شناسهٔ خبر: 71162243 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد؛

افتتاح ۱۴۴۲ واحد مسکونی و ایجاد ۶۶۱۱ فرصت شغلی برای مددجویان بهزیستی

تهران- ایرنا- رئیس سازمان بهزیستی کشور از افتتاح ۱۴۴۲ واحد مسکونی در دهه فجر و ایجاد ۶۶۱۱ فرصت شغلی برای مددجویان این سازمان خبر داد و گفت: در مجموع ۴۰۲۰ میلیارد تومان برای حوزه مسکن و اشتغال مددجویان هزینه شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدجواد حسینی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت دهه فجر افزود: با اقدامات انجام شده، همزمان با دهه مبارک فجر در حوزه مسکن ۱۴۴۲ واحد مسکونی در ۲۳ استان با صرف بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار و تسهیلات به افراد تحت پوشش این سازمان تحویل داده می شود.

راه‌اندازی مزرعه پنل خورشیدی برای مددجویان

رئیس سازمان بهزیستی کشور از راه اندازی مزرعه بزرگ پنل خورشیدی برای مددجویان در یزد خبر داد و گفت: هزار مددجو در این مزرعه مشغول به کار می‌شوند که برای هر مددجو یکصد میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌شود.

حسینی افزود: این مزرعه خورشیدی با ظرفیت تولید ۵ مگاوات برق، بخشی از انرژی کشور را تامین می کند.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع ۶۶۱۱ فرصت شغلی در ۱۸ استان کشور ایجاد شده که در این رابطه یک هزار و ۲۳۹ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است و بیشترین فرصت های شغلی در استان های اصفهان، کرمانشاه، یزد، اردبیل و ایلام است.

سالانه ۶۵ هزار تصادف منجر به معلولیت می‌شود

رئیس سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره اختصاص سهم بهزیستی از محل جرائم رانندگی گفت: سالانه ۶۵ هزار تصادف منجر به معلولیت داریم و با توجه به اینکه بار این افراد به دوش بهزیستی است، لازم است که از محل جرائم رانندگی، سهمی به بهزیستی اختصاص یابد.

حسینی افزود: یکی از مواردی که بهزیستی به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داده است، اختصاص سهمی از محل جرائم رانندگی به این سازمان است که متاسفانه به تصویب نرسید و باز هم پیگیر خواهیم شد و امید است محقق شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر سازمان های دولتی و خصوصی و حتی مردمی نتوانند خدمات خود را در حوزه تصادفات، با کیفیت ارائه دهند به تعداد مددجویان افزوده خواهد شد.

قتل‌های برنامه‌ریزی شده کمتر از ۱۵ درصد است

رئیس سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایرنا در رابطه با قتل‌های ناموسی گفت: بیش از ۸۰ درصد قتل‌های خانوادگی، قتل‌های انعکاسی است یعنی فرد قصد کشتن نداشته اما در لحظه تعادل ذهنی به هم می‌ریزد. قتل‌های برنامه‌ریزی شده کمتر از ۱۵ درصد است.

حسینی به سامانه اورژانس اجتماعی با شماره ۱۲۳ اشاره کرد و گفت: امسال بیش از ۳۰۰ هزار مورد تماس منجر به مداخله صورت گرفته است که از جمله آنها می‌توان به مداخله درباره زنان مورد خشونت اشاره کرد.

وی ادامه داد: سامانه صدای مشاور با شماره ۱۴۸۰ نیز تاکنون یک میلیون و ۷۰۰ هزار مورد تماس داشته است.

روند رو به رشد مستمری‌بگیران بهزیستی

رئیس سازمان بهزیستی کشور از روند رو به رشد مستمری‌بگیران بهزیستی خبر داد و گفت: در خوشبینانه ترین و بازترین شکل آماری، هشت میلیون نفر نزدیک شامل سه میلیون خانوار، تحت پوشش بهزیستی هستند که بطور مستقیم و غیرمستقیم خدمات مختلف از جمله مستمری‌، خدمات آموزشی و مددکاری دریافت می‌کنند.

