موسی غیور، نویسنده ادبیات دفاع مقدس، به ستاد خبری سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: بیشک آگاهی به همه چیزهای خوب مفید است و کمک میکند. همبستگی ملی هم از آن چیزهای «خوب» است که جهل و ناآگاهی میتواند به آن آسیب بزند. حتما کتاب و کتابخوانی که مقدمه آگاهی و دانایی است، به قوام و دوام این همبستگی کمک میکند.
وی همچنین به مهمترین موانع کتابخوانی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: کتابخوانی موانع زیادی دارد، اما شاید مهمترین مانع آن کتاب نخواندن پدر و مادرها، مربیان و کسانی است که در جایگاههای الگوسازی برای دیگران قرار گرفتهاند.
غیور افزود: در کنار آن، ارجگذاری و حرمت به دانایی و دانایان اهمیت دارد. افراد بیشتر جذب چیزهایی میشوند که باعث ارزشمندی آنها نزد جامعه و خانواده شود.
نویسنده کتاب «باز نخچیر؛ خاطرات سرهنگ خلبان غلامعلی شیرازی» در ادامه به اهمیت تحریک احساس نیاز به کتابخوانی در جامعه پرداخت و گفت: دعوت به مطالعه یک کار تربیتی است که خانه و مدرسه باید برای آن برنامهریزی کنند. موثرترین راه دعوت به مطالعه این است که والدین و مربیان جلوی چشم بچهها مطالعه کنند تا آنها هم به این عمل ارزشمند تشویق شوند.
این نویسنده ادبیات دفاع مقدس همچنین با اشاره به رقبای جدی کتابخوانی ادامه داد: مدتهاست که کتاب و کتابخوانی با رقبای جدی مانند فضای مجازی مواجه هستند، اما بیان این نکته مهم است که این ابزارها به هیچوجه انسان را از خواندن کتاب بینیاز نمیکند و نمیتواند جایگزین مناسبی برای کتاب باشد.
غیور همچنین به اهمیت هفته کتاب در فرهنگ عمومی کشور اشاره کرد و گفت: هفته کتاب ارزش کتاب و کتابخوانی را به ما یادآوری میکند و در ترویج فرهنگ کتابخوانی هم موثر است. البته که تذکر در هر زمینهای تاثیر دارد و در فرهنگ دینی هم تاکید شده که تذکر به نفع مومنان است.
سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از ۲۳ آبان ۱۴۰۳ شروع شده و تا سیام آبان ادامه دارد.