شناسهٔ خبر: 69873228 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

افسردگی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی است  

مدیر پژوهشی پژوهشکده جراحی مغز و اعصاب عملکردی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، بر اهمیت درمان افسردگی به عنوان یکی از اختلالات شایع روانپزشکی تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

دکتر سارا رحمتی رودسری، در گفت‌وگو با مهر، به برگزاری دوره آموزشی "افسردگی: ضرورت درمان، حمایت اجتماعی و پیشگیری از خودکشی"، اشاره کرد و گفت: این دوره آموزشی در روزهای ۳ لغایت ۷ آذر ۱۴۰۳ برگزار می‌نمایند.

وی، اختلالات روانپزشکی را جز شایع‌ترین و ناتوان کننده ترین بیماری‌ها دانست و افزود: مطالعه بار بیماری‌ها در ایران و جهان نشان می‌دهد که اختلالات روانپزشکی از دلایل عمده سال‌های از دست رفته عمر به دلیل بیماری و ناتوانی هستند.

رحمتی رودسری ادامه داد: طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت، یک نفر از هر چهار نفر در طول زندگی خود به یکی از اختلالات روانپزشکی مبتلا می‌شود و در این میان افسردگی، از شایع‌ترین اختلالات است.

این پزشک و MPH بیماری‌های واگیردار افزود: افزایش آگاهی جمعیت عمومی پیرامون اختلال افسردگی، علل و انواع آن، راه‌های مؤثر پیشگیری و درمان آن و همچنین گسترش فرهنگ گفتگو پیرامون آن، با هدف کاهش انگ اجتماعی و تشویق مبتلایان به مراجعه برای دریافت خدمات، امری ضروری است.

وی در همین راستا تاکید کرد: بسیاری از افراد در جامعه ممکن است هنوز علائم این بیماری را نشناسند و آن را حالتی طبیعی و تحت تأثیر شرایط محیطی خود بدانند و دیگران نیز آنها را به خاطر داشتن علائم افسردگی، مورد سرزنش قرار دهند، به آنها برچسب بزنند و نسبت به این موضوع آگاهی ندارند که با حمایت فرد بیمار، راهنمایی او جهت مراجعه و دریافت خدمات تخصصی، می‌توانند به او کمک نمایند تا درمان شده و به زندگی عادی برگردد.

رحمتی رودسری ادامه داد: یکی از راهبردهای مهم برای نیل به اهداف مدنظر، تلاش برای افزایش سطح سواد سلامت روان، تشخیص به موقع اختلالات و تلاش برای کاهش انگ اجتماعی بیماری افسردگی است.

وی افزود: افسردگی بیماری است که در آن، خُلق فرد غمگین است و علاقه اش را به کارهایی که قبلاً انجام می داده، از دست می‌دهد و این شرایط حداقل به مدت دو هفته ادامه می‌یابد. همچنین کاهش انرژی، تغییراتی در میزان خواب و اشتها، بی قراری و اضطراب، فقدان قدرت تصمیم گیری، احساس بی ارزشی، عذاب وجدان، ناامیدی، فکر آسیب به خود و یا خودکشی نیز در فرد افسرده وجود دارد.

مدیر پژوهشی پژوهشکده جراحی مغز و اعصاب عملکردی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: افزایش سطح آگاهی عمومی و ارتقا سلامت روان در جامعه از مهم‌ترین عوامل مؤثر در پیشگیری و درمان افسردگی است که بی شک رسانه‌ها نقش بی بدیلی در ارتقا آگاهی عمومی پیرامون افسردگی، علل و انواع آن، مسیرهای صحیح درمان و انگ زدایی ایفا می‌کنند.

وی ادامه داد: کیفیت شبکه اجتماعی افراد شامل حلقه دوستان، گروه همسالان، همکاران و اعضای خانواده هم می‌توانند در پیشگیری از افسردگی نقش مثبتی ایفا کنند و هم می‌توانند در مواقع ابتلای فرد به بیماری افسردگی، با نقش حمایتی خویش، آنها را به سمت درمان رهنمون سازند.

رحمتی رودسری افزود: در این راستا، پژوهشکده جراحی مغز و اعصاب عملکردی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دوره آموزشی "افسردگی: ضرورت درمان، حمایت اجتماعی و پیشگیری از خودکشی" را برگزار می‌نماید.

وی به اهداف آموزشی این دوره اشاره کرد و گفت: افسردگی چیست، افسردگی را به موقع درمان کنیم، افسردگی و ضرورت توجه به گروه‌های آسیب پذیر، افسردگی و نقش رسانه‌های اجتماعی، ارتباط افسردگی و حمایت اجتماعی، درمان افسردگی و پیشگیری از خودکشی، درمان افسردگی و پیشگیری از سو مصرف مواد؛ اهداف این دوره آموزشی را تشکیل می‌دهند.