حسینی با اشاره به اینکه ۵۰ هزار نفر پشت نوبتی در زمینه مستمری داریم، ادامه داد: شکاف های طبقاتی رشد می‌کند و با حدود ۳۲ آیتم سنجش فقر، فقر در جامعه ۲۳ درصد شیوع دارد که در برخی استان‌ها مانند استان‌ سیستان و بلوچستان تا ۵۰ درصد شیوع فقر داریم.

افتتاح ۱۰ پروژه اورژانس اجتماعی در کشور

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ۳۰ پروژه حوزه توانبخشی در ۱۶ استان کشور با اعتبار ۱۳۰ میلیارد تومان و ۴۱ پروژه حوزه اجتماعی در ۱۷ استان به ارزش ۱۹۲۶ میلیارد تومان در دهه فجر افتتاح شده یا به بهره‌برداری خواهد رسید.

حسینی با بیان اینکه همچنین ۱۰ پروژه اورژانس اجتماعی به ارزش ۱۲ میلیارد تومان در دهه فجر افتتاح می شود، به افتتاح پردیس توانمندسازی شوق زندگی کودکان و نوجوانان در پارک بعثت حوالی میدان شوش طی فردا اشاره کرد و گفت: این پردیس در زمینی به وسعت ۱.۲ هکتار و ۱۳۰۰ متر زیربنا احداث شده که هفت میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.

وی اضافه کرد: به ازای هر کودک که در این پردیس تحت پوشش قرار می‌گیرد، پنج میلیون تومان سرانه تخصیص پیدا می‌کند. 

قانون جامع حمایت از معلولان باعث افزایش یارانه‌ها شد

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در برخی قوانین، فاصله ای بین مرحله تدوین، تصویب و اجرا وجود دارد اما همین قوانین باعث شده میزان خدمات در حوزه کیفی و کمی روزبروز گسترش پیدا کند.

حسینی افزود: قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت باعث افزایش ۸۰ درصدی یارانه‌ها و افزایش اختصاص سهم سه درصدی اشتغال معلولان شده است.

وی یادآور شد: در بودجه امسال، ۴۰ درصد مستمری مددجویان بهزیستی افزایش یافته است.

پیش‌بینی ۲۲۰۰ میلیارد تومان برای اجرای قانون حمایت از معلولان

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: بر اساس ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان، دولت مکلف است کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیار شدید و یا شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور منظور کند که بر این اساس توانسته‌ایم حداقل دستمزد برای معلولان را به ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برسانیم.

حسینی افزود: برای اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان در سال ۱۴۰۳  ، ۴۰ همت درنظر گرفته شده است اما در قانون ۲۲۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده و معلوم نیست تا پایان سال چه مقدار آن اختصاص پیدا کند.

وی ادامه داد: همچنین برای اجرای این ماده در سال ۱۴۰۴، ۴۸ همت اعتبار مورد نیاز است و برای آن در حال رایزنی هستیم.

ابتلا به اوتیسم روند افزایشی دارد/شناسایی ۳۰ هزار نفر

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: اوتیسم جزو معلولیت هایی است که بر خلاف سایر معلولیت ها، روند افزایشی دارد و با توجه به اینکه یک درصد از جمعیت هر جامعه ای را افراد دارای اوتیسم تشکیل می‌دهند، ۸۰۰ هزار نفر دارای اوتیسم در کشور وجود دارد که ۳۰ هزار نفر آنها را شناسایی کردیم.

حسینی با اشاره به اینکه نزدیک به ۶ هزار نفر از افراد دارای اوتیسم در ۱۵۷ مرکز، خدمت دریافت می‌کنند، اضافه کرد: اختلال اوتیسم، یک اختلال مادرزادی است که از ۲ تا ۳ سالگی، علائم خود را نشان می‌دهد.

فعالیت ۷۲ پایگاه تشخیص اوتیسم در سراسر کشور

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به راه اندازی سامانه غربالگری اوتیسم گفت: خانواده ها با مراجعه به این سامانه از علائم اوتیسم مطلع می‌شوند و در صورت ابتلای کودک به اوتیسم، سامانه هشدار می‌دهد.

