بازار طلا، سکه و ارز امروز شاهد نوسان مثبت قیمت دلار، طلای آبشده و سکه امامی نسبت به آخرین روز کاری هفته گذشته است.
به گزارش اقتصادنیوز، نوسانات بازارهای مالی در آغاز هفته با تغییرات چشمگیر و تأثیرگذاری عوامل داخلی و خارجی همراه شد و در حالی که قیمت دلار بدون تغییر نسبت به معاملات هفته گذشته معاملات را سپری کرد، قیمت طلا و سکه با روند صعودی همراه بود؛ روندی که در پی آن قیمت طلای ۱۸ عیار به بالاترین سطح خود رسید و قیمت سکه امامی نیز وارد کانال جدید شد.
به عقیده تحلیلگران، رشد تقاضای شرکتها و نگرانی از ریسکهای سیاسی در آستانه آغاز ریاست جمهوری ترامپ، فضای تورمی را داغتر کرده و قیمت دلار را تحت فشار قرار داده است. از سوی دیگر، شتاب ایران در پذیرش احتمالی FATF نیز بهعنوان عاملی برای کاهش احتمالی قیمت دلار در هفتههای آینده مطرح شده است.
عبور دلار به کانال دوم کریدور هشتم، همراه با صعود قیمت طلای جهانی -که به ۲۶۹۰ دلار رسیده-، سیگنال قوی به افزایش قیمتها در بازار داخلی ارسال کرده است.
با این حال، قیمت دلار تهران امروز را بدون تغییر نسبت به معاملات پشت خطی روز گذشته در پله دوم کانال دوم کریدور هشتم آغاز به کار کرد و با نوسان مثبت ۲۵۰ تومانی، بالا رفت و در ادامه معاملات در نیمه اول کانال دوم کریدور هشتم در معامله بود.
قیمت دلار هرات نیز معاملات را با نوسان مثبت ۲۰۰ تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب گذشته در پله دوم از کانال اول کریدور هشتم بازگشایی کرد و در ابتدا با نوسان منفی تا پله نهم کف این کریدور عقبنشینی کرد. قیمت دلار هرات در ادامه معاملات با نوسان مثبت دوباره به کانال اول این کریدور افتاد، اما بار دیگر با نوسان منفی روبهرو شد و به کانال قبل برگشت و در کف کریدور هشتم در معامله بود.
قیمت درهم امارات نیز معاملات را با گپ مثبت ۷۰ تومانی نسبت به دو روز قبل، در ۲۲ هزار و ۴۵۰ تومان آغاز کرد و در ابتدا با افزایش جزئی به ۲۲ هزار و ۴۸۰ تومان رسید و در ادامه با تغییر روند نزولی شد و تا ۲۲ هزار و ۳۶۰ تومان عقبنشینی کرد.
براساس پیگیری اقتصادنیوز، معامله گران فنی پیشبینی میکنند درهم امارات در روزهای آتی بین دو محدوده حمایت و مقاومت کلیدی به ترتیب ۲۲ هزار تومان و ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان نوسان خواهد داشت و اگر قیمت درهم از محدوده حمایتی ۲۲ هزار تومان پایینتر رود، احتمال افت بیشتر تا سطح ۲۱ هزار و ۹۰۰ تومان وجود دارد. اما در صورتی که قیمت بتواند مقاومت ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان را بشکند، روند صعودی قویتری به سمت ۲۲ هزار و ۷۵۰ تومان دیده خواهد شد.
از سوی دیگر، بازار رسمی نیز امروز شاهد کاهش قیمت دلار و یورو بود. براساس اعلام مرکز مبادله طلا و ارز ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با کاهش ۶۸ هزار و ۴۱۶ تومان قیمت خورد. نرخ حوالهای آن نیز با گپ منفی به ۶۶ هزار و ۵۳۲ تومان رسید. یورو نیز با کاهش در نرخ ۷۰ هزار و ۴۵ تومان معامله شد و ارزش درهم امارات در بازار رسمی کاهش یافت و به ۱۸ هزار و ۶۲۵ تومان رسید.
با این همه، به عقیده معامله گران، بازار ارز امروز در شرایط آرام و کمنوسان قرار دارد و افزایش مبالغ بلوکهشده در روزهای اخیر باعث کاهش تقاضای سفتهبازانه شده و فضای احتیاطی بر بازار حاکم کرده است. این احتیاط به بازارساز فرصت داده تا با کنترل هدفمند نرخها، روند معاملات را در مسیر دلخواه هدایت کند.
معاملهگران همچنین اشاره میکنند رفع مسدودی مبالغ مربوط به خودروهای وارداتی میتواند در روزهای آینده جریان نقدینگی را تغییر داده و بر روند بازار تأثیر بگذارد.
برخی دیگر از فعالان بازار تأکید دارند که نوسانات روز جمعه بهدلیل افزایش بهای طلای جهانی بود و این تغییرات بر انتظارات معاملهگران در بازار داخلی نیز اثرگذار بوده است. به گفته آنها، نوسانات قیمت طلای جهانی در روزهای آینده نیز میتواند بهعنوان یک عامل کلیدی در تغییر روند بازار طلا و ارز عمل کند.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «قیمت طلا سقف زد؛ سکه تغییر کانال داد/ خروج نقدینگی از بازار ارز؛ قیمت دلار حبس شد» بخوانید.