شناسهٔ خبر: 70752821 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

گزارش «اقتصادنیوز»‌ از بازار ارز

پیش‌بینی قیمت دلار امروز 22 دی 1403/ تتر و درهم نقش آفرینان جدید بازار ارز/ نیم‌نگاه قیمت دلار به تحرکات بازارساز؛ فشار فروش کم خواهد شد؟

اقتصادنیوز: معامله گران همزمان با آغاز چهارمین هفته دی ماه، در پی پاسخ این پرسش هستند؛ با توجه به انتظارات تورمی و اخبار سیاسی مرتبط، آیا دلار می‌تواند در کریدور هشتم تثبیت دهد یا شاهد بازگشت به سطوح پایین‌تر خواهیم بود؟

صاحب‌خبر -
 عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز تهران در حالی معاملات اولین روز هفته را از سر می‌گیرد که قیمت دلار در هفته سوم دی با رشدی ۸۰۰ تومانی به نزدیکی کانال دوم از کریدور هشتم رسید و بازدهی ۰.۹۹ درصدی را ثبت کرد. معامله‌گران افزایش انتظارات تورمی را عامل اصلی رشد تقاضا در بازار ارز عنوان کرده‌اند.

در این میان، برخی معتقدند ورود دلار به کریدور هشتم موقتی است و کاهش عرضه بازارساز برای کنترل نوسانات، به همراه اخبار مرتبط با FATF، می‌تواند قیمت‌ها را به محدوده‌ای پایدارتر بازگرداند.

با این حال، قیمت دلار تهران روز پنجشنبه معاملات خود را در ابتدای کریدور هشتم آغاز کرد و پس از ثبت نوسانات مثبت، به نیمه این کانال رسید. با این حال، در نیمه دوم روز، روند صعودی دلار کمی کندتر شد و در نهایت در کانال اول کریدور هشتم معاملات را خاتمه داد.

دلار هرات اما نتوانست همانند دلار تهران در کانال جدید باقی بماند و این ارز معاملات خود را از محدوده پایینی کانال هشتم آغاز کرد و در نهایت روی سطح سوم این محدوده معاملات روزانه را به پایان رساند.

درهم امارات نیز مشابه دلار مسیر افزایشی را در پیش گرفت و روز پنجشنبه را با قیمت ۲۲ هزار و ۲۰۰ تومان آغاز کرد و در ادامه، با رشدی ۱۰۰ تومانی، در نرخ ۲۲ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد و در نهایت با قیمت ۲۲ هزار و ۳۸۰ تومان روز معاملاتی را به پایان رساند.

براساس بررسی اقتصادنیوز،‌ میانگین هفتگی حباب درهم در هفته گذشته به بالاترین سطح از ابتدای سال جاری، یعنی 882 تومان، رسید. تحلیل‌ها نشان می‌دهند در صورت کاهش این حباب و عدم رشد دلار در هفته آتی، معامله‌گران افزایشی از بازار کنار خواهند کشید. برای بازگشت ثبات به بازار ارز، ضروری است حباب درهم به نزدیکی میانگین شش‌ماهه خود بازگردد و در آن محدوده تثبیت شود.

از سوی دیگر، بازار رسمی نیز شاهد افزایش قیمت دلار و یورو بود. براساس اعلام مرکز مبادله طلا و ارز ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با افزایش، 68 هزار و 740 تومان قیمت خورد. نرخ حواله‌ای آن نیز با گپ مثبت به 66 هزار و 867 تومان رسید. یورو نیز با افزایش در نرخ 70 هزار و 895 تومان معامله شد و ارزش درهم امارات در بازار رسمی افزایش یافت و به 18 هزار و 717 تومان رسید.

به گزارش اقتصادنیوز، در هفته گذشته، دلار نیما نسبت به دلار آزاد رشدی دو برابر را تجربه کرد. این موضوع باعث کاهش یک درصدی شکاف بین دلار نیما و آزاد (محاسبه‌شده از تقسیم اختلاف نرخ این دو بر نرخ دلار آزاد) شد و این اختلاف به ۱۷ درصد رسید.

طبق اطلاعیه بانک مرکزی، سامانه نیما تا ده روز آینده فعالیت خود را متوقف خواهد کرد و سامانه تجاری ارز جایگزین آن می‌شود. از زمانی که دلار نیما با نرخ سامانه تجاری ارز مبادله شده، فاصله میان دلار نیما و آزاد به حدود ۱۶ تا ۲۰ درصد کاهش یافته و در این بازه نوسان کرده است.