حسینی افزود: ۷۲ پایگاه تشخیص اوتیسم در سراسر کشور وجود دارد که درصورت هشدار سامانه غربالگری اوتیسم به خانواده، کودک به این پایگاه ها ارجاع داده می‌شود و درصورت تشخیص نهایی به کمیسیون مربوطه در بهزیستی معرفی می شود تا در مراکز یا درون خانواده، خدمت بگیرند.

وی یادآور شد: اوتیسم تا سال ۱۳۸۴ در ایران شناخته شده نبود و کودکان دارای اوتیسم در مدرسه، کودک هنجارشکن و شلوغ شناخته می‌شدند.

نگارش شیوه‌نامه دبیرخانه ملی توانمندسازی و مشارکت اولیا در اوتیسم

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ۱۵۰۰ مربی در ۱۵۷ مرکز اوتیسم باید هر روز توانمند شوند بنابراین برای آنها بسته آموزشی "بتا بهزیست" و برای خانواده های آنها بسته آموزشی "روزنه" طراحی شده است.

حسینی با اشاره به اینکه ۵۴۹ مرکز حرفه‌آموزی و تولیدی برای بازگشت افراد دارای اوتیسم به جامعه فعالیت می‌کنند، یادآورشد: شیوه نامه دبیرخانه ملی توانمندسازی و مشارکت اولیا در اوتیسم درحال نگارش است. همچنین برنامه‌های مداخله در عمل برای اوتیسم طراحی شده است.

راه‌اندازی مراکز اقامتی موقت اوتیسم

رئیس سازمان بهزیستی کشور از راه‌اندازی مراکز اقامتی موقت اوتیسم خبر داد و گفت: تاکنون پنج مرکز راه‌اندازی شده است تا زمانیکه خانواده به سفر یا مهمانی می‌رود یا در مواقع دیگر از کودک اوتیسم او از یک روز تا یک ماه نگهداری شود.

حسینی با اشاره به راه‌اندازی برنامه‌ توانبخشی از راه دور به صورت مجازی افزود: همچنین طرح مراقبان خانگی در ۱۰۱ مرکز در ۳۱ استان در حال اجرا است و در هر مرکز یکصد تا ۱۵۰ توانخواه تحت پوشش هستند.

وی تصریح کرد: بعد از ۱۸ سالگی دیگر خدمات به طیف اوتیسم نداریم درحالیکه مشکلات آنها بعد از این سن بیشتر می‌شود بنابراین طرح مراکز آموزشی فراغتی روزانه اوتیسم بالای ۱۸ سال در حال طراحی است.

افتتاح بزرگترین مرکز نگهداری سالمندان

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: طی ۱۵ روز آینده شاهد افتتاح بزرگترین مرکز نگهداری سالمندان در پردیس خواهیم بود که ۶۰۰ تخت دارد و در زمان حاضر از ۲۰۰ تخت آن استفاده می‌شود.

حسینی افزود: حوزه سالمندی مغفول مانده است درحالیکه یک سوم عمر ما در سالمندی سپری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در حال نوشتن شیوه‌نامه مجوزدهی شهرک رفاه سالمندی هستیم، اظهار داشت: ۱۱.۵ درصد جمعیت کشور سالمند است و موج سالمندی به شدت در حال گسترش است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به راه‌اندازی ۱۰ شهر دوستدار سالمند در کشور گفت: ایران در سال ۱۴۳۰ به شدت، سالخورده خواهد شد.

پیمایش ملی سالمندان

حسینی افزود: آیین نامه مربوط به سند سالمندان در سال ۱۳۸۳ ابلاغ شده و اکنون پیش نویس اصلاح آن آماده شده است که یکی از مفاد آن ارتقای جایگاه شورای ملی سالمندان است.

وی یادآور شد: ۵۳ هزار زن سالمند تنها در ۱۷ استان کشور شناسایی شدند که برنامه توانمندسازی آنها آغاز شده است.

