسیاری ازجمله موضوعات سیاسی و محدودیت هایی که مانع جذب سرمایه ها شده است، نتوانستیم به رشد اقتصادی مورد نظر دست یابیم.
 
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین عنوان کرد: موضوع حائز اهمیت اینکه برای رسیدن به نرخ رشد هشت درصدی باید زمان قابل توجهی طی شود؛ به این معنا که دستیابی به نرخ رشد هشت درصدی حدود ۱۰ سال زمان می برد تا شرایطی که در اقتصاد برای رشد هدف گذاری شده است، محقق شود.
 
حریری گفت: برای تحقق رشد پایداری که آثار آن در تمام وجوه اقتصاد ایران نمودار شود و رشدی که ماحصل سرمایه گذاری در اقتصاد است، نیازمند تزریق صدها میلیارد دلار به اقتصاد ایران هستیم یا به عبارت بهتر یک هزار و 200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در کشور باید انجام شود.
 
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین معتقد است: واقعیت اینکه منابع داخلی کشور کفایت چنین سرمایه‌گذاری ای را نمی‌کند، لذا مجبور به استفاده از سرمایه گذاری خارجی هستیم؛ درنهایت اینکه جذب سرمایه‌گذار خارجی انتخاب نیست، بلکه اجبار است.
 
وی تصریح کرد: باید شرایطی ایجاد شود سرمایه های خارجی راهی اقتصاد ایران شوند؛ با وجود اینکه ممکن است در چشم انداز کوتاه مدت زمینه های لازم برای سرمایه‌گذاری خارجی در کشور فراهم نشود، اما هر تلاشی در این راستا مفید و سازنده است؛ به ویژه برای روزهایی که محدودیت‌های کمتری خواهیم داشت.
 
حریری با بیان اینکه سرمایه گذاری خارجی در شرایط ثبات سیاسی اتفاق می افتد، گفت: در حال حاضر با توجه به درگیری های منطقه ای به نظر نمی آید فضای مناسبی برای  سرمایه‌گذاری خارجی وجود داشته باشد، اما نباید این نکته بسیار مهم را فراموش کنیم، زمانی که زیر تحریم نبودیم یا تحریم ها افزایش نیافته بود، در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی ضعف هایی وجود داشت.
 
وی یادآور شد: متأسفانه در زمینه جذب سرمایه‌گذاری خارجی در سال های گذشته که نگاه ها به سمت سرمایه گذاری خارجی بیشتر شد و برخی مسئولان متوجه اهمیت این موضوع شدند، میانگین جذب سرمایه خارجی در کشور کمتر از 2.5 میلیارد دلار در سال بود؛ در صورتی که باید به 40 تا 50 میلیارد دلار در سال برسد تا این فرآیند به نفع رشد اقتصادی باشد.
 

میانگین جذب سرمایه خارجی در کشور کمتر از 2.5 میلیارد دلار در سال است؛ در صورتی که باید به 40 تا 50 میلیارد دلار در سال برسد تا این فرآیند به نفع رشد اقتصادی باشد


حریری گفت: ایران به عنوان کشوری که طالب و جاذب سرمایه گذاری خارجی است، در فضای بین المللی باید خود را به دو روش اثبات کند؛ نخست، طالب بودن با حضور در مراسم و مجامع بین‌المللی و دوم، جذاب بودن با تدوین سیاست های داخلی مطلوب برای جذب سرمایه گذاری خارجی و توجه به مؤلفه هایی که دنیا در سرمایه گذاری به آنها بها می دهد، مانند رتبه عالی فضای کسب و کار و شاخص ادراک فساد.
 
وی افزود: وقتی روی این مؤلفه ها به صورت جدی کار شود، می توان امیدوار بود شاهد سرمایه گذاری خارجی در اقتصاد کشور باشیم.