بازار رمزارزها نیز در روز گذشته شاهد نوسانات قابل‌توجهی بود و قیمت بیت‌کوین در محدوده ۹۴ هزار تا ۹۵ هزار دلار معامله شد و در مقاطعی به کانال ۹۳ هزار دلار نزول کرد اما مجدداً به کانال بالاتر بازگشت. قیمت بیت کوین در لحظه نگارش این گزارش به 94 هزار و 472 دلار رسیده است.

از سوی دیگر، قیمت تتر در بازه ۸۱ هزار و ۷۰۰ تومان تا ۸۲ هزار و ۸۵۰ تومان در حال نوسان است و اکنون با قیمت ۸۲ هزار و ۵۰ تومان معامله می‌شود. تحلیلگران معتقدند نوسانات بازارهای مالی جهانی، تحولات سیاسی و اقتصادی مرتبط با رمزارزها و عرضه و تقاضای داخلی نقش مهمی در جهت‌گیری این بازار داشته‌اند.

بر اساس پیش‌بینی تکنیکالیست‌ها، مرز حمایتی بیت‌کوین در محدوده ۹۳ هزار دلار قرار دارد و در صورت شکست این سطح، احتمال کاهش قیمت تا ۹۱ هزار دلار وجود دارد، در حالی که مقاومت کلیدی آن در ۹۵ هزار و ۵۰۰ دلار است و عبور از این سطح می‌تواند قیمت را به ۹۷ هزار دلار برساند.

مرز حمایت تتر نیز در ۸۱ هزار و ۷۰۰ تومان قرار دارد و شکست این سطح قیمت را به ۸۰ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش خواهد داد. در مقابل، مرز مقاومت مهم این رمزارز در ۸۲ هزار و ۸۵۰ تومان است و عبور از آن می‌تواند قیمت را به ۸۳ هزار و ۵۰۰ تومان برساند.

براساس بررسی اقتصادنیوز، بازدهی دلار در این هفته حدود ۰.۷ درصد بود، اما تتر که در هفته گذشته کمترین بازدهی را ثبت کرده بود، این بار با رشد ۲.۵۴ درصدی بیشترین بازدهی را در بازار ارز به خود اختصاص داد و توانست از دلار پیشی بگیرد و عقب‌ماندگی خود را جبران کند.

با این همه، معامله‌گران فنی معتقدند مرز حمایتی درهم امارات در سطح 22 هزار تومان قرار دارد و در صورتی که قیمت به زیر این سطح کاهش یابد، احتمال بازگشت به سطوح پایین‌تر و آزمایش مرز 21 هزار و 900 تومان وجود دارد. این سطح می‌تواند به عنوان یک نقطه کلیدی برای خریداران عمل کند و در صورت حفظ آن، ممکن است فشار فروش کاهش یابد.

از سوی دیگر، مرز مقاومتی درهم در سطح 22 هزار و 370 تومان است و اگر قیمت موفق به عبور از این سطح شود، می‌تواند به سمت سطوح بالاتر حرکت کند و هدف بعدی می‌تواند 22 هزار و 800 تومان باشد. عبور از این مرز مقاومت می‌تواند نشانه‌ای از ادامه روند صعودی باشد و توجه معامله‌گران را جلب کند.

همچنین براساس پیگیری اقتصادنیوز، فعالان بازار بر این باورند که دلار تهران در محدوده پایینی کریدور هشتم و کانال دوم این محدوده در حال نوسان است. تثبیت قیمت در یکی از این سطوح می‌تواند مسیر جدیدی برای حرکت بازار مشخص کند. پیش‌بینی می‌شود اخبار کلیدی در هفته پیش‌رو نقشی حیاتی در تعیین جهت‌گیری دلار ایفا کند و تحولات بازار را شکل دهد.

کارشناسان اقتصادی معتقدند که تثبیت دلار در کریدور هشتم می‌تواند به صعود قیمت تا میانه این محدوده منجر شود. اما در صورت شکست این سطح، احتمال کاهش قیمت دلار تا نواحی میانی کریدور هفتم وجود دارد. همچنین اگر بازارساز بتواند در روزهای آینده روند قیمت دلار را کنترل کند، عواملی چون کسری بودجه و رشد نقدینگی می‌توانند به‌عنوان محرک‌های اصلی بازگشت نرخ ارز به مسیر صعودی در ماه‌های پایانی سال عمل کنند. این فشارها احتمالاً در هفته‌های آتی تأثیرات بیشتری بر بازار خواهند گذاشت.