۲۸۳ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی هستند

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ۶.۵ میلیون نفر زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد که ۲۸۳ هزار نفر از آنها تحت پوشش بهزیستی هستند و از ابتدای امسال ۹۶ هزار نفر از آنها کمک‌های موردی دریافت کردند.

حسینی افزود: مستمری زنان سرپرست خانوار با توجه به بعد خانوار از یک تا سه میلیون تومان متفاوت است.

وی خاطرنشان کرد: امسال ۸۵.۵ میلیارد تومان وسایل زندگی تا سقف ۵۰ میلیون تومان به زنان سرپرست خانوار به صورت بلاعوض داده شده است و ۵۰ درصد فرصت های شغلی ایجاد شده در سال جاری برای زنان بوده است. همچنین به گروه های همیار ۵ تا ۱۰ نفره زنان سرپرست خانوار، وام های ۳۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی داده می‌شود.

حسینی با اشاره به اینکه با کمک صندوق خرد مالی بانک کشاورزی، پنج هزار زن سرپرست خانوار، کارگاه‌هایی راه اندازی کردند، اضافه کرد: ۴۰ هزار واحد مسکونی برای زنان سرپرست خانوار ساخته شده است و ۵۰ هزار و ۱۲۰ نفر از زنان نیز تحت آموزش های پیش از ازدواج قرار گرفتند. 

۲۷ پست سازمانی برای صندوق حمایت و ضمانت از فرصت‌های شغلی

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: چارت سازمانی صندوق حمایت و ضمانت از فرصت‌های شغلی با ۲۷ پست سازمانی گرفته شده و در حال چیدمان پست ها هستیم. آماده سازی مکان آن در میرداماد نیز در حال انجام است.

حسینی افزود: طی دو روز آینده، ۵۰۰ تسهیل گر و پشتیبان شغلی کار راهنمایی شغلی را در سراسر کشور شروع می‌کنند و بهزیستی دیگر اقدامات ژنتیکی مداخله‌ای را انجام نمی‌دهد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه قانون جوانی جمعیت همه دستگاه‌ها را مشمول می‌شود، افزود: بهزیستی دیگر اقدامات ژنتیکی مداخله‌ای را در راستای قانون جوانی جمعیت انجام نمی‌دهد.

حسینی خاطرنشان کرد: ۸۰۰ مرکز ژنتیک داریم که آموزش‌های ژنتیکی را که تولدها به تولد فرزند معلول منجر نشود، در دستورکار دارند اما اقداماتی که منجر به سقط جنین شود را انجام نمی‌دهند.

وی ادامه داد: همچنین در راستای قانون جوانی جمعیت، ۶ هزار زوج را تحت حمایت تهیه جهیزیه قرار دادیم و ۲۵۰۰ زوج دیگر پشت نوبتی و برنامه های تشویق به فرزندآوری هم در دستور کار قرار دارد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به مراکز اورژانس اجتماعی اشاره کرد و گفت: ۳۷۵ شهر در کشور دارای مراکز اورژانس اجتماعی هستند و ۱۲۰ شهر مرکز اورژانس اجتماعی ندارند چون محدودیت قانونی

در این زمینه داریم که مراکز اورژانس اجتماعی باید در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر راه اندازی شود.

حسینی درباره کم بودن میزان مستمری برای مددجویان گفت: مددجویان علاوه بر مستمری، پرداختی هایی مانند حق پرستاری و حق لوازم بهداشتی نیز دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه بهزیستی انواع پرداختی به مددجویان را دارد، افزود: ممکن است مددجویی فقط یک یا سه میلیون تومان مستمری پایه را بگیرد که کفاف زندگی را نمی‌دهد و مددجویی هم داریم که در مجموع ماهانه ۱۰ میلیون تومان دریافت می‌کند اما بهزیستی در کنار این مستمری ها، امسال ۶۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده است‌.

رئیس سازمان بهزیستی کشور به کودکان کار و خیابان اشاره کرد و گفت: بزرگترین مرکز ساماندهی کودکان کار و خیابان در ماه رمضان در تهران افتتاح خواهد شد.

حسینی در پایان یادآور شد: دومین آزمون استخدامی معلولان تابستان سال آینده افتتاح خواهد شد.