شناسهٔ خبر: 69919048 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

موسسه سرمایه‌گذاری «بلک‌راک»: عربستان سعودی در سه سال گذشته ۷۸۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده است

بانک جهانی در ماه اکتبر اعلام کرد، اقتصاد عربستان سعودی در سال جاری ۱.۶ درصد رشد کرده است و پیش‌بینی کرد نرخ رشد در سال ۲۰۲۵ به ۴.۹ درصد خواهد رسید

صاحب‌خبر -

موسسه سرمایه‌گذاری «بلک‌راک» در گزارشی اعلام کرد که عربستان سعودی قادر است سرمایه‌گذاری‌های جهانی را جذب و به لطف منابع طبیعی فراوان و نیروی کار جوان، اقتصاد متنوعی ایجاد کند.

بلک‌راک (BlackRock Investment Institute) یک شرکت سرمایه‌گذاری چندملیتی آمریکایی است که درحال حاضر بزرگ‌ترین موسسه مدیریت دارایی جهان به شمار می‌رود.

به گزارش عرب نیوز، در آخرین گزارش این موسسه آمده است که عربستان سعودی در بازارهای دولتی و خصوصی فرصت‌های قابل توجهی ارائه می‌کند.

پادشاهی سعودی در حال حاضر با تقویت بخش خصوصی غیرنفتی و کاهش وابستگی چند دهه‌ای به درآمدهای نفتی، برای تنوع اقتصادی مسیری را به نام «چشم‌انداز ۲۰۳۰» آغاز کرده است. این کشور توانسته است نرخ بیکاری را تا پایان سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴ به ۷.۱ درصد کاهش دهد که نشان‌دهنده کاهش ۰.۵ درصدی سه‌ماهه و کاهش سالانه ۱.۴ درصدی است. براساس گزارش‌های منتشرشده،‌ میزان بیکاری در میان زنان سعودی نیز کاهش چشمگیری داشته است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دخایر طبیعی عربستان سعودی فراوان است و حدود سه تریلیون دلار تخمین زده می‌شود. از این رو، یکی از اهداف چشم‌انداز ۲۰۳۰ تبدیل بخش معدن به یکی از مهم‌ترین نقاط تمرکز اقتصاد پادشاهی است.

گزارش اخیری که صندوق بین‌المللی پول منتشر کرده است نیز دیدگاهی مشابه دیدگاه موسسه سرمایه‌گذاری بلک‌راک دارد و می‌گوید که به نظر می‌رسد پادشاهی سعودی شاهد رشد اقتصادی ۱.۵ درصدی در سال ۲۰۲۴ و ۴.۶ درصدی در سال ۲۰۲۵ باشد که ناشی از فعالیت‌های بخش غیرنفتی این کشور است.

بانک جهانی نیز در ماه اکتبر اعلام کرد که اقتصاد عربستان سعودی در سال جاری ۱.۶ درصد رشد کرده است و پیش‌بینی کرد نرخ رشد در سال ۲۰۲۵ به ۴.۹ درصد خواهد رسید.

براساس گزارش بلک‌راک، میزان سرمایه‌گذاری عربستان سعودی در سه سال گذشته ۷۸۰ میلیارد دلار بود که ناشی از رونق وام‌دهی بانک‌ها و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و عمومی است.

این گزارش می‌افزاید که عربستان سعودی در استفاده از سرمایه‌گذاری خصوصی داخلی و خارجی کاملا موفق عمل کرده است.

گزارشی که مرکز مالی کویت در ماه ژوئیه منتشر کرد نشان داد که پادشاهی سعودی رهبری بازار عرضه اولیه عمومی شورای همکاری خلیج فارس در نیمه اول سال ۲۰۲۴ را برعهده داشته و با افزایش ۱۴۱ درصدی سالانه، ۲.۱ میلیارد دلار جذب کرده است.

گزارش دیگری که همین نهاد در ماه اکتبر منتشر کرد، نشان داد که عربستان سعودی در سه ماهه سوم امسال ۵۱۲ میلیون دلار از عرضه اولیه سهام جمع‌آوری کرده است.

موسسه سرمایه‌گذاری بلک‌راک همچنین تاکید کرد که هدف چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی تبدیل این پادشاهی به مرکزی پیشرو برای سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها است.

جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، که در حال حاضر سهم کمی از تولید ناخالص داخلی پادشاهی است، نیز برای تامین ۱۵ درصد کل سرمایه‌گذاری چشم‌انداز ۲۰۳۰ هدف‌گذاری شده است.

این گزارش می‌افزاید که ساده‌سازی مجوزهای کسب و کار، کاهش تشریفات اداری و افزایش شفافیت، در افزایش سرمایه‌گذاری در عربستان سعودی نقش کلیدی داشته است.

بلک‌راک در ادامه افزود که پادشاهی سعودی قصد دارد در مقام تولیدکننده نفت و گاز ارزان‌قیمت پیش‌تر برود و قوی‌تر عمل کند. در گزارش این سازمان آمده است: «تنوع صادرات انرژی از طریق گاز طبیعی/ال‌ان‌جی می‌تواند امتیازهای رقابتی عربستان سعودی را افزایش دهد.»

براساس این تحلیل، عربستان سعودی همچنین برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای عملکرد قابل توجهی دارد.

در این گزارش آمده است که پادشاهی سعودی قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ تولید برق را از ۴۰ درصد نفت و ۶۰ درصد گاز به ترکیبی برابر از گاز و انرژی‌های تجدیدپذیر برساند.